reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Mama zawsze daje radę! [emoji16] Jakby facet miał tyle na głowie to by się już na samym początku załamał [emoji23]

ckai43r886icswaj.png
Racja... mój mąż chyba nie do końca potrafi zrozumieć jak ja się czuję i że mój organizm jest kierowany wulkanem hormonów które we mnie buzują... ale oni nie noszą pod sercem nowego życia tylko my i uważam że w tych 9 miesiącach możemy sobie pozwolić na chwilę słabości...

reklama
Teraz w ciąży zauważyłam ze bardzo szybko rosną mi włosy i paznokcie! Co spiluje paznokcie to za chwile znowu musze, szok. Ale cieszę się bo może uda mi się przez ten czas zapuscic włosy bo na razie mam takie trochę za ramiona ale i tak widze ze rosna jak na drozdzach :)

Co prawda moja córa od początku spała osobno, w swoim łóżeczku...ale kiedyś miała kryzys i do nas się wciskała co wieczór. Najlepszy sposób na pozbycie sie dziecka z łóżka małżeńskiego to kupić dziecku wypasioną pościel, nowe fluo naklejki na ścianę i śliczną lampkę nocną :)
Albo jakieś zwierzatko :D

aaaa nie straszcie z ta pamiecia :D bo co to bedzie jak niedlugo musze na uczelnie wracac i zakuwać ;d juz sie boje..a mnie straszzyło pare osób ''maslanym ciazowym mozgiem '' haha :D kurczee...
Niestety w poprzedniej ciąży zrobiłam sobie dziekanke w ciąży bo nic nie pamiętałam[emoji14]Teraz musi być lepiej, damy radę!!

hchy3e3k9yjb23r2.png

Niestety w poprzedniej ciąży zrobiłam sobie dziekanke w ciąży bo nic nie pamiętałam[emoji14]Teraz musi być lepiej, damy radę!!

hchy3e3k9yjb23r2.png

:( wolałabym trzymac dziekanke ewentualnie na czas jak maluszek juz bedzie ze mna ... a teraz mimo wszystko studiowac... ogolnie chcialabym z pomoca mojego partnera i rodziny dokonczyc ten rok calkowicie... wiem,ze moze byc ciezko... ale jesli urodzilabym w kwietniu i do tej pory dała rade studiowac to juz do czerwca niewiele by mi zostało... no a jak nie to chociaz ten jeden semestr teraz zrobic... :<
a Ty brałaś dziekanke na cały rok czy tylko semestr? bo zastanawiam sie czy jakbym wziela tylko na 2 semestr to jakbym wrocila w pazdzierniku nst roku to bym mogla normalnie zaczac nastepny rok ze swojego rocznika + potem 2w1 nadrobic zalegly semestr i swoj kolejny z mojego rocznika czy tak czy siak musialabym siedziec bezczynnie na dupce i czekac na mlodszy rocznik i z nimi kontynuowac studia :C domyslam sie,ze jakbym miala wolne na caly rok to by tak bylo ale ciekawi mnie jak to wyglada tylko przy 1 semestrze ;C hmm

Racja... mój mąż chyba nie do końca potrafi zrozumieć jak ja się czuję i że mój organizm jest kierowany wulkanem hormonów które we mnie buzują... ale oni nie noszą pod sercem nowego życia tylko my i uważam że w tych 9 miesiącach możemy sobie pozwolić na chwilę słabości...

moj sie czasem foszy o brak seksu bo kiedys to 2 razy dziennie było takim minimum a teraz cóż posucha xD żal mi go troche... niby stara sie to zrozumiec,ze czesto mi niedobrze albo mnie boli brzuch... ale jak mnie zaczepia i mowie mu NIE to widze jego miny :D a tak poza tym na moje jęczenie i narzekanie na inne tematy dzielnie znosi...

moj sie czasem foszy o brak seksu bo kiedys to 2 razy dziennie było takim minimum a teraz cóż posucha xD żal mi go troche... niby stara sie to zrozumiec,ze czesto mi niedobrze albo mnie boli brzuch... ale jak mnie zaczepia i mowie mu NIE to widze jego miny :D a tak poza tym na moje jęczenie i narzekanie na inne tematy dzielnie znosi...
Nie przejmuj się, ja mam powtórke z rozrywki, czyli ogromną chcicę od początku12 t.c :D

reklama
Ja się starałam o 2 dziecko 14 miesięcy.....Teraz mnie ludzie wnerwiają, bo mówią że się skusiłam na 500+

ludzie to zawsze sobie cos ubzdurają :/ nie przejmuj sie nimi...

ja z kolei znam rodzine para juz koło 40tki... maja 19letniego syna... powodzi im się mega... wypasiona chata... 2 auta... ogromny 2pietrowy dom.. maja wlasna firme budowlana... no i wpadło im się... ale nie do tego zmierzam...chodzi o to,że jak sie dowiedzieli,ze znow zostaną rodzicami to ich komentarz był następujący '' szkoda, że Maciuś juz ma 18 lat... nie dostaniemy 500+"
też znam przypadek rodziny z 3ką dzieci i podobną sytuacja materialna.. tez z wlasna firma..i 2 wypasione fury... dzieci nowiutke ajfony...wszystko co mozna sobie wymarzyc... no i nie mialabym nic do powiedzenia, bo na 2ke normalnie by im przyslugiwalo ale nie...trochę pokombinowali, przepisali firme na córke faceta z poprzedniego malzenstwa zeby tylko dostac trzecie 500+ ;/
troche to przykre, że ludzie, ktorym niczego nie brakuje tak sie zachowują...

Do góry