reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Oj tak tymbardziej że wózek za grosze, właśnie nie jestem pewna ciężko ten ból zlokalizować, raz ząb, raz ucho, ale teraz taka pogoda że możliwe że przewiało, my już powoli grzejniki odpalamy w mieszkaniu.. 🤦‍♀️🤷🏼‍♀️
Ja rok temu miałam wrażenie że przewiało mnie ucho bo nigdy takiego boli nie czułam. Okazało się że mam zwyrodnienie stawu szczękowego i na cito chirurg twarzowo-szczekowy by ratować sytuację.

reklama
Wiec usg było ok. NT 1,9, kość nosowa, organy ok. Ale tętno płodu znowu było 173. Ryzyko ZD po samym usg zmalało bardzo ładnie i czegoś tam tez ale głównie przez to wysokie tętno bardzo wzrosło ryzyko trisomii 13 😡 Chyba 1:400 czy ponad 400 ale to jeszcze bez badań krwi. Muszę poczytać co to jest bo nawet nie mam pojęcia. Teraz będę czekać na Pappa i raport. Przeraża mnie to bo już pisałam ze tylko się będę stresować statystykami a pewności nie ma.
Dalej już lepiej. U pulmonologa miałam spirometrie i ekg. Płuca mam lepsze niż przeciętne. Może ze stresów mam duszności. Ciśnienie tez mi skacze zawsze na wizytach. W domu ok albo muszę nowy ciśnieniomierz kupić.
Dalej obiad u teściowej, ugotowała moje ulubione rzeczy, a teraz już leżę z bólem głowy w domu.
Aaaaa i na 80% chłopiec. Ja ciagle mam wątpliwości bo śniła mi się córka 😀
To od tetna tak moze wzrosnac??moje mialo w 12+1 mialo tetni 165 a przeziernosc chyba 2.3 i mam niskie ryzyko,ciekawe,i gak nie daje mi to spokoju i chyba zrobie nifty

Seks codziennie teraz, bo lepiej się czuję 😏
Szczepię się na grypę za 4 tygodnie o ile będą szczepionki.
A fajek nigdy nie paliłam. Z biedy i próżności, bo nie było mnie stać ani na fajki ani na stomatologa, na punkcie zębów mam bzika. Teraz nie ruszyłabym świństwa, bo napatrzalam się w Hospicjum będąc po recepty dla mojej mamy 🙅‍♀️

@Perlaa teraz tylko rosnąć zdrowo 🥑🙂

U mnie 12+0 a brzuch jak w 6 miesiącu z córką. Ehh, ten rozstęp. Tejpy chyba mało co dają. To albo starość. Albo jeszcze przez poprzednie 2 ciąże 😂 trudno, zadbam o figurę po produkcji 💪😁
W ktorym bedziesz tygodniu jak sie zaszczepisz?doradzal ci lekarz?ja wiem ze w Pl to tak malo raczej lekarze zachecaja

Kupiłam od sąsiadki z osiedla używany, ale w świetnym stanie - Jumper JPD-100B. Za pierwszym razem myśleliśmy że to dzidzia, ale po kilku obejrzanych na YT filmikach okazało się że to było moje tętno i dopiero za drugim podejściem udało się znaleźć malutką 😂😂
Haha tez tak mialam,i YT pomogl,jest to dosc wciagajace ja potrafie co dwa dni sluchac,szybko znajduje,ale np dzis juz z 5 minut szukalam i byl stres

To od tetna tak moze wzrosnac??moje mialo w 12+1 mialo tetni 165 a przeziernosc chyba 2.3 i mam niskie ryzyko,ciekawe,i gak nie daje mi to spokoju i chyba zrobie nifty
Ja byłam w 12+0 to tez może inaczej niż ty. Podczas badania ciagle tylko słyszałam ze jest ok albo super, tętno lekko podwyższone ale ok. Po badaniu wykresy itp i ze tu i tu pięknie spadło ryzyko. A ja zaraz z przerażeniem ze trysomia 13 ryzyko mocno wzrosło to usłyszałam ze głównie przez FHR ale nie mam się sugerować i poczekać na calosciowy raport.

Ja byłam w 12+0 to tez może inaczej niż ty. Podczas badania ciagle tylko słyszałam ze jest ok albo super, tętno lekko podwyższone ale ok. Po badaniu wykresy itp i ze tu i tu pięknie spadło ryzyko. A ja zaraz z przerażeniem ze trysomia 13 ryzyko mocno wzrosło to usłyszałam ze głównie przez FHR ale nie mam się sugerować i poczekać na calosciowy raport.
Ja też miałam tętno 170, a byłam wtedy 11+4 według OM, a według USG 12+1. I powiedział mi że tętno lekko podwyższone, ale jeszcze w normie. I Trisomia 13 mi wyszła <1:20000.

reklama
Do góry