reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kochana uwierz mi, ze Twoja wyprawka będzie bogatsza niż większości z nas, które mamy juz dzieci😜 w pierwszej ciazy tez byłam zielona w temacie, krok po kroku ogarniałam jakoś w 2 trymestrze dopiero. I masz w necie mnóstwo ściąg odnośnie tego co potrzebne. Łącznie z wpisami na blogach dotyczącymi przydatnych rzeczy w wyprawce. Natomiast ja teraz w drugiej ciazy jakoś w ogóle nie myśle o tym, nie chce mi sie i o wszystkim sobie myśle, ze sie kupi w miare potrzeb albo bede synowi podkradać jego kocyki itd.😜 na początek byle mieć pampersy, mleko i fotelik samochodowy, brak reszty sie przeżyje😂
Megaaa duzo pampersów 😂😂😂

reklama
Hej dziewczyny :) Przez różnicę czasu w ogóle nie mogę za Wami nadążyć 🤣 W pracy nie mogę czytać, a po pracy jestem koci flak 😉 Zadzwoniłam dziś do laboratorium, bo już mi się po nocach śnił ten raport z Harmony. No i okazało się, że wynik już jest i że mi wyślą na maila. Sprawdzilam, jak tylko wróciliśmy z małżem z pracy. Ryzyko trisomii niskie!!! W moim wieku to kolejny cud. Gin mi powiedział, że Harmony to test: Tak - Nie. Są tylko dwa wyniki: wysokie ryzyko i niskie. Jak ryzyko jest niskie to 99,9% że dziecko zdrowe 🥰🥰🥰🥰🥰 Tańczę z radości!!! (Ale leżąc na kanapie 🤣). No i do tego druga cudowna wiadomość. To dziewczynka!!!! 💗💗💗💗💗💗 Muszę się jeszcze umówić na USG anatomiczne i już się nie mogę doczekać 😁
Super !!!! 🥰 🥰

Ja dzis sama se zrobilam bo szlam zbadać tsh i wyszlo nabłonki płaskie liczne i bakterie d.liczne COKOLWIEK to znaczy 🤷‍♀️ obstawiam.ze pewnie infekcja ale o dziwo nie czuje nic, a wiem jak u.mniebwyglada zapalnie bo mialam je wiele razy i to dramat jest
..
mi wyszlo podobnie. Powtorzylam badanie i nie wyszło nic....po prostu zle cos zrobiłam

M_P_90
Jestem! Moja kruszynka to już nie taka kruszynka 🙈🙈😂😍 ma prawie 7cm :) wszystko dobrze, Pani doktor powiedziała, że po USG nie widzi niczego niepokojącego, więc test PAAPA sobie darowałam tak jak w pierwszej ciąży :) No i według Pani doktor to dziewczynka!!! 😍😍😍 wygląda na to, że moje przeczucia były jak najbardziej słuszne! 😁😊😊😊🤗 jestem przeszczęśliwa, bo dziecko zdrowe, wszystko prawidłowo, bardzo aktywny maluch, widzieliśmy rączki, nóżki, główkę, dosłownie całego maleńkiego człowieczka 😍😍😍 cudowne uczucie! 😊😊😊 aha i oficjalnie u mnie dzisiaj 13+1 i termin na 30.03 :) ale zostaje w kwietniówkach, bo 2 dni w tą, czy w tą to żadna różnica ;)
Cudooo🤗🤗🥰🥰🥰super 🥰🥰🥰 duży bobas!!! Teraz juz z górki :)
[/QUOTE]
Super gratulacje🥰

Wydaje mi się ze wybor fotelika to tez zalezy od zasobu portfela nie każdego jest stac wybrać się do sklepu i wydać na fotelik tysiące, bo nie oszukujmy się ze dobry fotelik tyle kosztuje około tysiąca zl w zwyż. Kupowałam 2lata temu fotelik 4letniemu synowi i zainwestowaliśmy w porządny ale tez i drogi fotelik, czego niestety o jego pierwszym nosidelku do samochodu powiedziec nie mogę bo nie bylo nas najprościej w świecie w tamtym momencie stac na takie wydatki 🤷‍♀️
Jasne, to zrozumiałe.
Wychodzę jednak z założenia, że jak stać mnie na samochód jakikolwiek to wzięłabym kredyt/raty na porządny fotelik. Fakt, łupina z bazą to teraz wydatek ok 2000 zł, ale wart jest swojej ceny. A jeśli masz możliwość ze sprawdzonego źródła kupić taki z drugiej ręki, bezwypadkowy, jest to również bardzo dobra decyzja wg mnie. Trzeba tylko sprawdzić czy pasuje do konkretnego samochodu/czy można na pasy/isofix...
To trudna decyzja. Maluch będzie w nim jeździł do ok 12-18 miesiąca życia.

Wiecie co? Do rzeczy na start dla dzidziusia myślę, żeby dorzucić jeszcze bardzo dobry termometr na podczerwień, porządny aspirator elektryczny, paracetamol w czopkach i syropie. U mnie sprawdził się też na początku Szumiś i przytulanka szmaciana przesiąknięta moim zapachem.

reklama
Wspan
Jestem! Moja kruszynka to już nie taka kruszynka 🙈🙈😂😍 ma prawie 7cm :) wszystko dobrze, Pani doktor powiedziała, że po USG nie widzi niczego niepokojącego, więc test PAAPA sobie darowałam tak jak w pierwszej ciąży :) No i według Pani doktor to dziewczynka!!! 😍😍😍 wygląda na to, że moje przeczucia były jak najbardziej słuszne! 😁😊😊😊🤗 jestem przeszczęśliwa, bo dziecko zdrowe, wszystko prawidłowo, bardzo aktywny maluch, widzieliśmy rączki, nóżki, główkę, dosłownie całego maleńkiego człowieczka 😍😍😍 cudowne uczucie! 😊😊😊 aha i oficjalnie u mnie dzisiaj 13+1 i termin na 30.03 :) ale zostaje w kwietniówkach, bo 2 dni w tą, czy w tą to żadna różnica ;)
Wspaniale 🥰 Śliczny dzidziuś🙂

Do góry