reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja dla odmiany w pracy 😂 Wczoraj wróciłam o 22 do domu, a dziś na 8 ;) Ale muszę nadgonić robotę :/

@Mama2018mama powiem Tobie, że też się boję jak moja zareaguje na maleństwo i na to że będę miała dla niej mniej czasu. Uwielbiam naszą bliskość i nie chcę jej stracić, a widzę jak źle zniosła to, że nie mogę jej nosić na rękach - dla niej to duża różnica, czy ją przytulę kucając do niej, czy wezmę ją na ręce i tak przytulę.

@elysia141 ✊✊✊ będzie dobrze!

reklama
A ja dla odmiany w pracy 😂 Wczoraj wróciłam o 22 do domu, a dziś na 8 ;) Ale muszę nadgonić robotę :/

@Mama2018mama powiem Tobie, że też się boję jak moja zareaguje na maleństwo i na to że będę miała dla niej mniej czasu. Uwielbiam naszą bliskość i nie chcę jej stracić, a widzę jak źle zniosła to, że nie mogę jej nosić na rękach - dla niej to duża różnica, czy ją przytulę kucając do niej, czy wezmę ją na ręce i tak przytulę.

@elysia141 ✊✊✊ będzie dobrze!
U mnie na szczęście wogole nie widzi różnicy czy go nosze czy nie :) nie upomina sie raz przez cala ciaze tylko chciał ale w styczniu ma 3 lata i strasznie chce być samodzielny, nawet nie moge go na nocniku wysadzać bo on sam, a jak sie kapie w prysznicu to zamyka kabine🤣 oczywiście później poprawiam ale daje mu wykapac sie samemu :) tulimy sie ciagle ale na leżąco, siedząco itp :)

Miałam podobne myśli i leki. Nie odsuniesz synka na tyle żeby to jakoś na niego wpłyneło w negatywny sposób. A wiesz dlaczego? Bo widać, jak bardzo go kochasz i nie pozwolisz na to ;) Ale będzie musiał zrozumieć, że na świecie pojawił się ktoś inny, dla którego Ty też jesteś mamusią. I nie zapominaj o tym, jak już urodzisz. Ten malutki człowieczek potrzebuje ciebie tak samo jak starszy. Ja w pewnej chwili o tym zapomniałam.

Racja, musimy odpoczywać. Też mój organizm sie caraz bardziej tego domaga. Widzę, że większość z nas przesadza ze stresem czy obowiązkami. Dziewczyny zluzujmy (mówi to ta, która wcale nie jest lepsza ;) )

ojć, ja nie jem mięsa ;p

Najważniejsze, że dzidzia zdrowa ;)

Jadę dzisiaj do kuzynki, wrócę jutro lub w poniedziałek. Mąż mnie bardzo namawiał żebym pojechała, bo chce iśc do kolegi na ksw 😂 a tak serio, to chciałabym też z nim trochę czasu spędzić, ale dzisiaj będą nam tę kuchnię robić i jutro też, więc nawet nie ma gdzie sie podziać w domu. Lepiej jak się wszyscy wyniesiemy. A jak pójdzie do kolegi sam, to będziemy mieli z głowy, bo już jakiś czas nas zapraszają, a ja średnio chciałam tam iść. Poza tym mama niedługo ma tą operację i już się nie ruszę z domu na weekend. Później kolejna operacja w styczniu, a później poród, więc myślę, że to ostatnia szansa.

Dzisiaj mam 15+6, jutro 16. Kiedy to zleciało? Mam wrażenie, że od 10 tyg straciłam rachubę.
Dziękuję ❤️ troche przemyślałam sobie to co mówisz ze tez w drugą strone to dziala zeby drugiemu dziecku tez dac duzo uwagi :) nawet w ciąży bardziej postaram się o tym pamiętać

Wogole ja ciagle sie wzruszam ciągle, na Twoje slowa nawet się wzruszyłam ❤️

Boze jaki ja wczoraj mialam straszny dzien,w pracy 8 h pozniej do Tesco po zakupy,czekalam na meza 30 min na zimnie zeby nas odebral samochodem.poklocilam sie z nim,on pojechal do pracy,a mi w domu jakies zawroty glowy sie wlaczyly,a przez to wlaczyly sie wymioty,masakra to byla,polozylam sie do lozka,maz obrazony ale dal mu spokoj.teraz boje sie wstac.zawroty glowy jest to cos czego najbardziej sie boje,mialam z tym kiedys duzo problemow i nie cierpie tego.Mam dzis impreze urodzinowa dla synka,przychodzi pare dzieciaczkow,.musze tyle zrobic a boje sie ruszyc

Jestem! Wszystko super 8,5 cm człowieka🤗😍 No i będzie Tadek! Ja taaak liczyłam na córeczkę... a tu bedą 2 diabełki w domu😱 ale cieszę sie i tak, wiadomo! Ładnie sie rozwija, tętno nie interesowałam sie ile, wystarczyło mi usłyszeć, ze tętno książkowe, zoladeczek na miejscu, pęcherz, kończyny wszystkie, jest super!😉
Tadek!😍 Mam dwuletniego chrześniaka Tadka! Cudowne wieści :)

Jutro wchodzę w czwarty miesiąc, praktycznie było w porządku w trzecim, a od wczoraj boli i uciska mnie podbrzusze ;/ jeszcze w szkole jestem do wieczora

Jestem! Wszystko super 8,5 cm człowieka🤗😍 No i będzie Tadek! Ja taaak liczyłam na córeczkę... a tu bedą 2 diabełki w domu😱 ale cieszę sie i tak, wiadomo! Ładnie sie rozwija, tętno nie interesowałam sie ile, wystarczyło mi usłyszeć, ze tętno książkowe, zoladeczek na miejscu, pęcherz, kończyny wszystkie, jest super!😉
Tadzio 😍😍😍 gratuluję, bo tylko tak ma byc, dobrze! Duży Dzidziolek ❤!

reklama
Do góry