reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Emiraty, Dubaj
Zazdroszczę kontaktu z mamą. Moim najlepszym przyjacielem jest tata i z nim mogę przegadać całe dnie i o wszystkim, zawsze wspierający, No cudowny jest. Ale z mama od zawsze mam jakieś napięte relacje, zawsze negatywne komentarze i ciagle dołowanie. Przez to nawet się boje jej o ciąży powiedzieć. A to tym bardziej dziwne ze rodzice normalnie są razem i jak odwiedzam to muszę oboje.
A jak wyglada opieka w Dubaju nad ciezarna?

reklama
A mnie dziś pobolewa podbrzusze i kłuje z lewej strony.... Odstawiłam duphaston jak mi kazał lekarz do którego się przepisałam natychmiastowo, bez stopniowego odstawiania. Jeszcze kilka razy się go pytałam czy napewno można tak od razu. A lekarka u której byłam wcześniej ale tylko na jednej wizycie kazała go brać. Kurcze mam mętlik w głowie. Jade teraz do niego we wtorek na pobranie krwi do nifty.
I teraz nie wiem czy to nie dlatego że odstawiłam duphaston mam te bóle....
Mi kazala odstawic w 12 tygodniu obtak zrobilam,bralam czopki 200mg progresteron.generalnie nie widze jakis zmian co do bolu,ale mnie ogolnie brzuch malo boli.odstawilam z dnia na dzien bo mowila lekarka ze lozysko przejmuje funkcje i juz nie jest to potrzebne zeby brac.A tak od siebie dodam ze cos ktos kiedys pisal chyba gestnieniu krwi jak sie bierze za dlugo progresteron,tzn moze sie tak przydarzyc i wtedy sa zakrzepy ale to tak z tego co przeczytalam kiedys gdzies

Cos dziewczyna na ang forum pisala ze dostala list w sprawie Pappa ze ma za niskie jakies bialko i ze przez to moz emiec problemy z lozyskiem i ze dziecko moze byc male! 2 razy ja pytalam czy ona nie mowi czasem o genetycznym a ona dalej ze dostala list z niskim bialkiem,sama nie wiem co o tym myslec

Badanie Pappa z krwi to właśnie badanie dwóch parametrów - tzw. Białka pappa i poziomu wolnego beta-hCG :)
Ja w piątek odebrałam właśnie wyniki, wszystko ok:) wyniki nawet lepsze niż w pierwszej ciąży:) ale jakoś nie nastawiłam się na nic innego i na spokojnie do tych badan podchodzę :) aż się sama sobie dziwię :)

A mnie dziś pobolewa podbrzusze i kłuje z lewej strony.... Odstawiłam duphaston jak mi kazał lekarz do którego się przepisałam natychmiastowo, bez stopniowego odstawiania. Jeszcze kilka razy się go pytałam czy napewno można tak od razu. A lekarka u której byłam wcześniej ale tylko na jednej wizycie kazała go brać. Kurcze mam mętlik w głowie. Jade teraz do niego we wtorek na pobranie krwi do nifty.
I teraz nie wiem czy to nie dlatego że odstawiłam duphaston mam te bóle....
Spokojnie....ja mam takie bole od początku ciązy i wszystko jest ok😊 cialo do ciazy się przygotowuje

Dziewczyny ale macie śliczne brzuszki, u mnie 10+3(lub +5, zależy od aplikacji) więc tak średnio z brzuszkiem. Ja powoli widzę a Mąż nie. Rzadko się odzywam bo jak po 16 z pracy wracam to o 18 darzą mi się zasnąć i spać do 20, umyć się i pójść spać.
Nadal mam mdłości, nie wymiotuję, jednak zdarza się że po obiedzie w domu nic nie zjadam albo coś małego, bo wtedy najbardziej mi niedobrze.
Dwa razy miałam jakieś koszmary w tym jeden ze poroniłam 😭
Rzeczy dla kruszynki jeszcze nie oglądam, jakoś nie mogę się jeszcze odważyć. Prenatalne mam na 19.10 więc jeszcze trochę. Robiłam badania i spadły mi płytki krwi, jeśli dalej tak będzie to znowu będzie cesarka.
Witam się z nowymi dziewczynami na forum-piąteczka!

reklama
Do góry