reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Anjouek.. Najważniejsze ze robicie oboje to czego Wy chcecie. Niestety, ja tez bylam zmuszona wyprowadzic sie szybko z domu, majac 16 lat.. Pozniej jak juz mialam ułożone zycie po swojemu moi rodzice przypomnieli sobie o mnie i nagle po kilku latach próbowali, mi, wmawiać jaka to corka niedobra i ze prowadze takie zycie a nie inne.. A bo, mieszkanie przed ślubem z chlopakiem a to tak nie mozna itd.. A co to za praca ona chleba Ci nie da.. I odcięłam sie od rodziny.. Widuje sie z nimi moze dwa razy do roku. Straszne to, ale jestem szczesliwa, a wszystko, co osiągnęłam to tylko i wylacznie dzięki sobie.
Ja również bylam porównywania do rodzeństwa, a suma sumarum oboje po rozwodzie bo jak zamieszkali razem nie mogli sie dogadac.. A ja wiedzialam na co sie pisze i jesteśmy szczesliwi;) wiele razy probowalam rozmawiac, przetlumaczyc ale jak ktos jest uparty i nie dociera do niego inne zdanie niz swoje to niestety walka z wiatrakami... To ze poszedl do liceum dla doroslych to plus, ze mial motywacje i checi sie wyksztalcic a tatuaz? Nie szata zdobi czlowieka... Kiedys strasznie przezywalam zdanie innych i wszystko bralam do serca, teraz nauczylam sie odrobine egoizmu...

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja robiłam niedawno pierogi ruskie, wczoraj ryba a dzisiaj chodzą za mną ziemniaki z jajkiem sadzonym i ogórkiem kiszonym, mniam :D

Ja powiedziałam w szóstym tygodniu moim rodzica i siostrze.chciałam poczekać chociaż aż zobaczę serduszko na usg zanim powiem reszcie ale chłopak tak się cieszył, ze wypeplal szybciej ;)
W pracy powiedziałam jakiś tydzień temu jak przyniosłam chorobowe :)

Moze warto osobiście zapoznać sie z ta ustawa i nie cytować co ktos powiedział lub jak to ktos rozumie :) zawsze każdemu polecam sięgać do źródeł bo z tv najczęściej usłyszymy nieprawdę :) ten dokument jest bardzo krótki i mysle, ze dla nikogo nie powinno stanowić problemu aby go samodzielnie przeczytać a pozniej przekazywać prawdę :)
Swoją droga jest godzina 5:30 ja znowu spać nie moge, a pozniej w dzień muszę odsypiac. Co za masakra... ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem przerażona ze kobiety moga popierać nowa, zaostrzająca ustawę o aborcji. Tak czytałam ją i powiem tak: jest nieludzka! Nie będę zagłębiać się w kwestie aborcji samej w sobie ale ta ustawa zakazuje wszelkich badań prenatalnych, Zakazuje usuwania jakiejkolwiek ciąży - nawet pozamacicznej! A taka zagraża życiu kobiety. Albo ciąża z gwałtu? Serio.. Chciałabyś pójść do więzienia za to ze poronilas? Ok, moze nie odrazu do więzienia- ale po poronieniu będziesz musiała wyjaśnić i wytłumaczyć jak do tego doszło i czy przypadkiem nie doprowadziłam do tego celowo. Jestem ciekawa czy przy takiej tragedii miałaby na to siły jakakolwiek kobieta.
Ja mam ciąże zagrożona, mam tylko kilkanaście procent, ze ja donoszę. Lekarz powiedział mi wprost, ze tragedia moze wydarzyć sie nawet w 3 trymestrze. Chce i pragnę tego dziecka ponad wszystko. Ale jestem całym sercem przeciwna nowej ustawie- bo ogranicza ona prawa kobiet, zagraża naszemu życiu i jestem oburzona, ze w europejskim kraju w ogole moze byc cos takiego poddawane dyskusji! I to bez przeprowadzenia referendum w tej kwestii.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cookie ja rodzicom, rodzeństwu i najbliższym znajomym powiedziałam od razu. Wierzę że będzie dobrze a jeśli nawet coś by się stało to nie ukrylabym tego. Nie potrafiłabym udawać ze nic się nie wydarzyło.

oar83e3kwb829h8w.png

zem3df9hb2pkv46d.png

Ja dzis na sniadanie zrobilam placuszki bananowo owsiane. I zjadlam je z miodem i malinami :-) pycha mniam mniam.
My rodzicom moim powiedzielismy w 6 tyg poniewaz przyjezdzali do nas na miesiac wiec trudno by bylo ukryc :-) jak i moim i i moj maz powiedzial swoim. Bratu i rodzinie po pierwszej wizycie i usg. Kolezankom w zeszlym tyg powiedzialam.

uwo9yx8danzxt9q9.png

reklama
Do góry