reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Osobiście bym się nie łudziła... Ale uważam że właśnie takie osoby powinny mieć świadczenia jak kosiniakowe. Pracowałaś na macierzyński a że umowa do dnia porodu to właśnie dla takich pan powinien być benefit finansowy od państwa np. w wysokości 80% najniższej krajowej.
Mam nadzieję, że jeśli nie przedłuża umowy to finansowo będzie stabilnie a jak zechcesz wrócić do pracy to może będzie całkiem niezłe na rynku żeby coś znalezc :)
A to nie będzie miec kosiakowego 1000 zl? Skoro będzie jako osoba bezrobotna

reklama
Osobiście bym się nie łudziła... Ale uważam że właśnie takie osoby powinny mieć świadczenia jak kosiniakowe. Pracowałaś na macierzyński a że umowa do dnia porodu to właśnie dla takich pan powinien być benefit finansowy od państwa np. w wysokości 80% najniższej krajowej.
Mam nadzieję, że jeśli nie przedłuża umowy to finansowo będzie stabilnie a jak zechcesz wrócić do pracy to może będzie całkiem niezłe na rynku żeby coś znalezc :)
najważniejsze ze będzie macierzyński przez rok....potem sie zobaczy,

Dziewczyny, ja po prenatalnych na świeżo :) wszystko ok, a cała noc prawie nie spałam :/
Maleństwo rośnie, termin z 8 kwietnia przesunął mi się na 1 kwietnia! Mąż spanikowany (poprzedni poród zaczął sie z zaskoczenia 2 tygodnie przed czasem)... i teraz tez się coś przesuwa :)
Maleństwo ma już 6 cm :) Boje się ze u mnie znów się skonczy cesarką, skoro maluch idzie w wielkość ;)

Podpytałam lekarki o płeć, na razie sugeruje mała kobietkę, ale na tym etapie to wszystko jeszcze się może zmienić :) Mój starszak bardzo liczy na brata - już wymyślił dla niego imię Tymon :) no ciekawe jak będzie :)

Jej, strasznie się cieszę i jestem dużo spokojniejsza. Jutro pappa mnie czeka z rana i wizyta u ginekologa wieczorem :) ale to już na luziku. Może mi tez już progresteron odstawi? :)
Graaatuacje, dobre nowiny, a tamwspaniałe❤❤❤! TERAZ spokojniejsza będziesz 😃!

Sądzę, ze duphaston na pewno, czy masz luteine? Bo wiem, ze duphaston to wcześniej odstawiaja, nawet wczoraj na IP lekarka powiedziała, na duphaston juz dojrzala ciąża, tylko luteina (jestesmy 12+3 ❤🥰)

reklama
Do góry