reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Witajcie Dziewczyny :)
Trochę Was poznałam czytając wczoraj co naskrobałyście. Jesteście bardzo sympatyczne , miłe i wspierające , byłoby mi milo gdybyście mnie przyjęły do swojego grona. Mogę?

Moja ciąża jest nieplanowana, gdyż mam już w domu 8-miesięcznego synka.
Gdy się dowiedziałam ogarnął mnie lęk i przerażenie - jak ja sobie poradzę.
Cały czas oswajam się z tą myślą, musiałam zweryfikować plany na przyszłość, chociażby z pracą.
Mój termin porodu wychodzi na 15 kwietnia. Jestem po pierwszej wizycie, serduszka jeszcze nie było widać, czekam do następnej wizyty 8 września.

Pozdrawiam
Witaj, fajnie ze do nas dołączyłas. To normalne że Cię to zaskoczyło ale będzie dobrze. Później będą miały fajny kontakt z tak mała różnica wieku.
Ja byłam w szoku jak zaszłam w pierwszą ciążę bo to była klasyczna wpadka. Byliśmy co prawda po ślubie ale jeszcze chcieliśmy czekać a tu niespodzianka. Nie zabezpieczylismy się tylko raz. Teraz udało się w drugim cyklu.

reklama
Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie :). Na imię mam Justyna, mam 33 lata i to moja druga ciąża, termin mam na 26.03, ale coś mi się zdaje, że doczekam z Wami do kwietnia :)

dla tych kobitek, które martwią się, bo nie widziały jeszcze bobaska albo serduszka powiem, że na 1 USG byłam w 6t2d i był tylko pęcherzyk 15mm (w 1 ciąży widziałam już serduszko), martwiłam się, że może to puste jajo, ale 2 tygodnie później okazało się, że jest dorodna dzidzia 1,6 cm i serducho. Także nie ma co się martwić, lekarz stwierdził, że to zależy i od sprzętu i od owulki :)

co do wpadek - to u nas żadne z dzieci nie było planowane w takich terminach :p

Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie :). Na imię mam Justyna, mam 33 lata i to moja druga ciąża, termin mam na 26.03, ale coś mi się zdaje, że doczekam z Wami do kwietnia :)

dla tych kobitek, które martwią się, bo nie widziały jeszcze bobaska albo serduszka powiem, że na 1 USG byłam w 6t2d i był tylko pęcherzyk 15mm (w 1 ciąży widziałam już serduszko), martwiłam się, że może to puste jajo, ale 2 tygodnie później okazało się, że jest dorodna dzidzia 1,6 cm i serducho. Także nie ma co się martwić, lekarz stwierdził, że to zależy i od sprzętu i od owulki :)

co do wpadek - to u nas żadne z dzieci nie było planowane w takich terminach :p
Hej :) oby dzidzia pięknie rosła ;)

Witam nowe dziewczyny.

Ja dziś rano mdłości i zawroty głowy miałam, zjadłam śniadanie i jakoś do tej pory mi przeszło.

Co do wieku, ja mam 35 lat i dopiero teraz drugie dziecko, różnica będzie duża, ale ja się cieszę, synowi poświęciłam najwięcej uwagi ile mogłam i teraz też tak będzie z drugim dzieckiem.
Mam nadzieje, że syn nie będzie zazdrosny, bo choć ma 7 lat, jak dziecko się pojawi będzie miał 8 to wciąż jest dużym przytulaskiem i synkiem mamusi, ale tylko w domu.

Alyssa87, nic tylko się cieszyć z takich "wpadek" - naprawdę to niesamowite szczęście, że komuś udaje się praktycznie od razu. Długie starania to męka.

jusia83 witaj! :)

Co do wieku, ja mam 35 lat i dopiero teraz drugie dziecko, różnica będzie duża, ale ja się cieszę, synowi poświęciłam najwięcej uwagi ile mogłam i teraz też tak będzie z drugim dzieckiem.
Mam nadzieje, że syn nie będzie zazdrosny, bo choć ma 7 lat, jak dziecko się pojawi będzie miał 8 to wciąż jest dużym przytulaskiem i synkiem mamusi, ale tylko w domu.
pewnie trochę będzie, w końcu od 7 lat to on rządził :D, ale pomocnik też już będzie :)
pewnie sporo zależy od rodziców i dzielenia uwagi i czasu pomiędzy dwójką, co pewnie łatwe nie jest, bo noworodek wymagający bywa ;)

Dziewczyny tak w ogóle to dzięki za słowa otuchy odnośnie podejścia do zwolnienia w pracy. A niech tam, głowy mi nie urwą. Tylko nadal zastanawiam się jakich słów użyć.
Oczywiście jeszcze kwestia czy dostanę to zwolnienie, właśnie siedzę w przychodni i czekam na wizytę.

reklama
Ja uważam że zarówno mała jak i duża różnica wieku ma swoje plusy i minusy. Dużo zależy od podejścia rodziców. Ale zazdrość na początku i trudności w odnalezieniu się w nowej sytuacji chyba zawsze będą, niezależnie od wieku. Jedne krócej inne dłużej. Tyle że starszakowi może łatwiej wytłumaczyć. Zastanawiam się jak to będzie u mnie, będzie różnica 3 lata.

Do góry