reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny ;)
Podejrzewam, że taki temat już był, ale bardzo aktywne jest to forum (i super !;) ) i pewnie ciężko byłoby mi znaleźć odpowiedź.

Czy robicie badania prenatalne... jakieś za i przeciw ?

Teoretycznie nie jestem w grupie zagrożonej ani kwalifikującej się na darmowe badania... ale chciałabym znać Waszą opinię ;)

reklama
Bardzo Dziękuję Ci za te słowa kochana[emoji3590][emoji3590]w pappe nie koniecznie wierzę .. te ich statystyki [emoji1751] na pewno przemyśle też nifty.

Do pappy podobnie podchodzę.
Prenatalne USG robi lekarz z certyfikatam ale pappe Pani Genetyk , która na codzień pracuje w bardzo znanej w moim miescie klinice ginekologicznej. Z opinii moich kolezanek 35+ robi taką atmosferę na wizycie, że klika z nich pobiegło od razu do tej kliniki zrobiło nify po czym na kolejnej wizycie Pani doktor zamienia się w anioła, bo przeciez wiadomo było że jest dobrze :(

Hej dziewczyny ;)
Podejrzewam, że taki temat już był, ale bardzo aktywne jest to forum (i super !;) ) i pewnie ciężko byłoby mi znaleźć odpowiedź.

Czy robicie badania prenatalne... jakieś za i przeciw ?

Teoretycznie nie jestem w grupie zagrożonej ani kwalifikującej się na darmowe badania... ale chciałabym znać Waszą opinię ;)
Ja mam dokładnie takie samo zdanie jak: https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-sa-dla-kazdego/
Także jestem na tak :)
Osobiście dziwi mnie jeśli ktoś takich badań wykonać nie chce i ciekawią mnie argumenty w druga stronę. 🤔

Bardzo Dziękuję Ci za te słowa kochana[emoji3590][emoji3590]w pappe nie koniecznie wierzę .. te ich statystyki [emoji1751] na pewno przemyśle też nifty.
Mam takie samo zdanie na temat pappa, dlatego nie decydowałam się na nie bez wskazania lekarza i słusznie bo lekarz sam powiedział, że w moim przypadku nie ma takiej potrzeby.

Miałam dzisiaj badania krwi te tarczycowe i co ciekawe TSH spadło mi samo z siebie z 3,3 (tyle miałam w piątek) do 2,4 (tyle mam dzisiaj).
Nie mniej jednak wyszły mi podwyższone przeciwciała aTPO I aTG, dlatego od jutra mam zacząć przyjmować Euthyrox ;)
Ale jestem spokojna, najważniejsze że z dzidzia dobrze i się pięknie rozwija, a w czwartek idę na kolejne usg ❤️

reklama
Do góry