reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Startowałam około 58 kg i chyba ważę 59 kg więc nie ma szału... ale pierwszy miesiąc w ogóle nie miałam apetytu... ale myślę że tak powoli już będzie coraz więcej! Aż strach się bać... ciekawe czy kiedyś jeszcze będę ważyć te 58 kg :rofl2:
U mnie wlasnie apetyt spadl :) na poczatku to jadlam co chwile teraz 3 posilki.+ jakis owoc wystarcza i w nocy tez juz sie nie budze

reklama
bać to i ja się nie boje :D ale nie lubie jak mi biega taki nieproszony gość po domu... :p

ja kiedys w dziecinstwie pamietam, że nasz wiejski kot przy okazji uchylonych drzwi wleciał do domu i wparował do pokoju gdzie były kanarki :( zrzucil klatke, jakos ją sobie otworzyl... jednego zjadł w cialosci tylko zolte piorka z pyska wystawaly a drugi sie tak przestraszył ze dzien pozniej nie zył :( tez bylo przynoszenie myszy...ale czesciej jednak zaduszonych juz :(

moja kicia obecna jest niewychodząca... i jedyne co łowi to muchy, pająki i meszki :D
Przydatny ten twój kotek, ja mam pieska który też łapie muchy ale niestety nie pająki...

Przydatny ten twój kotek, ja mam pieska który też łapie muchy ale niestety nie pająki...
moj poprzedni kot zjadal muchy... A mysz nie ruszal...
Gdybym zobaczyla tak nagle takiego wielkiego wlochatego pajaka to zareagowalabym tak samo jak na mysz:)
w sumie byla taka sytuacja ze raz dwa corke z podlogi zbieralam i hop na lozko bo zobaczylam wielkiego wlochatego pajaka:) ale zaraz sie ocknelam i pach go kapciem i po pajaku:)

ja wlasnie sobie policzylam ze moja gin zaoszczedzila mi ok 230 zl na badaniach. Chodze prywatnie a ona wzielka blankiet do badan ze swojej przychodni i bede miala za darmo:)

no ale cena kolejnej wizyty bedzie dla mnie zabojcza

moj poprzedni kot zjadal muchy... A mysz nie ruszal...
Gdybym zobaczyla tak nagle takiego wielkiego wlochatego pajaka to zareagowalabym tak samo jak na mysz:)
w sumie byla taka sytuacja ze raz dwa corke z podlogi zbieralam i hop na lozko bo zobaczylam wielkiego wlochatego pajaka:) ale zaraz sie ocknelam i pach go kapciem i po pajaku:)

ja wlasnie sobie policzylam ze moja gin zaoszczedzila mi ok 230 zl na badaniach. Chodze prywatnie a ona wzielka blankiet do badan ze swojej przychodni i bede miala za darmo:)

no ale cena kolejnej wizyty bedzie dla mnie zabojcza
Coś za coś... :) Ja teraz za prenatalne zapłacę 250, a tak wizyta normalna 100 :) I na badaniach laboratoryjnych troche zaoszczędziłam, bo poszłam do mojego lekarza rodzinnego żeby chociaż mi te podstawowe wypisała na nfz :) I w sumie musiałam tylko zapłacić za hiv i toxo :D

ckai43r886icswaj.png

Nasza 3,5 latka byla na prenatalnych. Ogladala z zainteresowaniem dzidziusia ale pod koniec zaczela sie nudzic i siusiu jej sie zachcialo wiec maz wyszedl z nia wczesniej.
Ja jutro II trymest zaczynam :-) cieszylam sie ze nie mam juz mdlosci a od paru dni znow sa niestety .... kiedy to minie ??
Mnie u lekarza waza i ta waga sie sugeruje :-) od polowy sierpnia do polowy wrzesnia 0,5 na minusie wiec bez zmiam. Teraz 17.10 zobaczymy ile mi przybylo ;-)

uwo9yx8danzxt9q9.png

A tak wogole to dzien dobry :-) wlasnie zjadlam sniadanie i Was nadrabiam. 6 h roznicy robi swoje.
Gratuluje dziewczyny dzisiejszych wizyt !!! Wszystkie maluchy slicznie nam rosna :-)

uwo9yx8danzxt9q9.png

Coś za coś... :) Ja teraz za prenatalne zapłacę 250, a tak wizyta normalna 100 :) I na badaniach laboratoryjnych troche zaoszczędziłam, bo poszłam do mojego lekarza rodzinnego żeby chociaż mi te podstawowe wypisała na nfz :) I w sumie musiałam tylko zapłacić za hiv i toxo :D

ckai43r886icswaj.png
no wlasnie i to jest super ze nie musze placic i za badania i za wizyte:)
nastepna wizyta bedzie kosztowala 270 zl (70 wizyta, 50 prenatalne i 150 genetyczne)
Dobrze ze w ogole spytalam ile mam kasy szykowac bo bym sie zdziwila... Ja nigdy nie mam takiej kasy przy sobie...
Gdyby mnie ktos okradl to nie byloby za duzej straty:)

no wlasnie i to jest super ze nie musze placic i za badania i za wizyte:)
nastepna wizyta bedzie kosztowala 270 zl (70 wizyta, 50 prenatalne i 150 genetyczne)
Dobrze ze w ogole spytalam ile mam kasy szykowac bo bym sie zdziwila... Ja nigdy nie mam takiej kasy przy sobie...
Gdyby mnie ktos okradl to nie byloby za duzej straty:)
Mam to samo, wiecznie z kartą chodzę [emoji23]

ckai43r886icswaj.png

reklama
Myszą się nie przejmuję ale jak tylko zobaczę wielkiego pająka to koniec... kiedyś pokazywali w TV że kobieta wjechała do jeziora po tym jak wyskoczyła z auta bo pająk w nim był :-D:rofl2: w sumie mogłabym to być i ja!
Taaak!!!, pająki i owady!!! Ja sie ich, brzydze panicznie boje!! Zaraz sie trzęsę i nie umiem zabic !
Kiedys do pokoju wlecial mi szerszen!!takie bydle!!! Od razu zadzwonilam na straz ze heat gniazdo pod blokism bo szerszenie mi wlatuja do domu a mam male dziecko(to ja sie balam;p) ale znalezli na drzewie gniazdo i w nocy je usuneli;)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Do góry