reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Lekarz na prenatalnych był prawie pewien, że będzie dziewczynka ale 11t6d czy to nie za wcześnie żeby już mógł „coś” zobaczyć ? :D
Wiesz ja widziałam na usg jak sprawdzał płeć i sama zobaczyłam że to dziewczynka 😝😝😝 chociaż wiadomo istnieje ryzyko ze jednak będzie chłopak ale wydaje mi się że tak pozostanie 🤗

reklama
Dziewczyny, proszę o obiektywne spojrzenie na mój problem. Z racji mojej nieszczęsnej cukrzycy ciążowej miałam pierwsza wizytę u diabetologa. Kazała mi wprowadzić dietę i prowadzić kontrolkę cukrów. Następnie, żeby nie przychodzić ponownie do poradni, to po 2 tyg.miałam wysłać na maila pani doktor fotki mojej kontrolki w wyznaczonym dniu. Minęło 3 dni, a ja nie mam żadnej od niej odpowiedzi. Powiem, szczerze, ze pomimo na oko moje cukry są ok, to chciałabym, żeby specjalista na nie spojrzał i powiedział, co i jak. I tu moje pytanie, czy dzwoniłybyście jutro do poradni prosząc o kontakt, czy czekalibyście spokojnie, dając jesCze pare dni doktor na odpisanie ? 🤷🏼‍♀️P.S. Przepraszam, za elaborat 😉😅
Ja też mam cukrzycę ciążową i jak masz ok czyli na czczo poniżej 90 i godzinę po posiłku poniżej 140 to bym czekała. Ja tak mam jestem po wizycie u diabetologa i za 6 tyg mam tylko teleporadę.
Zostałam poinformowana gdyby cukry skakały to mam zapisać się na wizytę.

Dziewczyny... Ja to już mam taki wkurw, że masakra 🤦‍♀️ Coś przeczuwam, że do wesela nie dojdzie bo co rusz trąbią o nowych obostrzeniach, a wśród nich całkowity zakaz wesel... Jestem na tym zwolnieniu i ciężko mi się odnaleźć, przestawić na codzienność bez pracy zawodowej. Tęsknię strasznie za swoją Mamą 🥺 Tak mi jej brakuje... Brakuje mi też pracy z ludźmi. Jeszcze ten dzisiejszy sen. I ta pogoda na dobitkę! Mam doła jak diabli.
Ujowe te czasy teraz przyszly,byle do wiosny i oby nikt nie zachorowal.
Z tego co slysze juz 3 osoba z Pl ktora znam ma covida,a tu w uk tez troche znam ludzi i nikt nie ma...a mamy 17 tys nowych zachorowan dziennie,wiec albo jakas sciema albo mega pech.trzeba w kazdym razie uwazac i nie lizac poreczy!

Wiem, że nie może być większe. Tylko mnie ciekawi w jakim wieku - ile dni i tygodni dziecko ma to 84 mm :)
Modesty wydaje mi się że ciężko to ocenić można jedynie stwierdzić że powinno osiągnąć w tym a tym tygodniu. W twoim przypadku trzeba było by zobaczyć na którym centylu jest twój maluch i wtedy łatwiej to ocenić.

reklama
Ujowe te czasy teraz przyszly,byle do wiosny i oby nikt nie zachorowal.
Z tego co slysze juz 3 osoba z Pl ktora znam ma covida,a tu w uk tez troche znam ludzi i nikt nie ma...a mamy 17 tys nowych zachorowan dziennie,wiec albo jakas sciema albo mega pech.trzeba w kazdym razie uwazac i nie lizac poreczy!
Nie lizać poręczy 😂😂😂😂 Popłakałam się 😂😂😂😂 Ale fakt, ...ujowe czasy. Jeszcze mi się przypomniało, że z powodu ciąży mi umowy nie przedłużyli. Nic tylko iść po gumową żyletkę 🙈

Do góry