reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Od wczoraj czuję że gardło chce mnie bolec... Wczoraj pukałam woda z solą i było lepiej a dziś pije domowy sok malinowy, oby pomogło:)

All - przykro mi, pomyślności w staraniu o dziecko :)

Ja miałam ostatnio zachciankę na świeżą białą bułkę (w ogóle to zawsze tylko ciemne pieczywo jem) z masłem i miodem. Męża z rana pognałam do piekarni, bo musiała być mega świeża.
Tak poza tym to miałam ochotę na sok pomarańczowy, ale teraz mnie od niego odrzuca. Za to namiętnie pije w pracy miętę i jak przed ciążą uwielbiałam kawę, tak od jakiegoś tygodnia nawet na kawę patrzeć nie mogę.

mi duzo wyrobów z mąki nie pasuje, czuje dziwny posmak w ustach jak je jem...
albo jak moj luby wypije piwo i chce mi skraść buziaka albo w ogóle pije przy mnie jak coś oglądamy to strasznie mi zajeżdza drożdzami.. wiem,ze to jeden ze skladnikow piwa ale kiedys tego az tak nie czulam.. a teraz strasznie mi to capi i odrzuca fuj...

kawa mi też jakoś nie odpowiada ale chyba u mnie to jednak wina mleka... zawsze piłam taką 1:1 kawa i mleko i tylko taką... a teraz mi jakos nie smakuje

uff... nadrobiłam :) przeczytalam wszystko :D ależ szybko tutaj skrobiecie ;)

co do domowych porządków to raczej ograniczam się do zmywania tylko, czasem coś przepiorę ręcznie ale ofc wszystko robię w rękawiczkach...i ze względu na bobo i też przez alergie wlasnie...silniejsze specyfiki przekazałam ja rowniez w męskie ręce ^^
swoją drogą to strasznie mnie wysypało ostatnio i dopatruje się przyczyny w proszku do prania bądź płynie... ale wczesniej mnie nie uczulały bo raczej stostuje ciagle to samo:/ czy to może mieć związek z ciąża? że skora jest wrażliwsza + moje sklonnosci alergicznie dają taką reakcje? nie moge patrzec na swoj dekolt momentami.. a jak sie zaczne cieszyc, ze mi to znika to po paru dniach znowu niespodzianki wyskakuja...

co do bólu plecków to mnie też od jakiegoś czasu pobolewają.. szczególnie nocą :( ale własnie boli mnie w okolicach nerek i też sie obawiam, że bede miala z nimi problem :< tymbardziej, że mój tata przez wiele lat się męczył z kamieniami... sporo objawów się u mnie zgadza więc bede musiala to szybko sprawdzic :<

ania.orz gratuluje serduszka ! <3

Kingusia91 dobrze, ze z maluszkiem wszystko jest okej :) a Tobie zdrówka życze i obyś szybko sie z tego wyleczyla !

Jak tam u Was pogoda dziewczyny? U mnie się znacznie ochłodziło i deszczyk pada ale nie ukrywam sprawiłlo mi to dużą ulgę... bo w te upały nie mialam czasami siły ustać chwili na nogach...
Dziś też sie nie najlepiej czuje... o 7 sie zerwałam z domu bez sniadania i wylecialam z domu.. zalatwilam swoje sprawy na miescie i wrocilam i padlam w try miga... obudzilam sie o 17 ;/ i tak wlasnie niedawno zjadlam sniadanie, szalona ja... teraz się fatalnie czuje ;/ zawsze tak mam jak zjem cos po dlugiej przerwie... no cóż... nie mam chociaz teraz chociaz wyrzutow sumienia, ze leze z laptopem w lozku i sie lenie...
Dzieks! Pamiętaj o odpowiednim odżywianiu w ciąży, dziecku potrzebne są witaminki.
Wydaje mi się, że ta alergia to hormonki[emoji9]

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

All bardzo mi.przykro trzymaj sie!
Ja dzis mam jakis przykry dzien chce mi sie caly czas wyc a w dodatku zle przeczucia ze cos jest nie tak :( brodawki strasznie sie zmienily nie sa spuchniete tak jak byly przez ostatni czas sutki przestaly bolec apetyt znikl. Jutro lece na mocz i morfologie bo w srode kontrola przy okazji zrobie sobie bete

Agaaacie nie martw się, w ciąży podobno wszystko zmienia się z dnia na dzień czasami, ale to wcale nie musi oznaczać najgorszego. Głowa do góry i nie stresuj się bo maluszek też to przeżywa.

Anjouek ta kanapka z cebulą to moje klimaty [emoji3] ja jeszcze robie tak biały chleb, masło, koncentrat pom i wtedy albo cebula albo szczypior, najbardziej lubię szalotkę lub cukrową.
Mam mega zachcianki od budyniu czekoladowego do śledzia w musztardzie, ale wszystko na dwa gryzy, dobrze że córa jest jadkiem to mi pomaga w zjedzeniu.
Przeszkadzają mi wszystkie zapachy, dosłownie wszystkie.

Myślicie już o imionach, tak po cichuuu..[emoji78] [emoji78] [emoji78] [emoji78]

reklama
Anjouek ta kanapka z cebulą to moje klimaty [emoji3] ja jeszcze robie tak biały chleb, masło, koncentrat pom i wtedy albo cebula albo szczypior, najbardziej lubię szalotkę lub cukrową.
Mam mega zachcianki od budyniu czekoladowego do śledzia w musztardzie, ale wszystko na dwa gryzy, dobrze że córa jest jadkiem to mi pomaga w zjedzeniu.
Przeszkadzają mi wszystkie zapachy, dosłownie wszystkie.

Myślicie już o imionach, tak po cichuuu..[emoji78] [emoji78] [emoji78] [emoji78]

My już z mężem mieliśmy zaplanowane przed ciążą więc będzie albo Hania albo Staś :)

Do góry