reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Nie wiem, mi powiedziała, że absolutnie. Lepiej nic z leków na zgagę nie brać 🥺
Mój kupił sobie coś na zgagę, ale mówił, żeby było bezpieczne bo ma kobietę w ciąży i mogła by też korzystać i dała coś w butelce niby bezpieczne...matko i jak tu coś wziąć? Piszą jedno, mówią drugie :(

Ja już jestem zapisana na połówkowe i jest to samo usg.
Ja też pierwsze słyszę, połówkowe to tylko USG 3 lata temu przy ryzyku 1:10 też tylko USG miałam.
Mnie już nawet nie pytali o zgodę, od razu mi zapisała termin na test z krwii i USG. Screenshot_2020-10-15-10-00-10-562_com.android.chrome.jpg

Dzięki za odpowiedzi w sprawie testu potrójnego - no ja właśnie chyba nie chciałabym go już robić skoro Papp-a było, bo podobno on jest jeszcze mniej precyzyjny. Tak pytam czy tylko czy też większość tak uważa i co na to lekarze.
Mi ginekolog zaleciła badanie białka AFP (widziałam, że to jedna z rzeczy badanych przy teście potrójnym). Zrobiłam, mam wynik. Za tydzień wizyta więc dowiem się czy ok. Na wyniku są podane normy w formie mediany a nie przedziałów wiec nie wiem czy mieszczę się w normie czy nie, bo w medianę akurat się nie wstrzeliłam :/

Ja tez 12+4 i do wczoraj 4 kg na minusie. To zupełnie normalne o ile się sama nie glodzisz tylko zwyczajnie masz mniejsza ochotę na jedzenie czy wymiotujesz. Waga porządniej rusza dopiero po 20 tyg i wtedy będziesz liczyła czy nie za dużo tych kg 😀
Ty 4 kg na minusie, ja 4 kg na plusie 😂 To się nazywa równowaga w przyrodzie 😂

reklama
Ja startowałam z 42,5, dzisiaj rano widziałam 46 😳 Wiem, że to dobrze, bo z niedowagi zaczynam ale i tak dziwnie się patrzy jak tak szybko waga rośnie ;)
Dokladnie szybko waga w górę 😁u mnie z50 jest już 56 z hakiem i boje się co będzie potem jak do kwietnia jeszcze tyyle czasu 😨

Do góry