reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

A to ja tez sie tutaj zalogowałam po to by sobie gadać o tych rzeczach typu usg i badania i objawy ciazy bez stresu ze zameczam srodowisko tematami ktore ich G obchodza xD i fajnie jest sie wygadac, ale nadmierna analiza co wolno a czego nie rozpracowana na poszczegolne atomy i ze wlasciwie wszystko szkodliwe to nie moje klimaty.

reklama
A to ja tez sie tutaj zalogowałam po to by sobie gadać o tych rzeczach typu usg i badania i objawy ciazy bez stresu ze zameczam srodowisko tematami ktore ich G obchodza xD i fajnie jest sie wygadac, ale nadmierna analiza co wolno a czego nie rozpracowana na poszczegolne atomy i ze wlasciwie wszystko szkodliwe to nie moje klimaty.
Ja tam nie zwracam uwagi zabardzo na to co mnie nie interere i tyle,a serio nie zauwazylam zeby wszystko tu bylo pokazane jako szkodliwe..to juz ty przekrecasz zdeczka w inna strone. Niektore dziewczyny serio staraly sie dlugo,stracily wcześniej dzidzie i wiadomo,ze tak widocznie musialo byc bo jakaś wada i lepiej dla dziecka,ze cale zycie po narodzinach nie bedzie sie meczylo,ale w takich sytuacjach rozumiem,ze kazdy sobie wyrzuca pewnie,ze to na pewno jego wina,ze cos mozna bylo zrobić inaczej,ze moze cos zjadlam,ze moze cos zrobilam i to na pewno moja wina.. Teraz trabimy o tym temacie tylko dlatego,ze ty o tym w kolko piszesz,a jakbys napisala, ze ty nie popadasz w paranoje i tyle to temat dawno by sie skonczyl bo ostatnio to bylo o malinach i napisaly dziewczyny ze to herbata z liści czy cos i temat sie skonczyl. Tak to sie ciagnie dalej i wyglada forum jakby tylko o tym mowa byla,bo ty piszesz dalej ze panika..przemielilam temat malin na marcowkach,pozniej na kwietniowkach(bo termin mam na 30.03) i jakos nie narzekam. Zawsze sie znajdzie ktos kto nie wie,a uslyszal i chce wiedzieć. Tez beda dziewczyny ktore nigdy nie przejda nad kablem, jak czarny kot przebiegnie to masakra itp i maja do tego prawo jak ty masz prawo do uwazania,ze jest to obok ciebie bo jestes spokojna dziewczyna. To sie wlacz w inny temat,których sie pojawia duzo,a nie nakrecaj dalej jednego który ci przeszkadza i tyle,albo jednak zrezygnuj z forum jak tak chcesz i tyle

f2w33e3k1ywvr7rk.png

Toz to ja sie tylko tlumacze ze ja nie twierdze ze tematy sa zle xD to ze dziewczyny mnie przekonuja do swoich racji to przez to temat sie ciagnie.
ja sobie teraz zyje moim egzaminem zawodowym, no to tutaj nie bardzo mam z kim o nauce pogadac z wiadomych przyczyn, wiekszosc jest juz za tym etapem. Lubie rozne kosmetyki ale juz bylo ze wcieranie czwgokolwiek co nie jest olejem jest potencjalnie zle no to siedze cicho w twj kwestii. Nie moge sie doczekac az pojde do pracy bo nie znosze tego siedzenia w domu no to tutaj wiekszosc juz pisze ze bierze zwolnienie na caly okres ciazy no to tez nie znajde rozmowcy. Zdecydowana wiekszosc pisze ze ma mdlosci i nie moze jesc a ja uwielbiam gotowac no ale jak o przepisach pisac skoro przewija sie ze zaraz by sie co druga porzygala przy takich tematach tk tez nic nie pisze. O aktywnosci tez srednio bo juz bylo ze raczej lepiej pierwszy trymestr przelezec. Napisalam pierwotnie ze po prostu coraz mniej tu pasuje i myslalam ze to zostanie bez echa a jednak echo sie zrobilo az sama sie zdziwilam ze dziewczyny tak mnie przekonuja do swoich racji choc ja nie zarzucilam w zadnym momencie ich blednosci.

No ja jestem na etapie pisania mgr i mam czas do 25.09[emoji23] chyba nie wyjdzie,a zawodowy tez zdawalam,ale dawno temu i stresior jest.
Nie zakladaj z góry ze nie masz o czym z nami gadać, bo wtedy serio nie masz po co tu byc...moze ktos ma zainteresowania zawodowe takie jak ty, na marcowkach tez pisza dziewczyny ze rzygac bd zaraz bo cos zjadly,e jesc nie moga a inne wrzucaja cudowne ciasta,pizze i inne rzeczy wlasnej roboty i zaraz przepisy wszystkie biora-nawet te co rzygaja bo przeciez rodzinę wykarmia,albo na pozniej beda mialy...
A dziewczyny pisza o wolnym bo wlasnie siedzialy w pracy i np ta prawca dala im w kosc. Osobiscie po8h przy kompie z a biurkiem mialam takie migreny ze na oczy nie widzialam,a nie spodziewalabym sie tego,a jednak sie przekonalam jak zaszlam w ciaze i siedzialam w pracy.
Zle do tego podchodzisz..nie zaczniesz tematu,bo na pewno nie siadzie..jak nie siadzie to nie siadzie,ale skad wiesz jak nie sprobujesz?
Co do aktywnosci to tez dziewczyny chca np ale nie moga bo maja tabletki na podtrzymanie jak ja np,ale sobie zapisuje cos co bede robila jak mi lekarz pozwoli przykladowo na basen obowiazkowo min 2 razy w tyg z wlasnym tesciem mam zamiar lazic,a nie wiesz tego bo nie zapytalas zabardzo

f2w33e3k1ywvr7rk.png

Toz to ja sie tylko tlumacze ze ja nie twierdze ze tematy sa zle xD to ze dziewczyny mnie przekonuja do swoich racji to przez to temat sie ciagnie.
ja sobie teraz zyje moim egzaminem zawodowym, no to tutaj nie bardzo mam z kim o nauce pogadac z wiadomych przyczyn, wiekszosc jest juz za tym etapem. Lubie rozne kosmetyki ale juz bylo ze wcieranie czwgokolwiek co nie jest olejem jest potencjalnie zle no to siedze cicho w twj kwestii. Nie moge sie doczekac az pojde do pracy bo nie znosze tego siedzenia w domu no to tutaj wiekszosc juz pisze ze bierze zwolnienie na caly okres ciazy no to tez nie znajde rozmowcy. Zdecydowana wiekszosc pisze ze ma mdlosci i nie moze jesc a ja uwielbiam gotowac no ale jak o przepisach pisac skoro przewija sie ze zaraz by sie co druga porzygala przy takich tematach tk tez nic nie pisze. O aktywnosci tez srednio bo juz bylo ze raczej lepiej pierwszy trymestr przelezec. Napisalam pierwotnie ze po prostu coraz mniej tu pasuje i myslalam ze to zostanie bez echa a jednak echo sie zrobilo az sama sie zdziwilam ze dziewczyny tak mnie przekonuja do swoich racji choc ja nie zarzucilam w zadnym momencie ich blednosci.
Ale piszesz glupoty w tym momencie.

Nie pamietam slowa o tym ze kosmetyki ooza olejami to zlo. Sama lubie kosmetyki mam ich duzo, prawda wolę te naturalne ale chętnie poczytalabyn co kto używa

Tak samo z tymi mdłosciami i przepisami. Z tego co ja wywnioskowalam to chyba jednak większość z nas dobrze sie czuje (oby tak zostalo). Ja z gotowaniem średnio ale chętnie wyprobowalabym nowe przepisy, które są już sprawdzone.

Co do aktywności to ja wlasnie zanim dowiedziałam sie ze jestem w ciąży kupiłam karnet na siłownię i w poniedzialek na wizycie będę pytac lekarza na jakie zajecia bede mogla chodzić. Basen tez mam w planach.

Widzę że robisz z nas jakieś stare zrzedliwe bbaby, które tylko narzekają

ejj, ja nie rzygam, zasuwam wszedzie na rowerze i smaruje sie tym, co zawsze :p tez bym chetnie do pracy wrocila, bo w dwoch poprzednich pracowalam i bylo super, bo mialam zajecie i mniej czasu na zamartwianie sie ;) Teraz z moimi szaranczami utknelam troche w domu (niech sie juz ten rok szkolny zacznie! aaaa!) i mam za duzo czasu na analize prawdopodobienstwa utrzymania ciazy -_- ehh
A tak w ogole, to na tego typu forum ciezko jest podlapac ciekawy temat... watek jest bardzo, bardzo ogolny i jest nas duzo. Ja czasem otwieram kompa, a tu 20 nowych stron :-o no i nie ogarne, bo nawet jak cos ciekawego wyplynie, to 10 stron wczesniej i juz nieaktualne :rolleyes2:

No to ok, postarajmy sie na nowo, kazdy swoje racje przedstawil, mozna pokojowo dyskusje zakonczyc ;)

Dzis szykuje mi sie wycieczka do drogerii bo jest teraz promocja chodząca po różnych drogeriaxh i wreszcie dotarła do mojej - do kremu marek sylveco biolaven i vianek dodaja za 1zl plynmicelarny. Lubie te firme, bo to polskie i bardzo dobre sklady ma. Jezeli bedzie dalej promocja na bielende serum do piersi to wezme tez i pewnie wykorzystam moja karte ze zniżka i wezme cos do włosów.
no i obiad musze zrobic ale to mi maz ulatwil bo chce zapiekanke ziemniaczana z sosem pomidorowym z pietruszka marchewka i soczewica. Generalnie niedawno wprowadzilismy soczewice do diety dosc czesto i to swietny zapychacz dodatkowy no i fajne zrodlo bialka ponoc bardzo dobrze przyswajalnego.
na weekend za to mamy fajne plany, bo ja co prawda zaproponowalam wlasnie rowerek po plaskim ale maz kreci nosem, moze sluszniebo moze to dziwne ale ja lubie rower ale srednio umiem jezdzic xD jak nie jest plasko to wywrotki mam czesto. Takze jako alternatywa wpadla wycieczka do puszczy niepolomickiej i tam zamierzamy caly dzien pochodzic z czego sie coesze bo mi strasznie ruchu brakuje. Nie moge sie doczekac dwoch rzeczy obecnie - jedno to usg w srode i licze juz na serduszko a drugie to wizyta w czwartek i licze ze dostane zaswiadczenie ze moge wrocic na fitness.

reklama
Ale piszesz glupoty w tym momencie.

Nie pamietam slowa o tym ze kosmetyki ooza olejami to zlo. Sama lubie kosmetyki mam ich duzo, prawda wolę te naturalne ale chętnie poczytalabyn co kto używa

Tak samo z tymi mdłosciami i przepisami. Z tego co ja wywnioskowalam to chyba jednak większość z nas dobrze sie czuje (oby tak zostalo). Ja z gotowaniem średnio ale chętnie wyprobowalabym nowe przepisy, które są już sprawdzone.

Co do aktywności to ja wlasnie zanim dowiedziałam sie ze jestem w ciąży kupiłam karnet na siłownię i w poniedzialek na wizycie będę pytac lekarza na jakie zajecia bede mogla chodzić. Basen tez mam w planach.

Widzę że robisz z nas jakieś stare zrzedliwe bbaby, które tylko narzekają

Basen w ciazy najlepszy! Tylko trzeba uwazac na infekcje pecherza... w ciazy latwiej przegapic, bo miesnie gladkie rozluznione i nie boli. Ja w drugiej ciazy pare dni chodzilam z infekcja, az mi sie zaczelo wszystko spinac i szyjka sie skrocila :( wyladowalam w szpitalu i potem 3 miesiace byam uziemiona.
W kadzym razie sa dla kobiet w ciazy suplementy z zurawina, profilaktycznie dobrze je brac, zwlaszcza jak sie czesto na basen chodzi.

Do góry