reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Hejka:-) wczoraj po kursie padłam. Spałam od 14 do 17 a potem od 21 do 5.30.

All ja generalnie za alkoholem nie przepadam. Od czasu do czasu napije się wina, ale piwa już nie koniecznie. Za to wczoraj, tak mnie naszła ochota na łyka piwa, że ślinotoku dostałam. Chyba skosztuje tej bavarii jak ją gdzieś znajde:-) kupię na zapas, niech stoi w w razie czego:-)
O winach bezalkoholowych słyszałam, ale nie miałam okazji próbować jeszcze.

Igusiad jak ja to znam...ja też jak wracam po pracy to myślę tylko o tym, żeby się położyć spać.

Jeśli chodzi o znikające objawy, to ja w sumie też jakiś niesamowitych nie mam. Myślę, że na objawy przyjdzie jeszcze czas.U mnie dopiero 5+3.
Zeby... To jest to co wywoluje we mnie lek. Mam ogromne problemy z zebami, genetycznid niestety.. Borykam sie z dentystami od podstawowki... W poniedzialek ide na wizyte dosiem sie, czy w ciazy bedzie mi cokolwiek robila... Mam kilka zebow nieskonczonych

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

reklama
Piwo bezalkoholowe to jest moj ulubiony napoj, w ciazy i w ogole ;) Takze to raczej nie jest uzaleznienie od alko, po prostu lubie wytrawne smaki, slodkich napojow nie znosze, ewentualnie rozcienczone mocno woda... a sama wode popijac to srednia przyjemnosc :p
A nie probowalam jeszcze wina bezalkoholowego, slyszalam, ze to jak sok z winogron smakuje i jakos mnie nawet nie ciagnelo zeby sprobowac.

Zeby... To jest to co wywoluje we mnie lek. Mam ogromne problemy z zebami, genetycznid niestety.. Borykam sie z dentystami od podstawowki... W poniedzialek ide na wizyte dosiem sie, czy w ciazy bedzie mi cokolwiek robila... Mam kilka zebow nieskonczonych

U mnie to samo... co pol roku u dentysty i za kazdym razem cos do zrobienia :( ehhh... ale chodze, bo lepsze to niz proteza :errr: szpryca na znieczulenie i wiercimy :p

Kurdre a mnie na wlasnych poprawinach zawialo czy cos i myslalam ze przejdzie mi bol zęba,ale ze w środę lecielismy w podroz to we wtorek(2h przed sesja plenerowa) poszlam do dentysty i jak mi otworzyla zęba to wylalo sie pelno ropy z krwia..zatrula go i tak polecialam,bo wyjscia nie bylo. Bolal,ale w pt przestal w koncu. Wrocilam i wymienila lekarstwo i kazala zrobic foto tyle,ze ja po tym zaszlam w ciaze heh i foto nie zrobilam i tak sie bujam z tym zebem,bo ona bez foto powiedziala,ze nie bedzie leczyla. Zona mojego ginekologa jeszcze jest stomatologiem i dobrze mnie zna to zapytam jej we wtorek czy cos z nim zrobi,bo jak nie to zostaje mi leczenie przez mikroskop czy cos,a to kosztuje zdeczka...

f2w33e3ksyo3aiyy.png

Ja sie dentystow strasznie boje chociaż nie miałam nigdy nic robione oprócz plomby :D mam nadzieję, ze teraz nie zaczną mi się bardziej psuć :huh:

Ja jeszcze zanim zaszłam w ciążę miałam panoramiczne całej szczęki to chociaz tyle.. Był plan leczenia ale teraz pewnie sie do zmieni..

Ja tez mam problem z zębami dlatego gdy tylko się dowiedziałam że jestem w ciąży od razu się umówiłam do dentysty. Podobno zdjęcia zębów można robić w ciąży ale wtedy nakładają takie większe te osłony. Ja nie wiem i wolałabym go nie robić bo już raz w tej ciąży na zdjęciu rtg byłam i może to już wystarczy :) Wizytę u dentysty mam dopiero 14.09 i zobaczymy co mi powie. W sumie to dla mnie będzie nowa dentystka ale się nie stresuję ponieważ ja jestem totalnie dziwna i lubię chodzić do dentysty :) Ogólnie zęby to moja słabość :)

Jeszcze zębowe pytanie: wczoraj mój mąż wyczytał, ze nie można stosować w ciąży pasty z fluorem - spotkalyście się z tym? Ja ogólnie staram się wybierać te bez ale ostatnio przez moją nadwrażliwość musiałam wrócić do sensodyne bo tylko ona mi pomaga.. :)

Ja chcialm zrobic to pani na rtg pow ze absolutnie nie. Moj gin pow ze w 2 trym jakies takie punktowe czyms tam mozna,wiem ze ci co lecza pod mikroskopem maja cos co mniej promieniuje i jak nie bd wyjscia to samo foto pojde w 2 trym zrobic do nich,ale moze ta druga mi zrobi bez.
Dentysty przestalam sie bac po obcinaniu wedzidelek w podstawowce.
Na paste tez nie zwrocilam uwagi. Nigdy o tym nie slyszalam i raczej bede uzywala tych co mam,a uzywam w sumie na zmiane z sensodyne aktualnie bo kiedys dentystka kazala kupic to byla jakas promocja i kupilam wiecej

f2w33e3ksyo3aiyy.png

reklama
Do góry