reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kochana uwierz mi, ze Twoja wyprawka będzie bogatsza niż większości z nas, które mamy juz dzieci😜 w pierwszej ciazy tez byłam zielona w temacie, krok po kroku ogarniałam jakoś w 2 trymestrze dopiero. I masz w necie mnóstwo ściąg odnośnie tego co potrzebne. Łącznie z wpisami na blogach dotyczącymi przydatnych rzeczy w wyprawce. Natomiast ja teraz w drugiej ciazy jakoś w ogóle nie myśle o tym, nie chce mi sie i o wszystkim sobie myśle, ze sie kupi w miare potrzeb albo bede synowi podkradać jego kocyki itd.😜 na początek byle mieć pampersy, mleko i fotelik samochodowy, brak reszty sie przeżyje😂
Megaaa duzo pampersów 😂😂😂

reklama
Hej dziewczyny :) Przez różnicę czasu w ogóle nie mogę za Wami nadążyć 🤣 W pracy nie mogę czytać, a po pracy jestem koci flak 😉 Zadzwoniłam dziś do laboratorium, bo już mi się po nocach śnił ten raport z Harmony. No i okazało się, że wynik już jest i że mi wyślą na maila. Sprawdzilam, jak tylko wróciliśmy z małżem z pracy. Ryzyko trisomii niskie!!! W moim wieku to kolejny cud. Gin mi powiedział, że Harmony to test: Tak - Nie. Są tylko dwa wyniki: wysokie ryzyko i niskie. Jak ryzyko jest niskie to 99,9% że dziecko zdrowe 🥰🥰🥰🥰🥰 Tańczę z radości!!! (Ale leżąc na kanapie 🤣). No i do tego druga cudowna wiadomość. To dziewczynka!!!! 💗💗💗💗💗💗 Muszę się jeszcze umówić na USG anatomiczne i już się nie mogę doczekać 😁
Super !!!! 🥰 🥰

Ja dzis sama se zrobilam bo szlam zbadać tsh i wyszlo nabłonki płaskie liczne i bakterie d.liczne COKOLWIEK to znaczy 🤷‍♀️ obstawiam.ze pewnie infekcja ale o dziwo nie czuje nic, a wiem jak u.mniebwyglada zapalnie bo mialam je wiele razy i to dramat jest
..
mi wyszlo podobnie. Powtorzylam badanie i nie wyszło nic....po prostu zle cos zrobiłam

M_P_90
Jestem! Moja kruszynka to już nie taka kruszynka 🙈🙈😂😍 ma prawie 7cm :) wszystko dobrze, Pani doktor powiedziała, że po USG nie widzi niczego niepokojącego, więc test PAAPA sobie darowałam tak jak w pierwszej ciąży :) No i według Pani doktor to dziewczynka!!! 😍😍😍 wygląda na to, że moje przeczucia były jak najbardziej słuszne! 😁😊😊😊🤗 jestem przeszczęśliwa, bo dziecko zdrowe, wszystko prawidłowo, bardzo aktywny maluch, widzieliśmy rączki, nóżki, główkę, dosłownie całego maleńkiego człowieczka 😍😍😍 cudowne uczucie! 😊😊😊 aha i oficjalnie u mnie dzisiaj 13+1 i termin na 30.03 :) ale zostaje w kwietniówkach, bo 2 dni w tą, czy w tą to żadna różnica ;)
Cudooo🤗🤗🥰🥰🥰super 🥰🥰🥰 duży bobas!!! Teraz juz z górki :)
[/QUOTE]
Super gratulacje🥰

Wydaje mi się ze wybor fotelika to tez zalezy od zasobu portfela nie każdego jest stac wybrać się do sklepu i wydać na fotelik tysiące, bo nie oszukujmy się ze dobry fotelik tyle kosztuje około tysiąca zl w zwyż. Kupowałam 2lata temu fotelik 4letniemu synowi i zainwestowaliśmy w porządny ale tez i drogi fotelik, czego niestety o jego pierwszym nosidelku do samochodu powiedziec nie mogę bo nie bylo nas najprościej w świecie w tamtym momencie stac na takie wydatki 🤷‍♀️
Jasne, to zrozumiałe.
Wychodzę jednak z założenia, że jak stać mnie na samochód jakikolwiek to wzięłabym kredyt/raty na porządny fotelik. Fakt, łupina z bazą to teraz wydatek ok 2000 zł, ale wart jest swojej ceny. A jeśli masz możliwość ze sprawdzonego źródła kupić taki z drugiej ręki, bezwypadkowy, jest to również bardzo dobra decyzja wg mnie. Trzeba tylko sprawdzić czy pasuje do konkretnego samochodu/czy można na pasy/isofix...
To trudna decyzja. Maluch będzie w nim jeździł do ok 12-18 miesiąca życia.

Wiecie co? Do rzeczy na start dla dzidziusia myślę, żeby dorzucić jeszcze bardzo dobry termometr na podczerwień, porządny aspirator elektryczny, paracetamol w czopkach i syropie. U mnie sprawdził się też na początku Szumiś i przytulanka szmaciana przesiąknięta moim zapachem.

reklama
Wspan
Jestem! Moja kruszynka to już nie taka kruszynka 🙈🙈😂😍 ma prawie 7cm :) wszystko dobrze, Pani doktor powiedziała, że po USG nie widzi niczego niepokojącego, więc test PAAPA sobie darowałam tak jak w pierwszej ciąży :) No i według Pani doktor to dziewczynka!!! 😍😍😍 wygląda na to, że moje przeczucia były jak najbardziej słuszne! 😁😊😊😊🤗 jestem przeszczęśliwa, bo dziecko zdrowe, wszystko prawidłowo, bardzo aktywny maluch, widzieliśmy rączki, nóżki, główkę, dosłownie całego maleńkiego człowieczka 😍😍😍 cudowne uczucie! 😊😊😊 aha i oficjalnie u mnie dzisiaj 13+1 i termin na 30.03 :) ale zostaje w kwietniówkach, bo 2 dni w tą, czy w tą to żadna różnica ;)
Wspaniale 🥰 Śliczny dzidziuś🙂

Do góry