reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Muszę powiedzieć że wczoraj i jak do tej pory odczuwam mniejsze mdłości może za to częściej zgagę i ciągle mi się odbija ale to nie jest takie uciążliwe jak wcześniejsze mdłości.. które były naprawdę silne... mogłoby już tak zostać :-p za to co chwilę pełny pęcherz... i grające kiszki, moje jelita do mnie przemawiają... :-D

reklama
W 17 tygodniu:) mam nadzieje ze teraz szybciej poczuje to cudowne uczucie:)
Podobno w kolejnych ciążach można szybciej poczuć :)

ckai43r886icswaj.png

Dziewczyny, a ja znów się boję :(:(:(
We wtorek plamilam, byłam u lekarza. Z dzisiusiem wszystko ok, lekarz kazał mi ciągle leżeć i tak zrobiłam. W śr było czysto, wczoraj znów plamilam, a dzisiaj rano jak wstałam to wyleciało mi coś takiego długiego, cienkiego i czarnego plus plamienie. Nie wiem co robić :(:(:(.

We wtorek plamilam, byłam u lekarza. Z dzisiusiem wszystko ok, lekarz kazał mi ciągle leżeć i tak zrobiłam. W śr było czysto, wczoraj znów plamilam, a dzisiaj rano jak wstałam to wyleciało mi coś takiego długiego, cienkiego i czarnego plus plamienie. Nie wiem co robić :(:(:(.
Jak nie wiesz co robić? Na izbę leć albo do ginekologa, a nie! :O

ckai43r886icswaj.png

Moze to jakas pozostałość po plamieniu. Ale do lekarza raz dwa

Nawet się nie zastanawiaj leć na izbę albo do swojego lekarza...!!!

aga163, to pierwsza ciąża i zawsze marzylam żeby mieć chłopca i poźniej dziewczynkę, więc póki co się spełnia. Ale z dziewczynki cieszylabym się tak samo.
To najbardziej stresujace badanie jakie miałam do tej pory, (tylko, że ja jestem takim czarnowidzem) ryzyko chorów wyszlo mi minmalne, bo dla mojego wieku podstawowe ryzyko to 1:860 a po skorygowaniu tego o wynik badania ryzyko zmniejszylo się do 1:17197! Fałdu karkowego praktycznmie nie ma bo norma jest do 2,5 a u mnie jest 0,6 mm.

Dziś tylko myslę o glosowaniu nad odrzuceniem projektu ustawy stop aborcji. Ja jeszcze miałabym wybór gdybym dowiedziala się że coś jest nie tak, niedługo kobiety będą musialy rodzic bez względu na to czy dziecko jest śmiertelnie chore, czy nie. To mnie przeraża.

reklama
aga163, to pierwsza ciąża i zawsze marzylam żeby mieć chłopca i poźniej dziewczynkę, więc póki co się spełnia. Ale z dziewczynki cieszylabym się tak samo.
To najbardziej stresujace badanie jakie miałam do tej pory, (tylko, że ja jestem takim czarnowidzem) ryzyko chorów wyszlo mi minmalne, bo dla mojego wieku podstawowe ryzyko to 1:860 a po skorygowaniu tego o wynik badania ryzyko zmniejszylo się do 1:17197! Fałdu karkowego praktycznmie nie ma bo norma jest do 2,5 a u mnie jest 0,6 mm.

Dziś tylko myslę o glosowaniu nad odrzuceniem projektu ustawy stop aborcji. Ja jeszcze miałabym wybór gdybym dowiedziala się że coś jest nie tak, niedługo kobiety będą musialy rodzic bez względu na to czy dziecko jest śmiertelnie chore, czy nie. To mnie przeraża.
No to super ze tak dobrze Ci badanie wyszlo:)
Wstyd sie przyznać ale ja nawet nie wiem dokladnie co jest w tej ustawie... Nie czytałam jej tylko czytałam opinie innych... Ale chyba czas przeczytać. Ale na pewno nie chciałabym zeby kobiety musiały rodzic na sile. Powinnyśmy miec wybór...

Do góry