reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Witam Wszystkie Kwietniowe Przyszłe Mamy

jestem studentką II roku studiów magisterskich na kierunku fizjoterapia. Ciąża oraz jej wpływ na organizm kobiety było dla mnie zawsze wielką pasją, także z powodów prywatnych. W związku ze swoimi zainteresowaniami postanowiłam właśnie taki temat wybrać do swojej pracy magisterskiej. Byłabym wdzięczna każdej z Pań, która wypełniłaby moją ankietę. Jest ona anonimowa, a wyniki posłużą jedynie do mojej pracy magisterskiej. Zawiera jedynie 22 krótkie pytania, a jej wypełnienie nie zajmie więcej niż 3-4 minuty. Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie

Link do: Ankieta dotycząca oceny dolegliwości występujących u kobiet w okresie ciąży

reklama
Też mnie bolą jelita i żołądek, wymiotujesz? Jak sobie z tym radzisz? Na chwile pomaga mi ciepła herba i za jakiś czas jest to samo. Myślałam o probiotyku, może pomógłby w pracy jelit hmmm

Z reguły nie chcę brać tabletek czy coś w tym stylu... ale domowe metody nie zawsze pomagają nieraz mam tak z 3 dni, wtedy mój brzuch poprostu jest ogromny... mam z tym duży problem. Staram pić dużo wody... jem jak najmniej cukru tzn słodyczy, sztucznych soków, białe pieczywo itp.
Najbardziej pomaga mi z samego rana szklanka ciepłej przegotowanej wody, albo sok pomarańczowy lub maślanka...a w dzień pije dużo miętowej herbaty...a ty co stosujesz?

Dziewczyny co używacie na wypryski? Od początku ciąży nie mogę sobie z tym poradzić wysypalo mi całą szyję, ramiona, dekolt :oo: Koszmar :ninja2:

Dwujajowe a więc jak się jeszcze parka trafi to będzie idealnie ale z każdego będziemy szczęśliwi wazne by byly zdrowe długo czekaliśmy.wcześniej dwa aniołki straciliśmy [emoji20]

12 tydzień
To super dwu jajowe zawsze były moim cichym marzeniem... gratuluję ale super!!!
A strasznie mi przykro z powodu 2 straconych... :sad:

Już jestem po. Pierwsze pytanie jakie mi lekarka zadała czy bolą mnie piersi nadal.... Dziwne bo raz bolą raz nie i lekarz tym się sugeruje.. Na usg było wszystko ok. Dzidzia ma 1.92 cm a serduszko bije 180 na min. Lekarka twierdzi że może być to moje odczucie braku bolesnosci brzucha wynikiem zmniejszenia dawki luteiny. Dobrze ze tylko zmniejszylam a nie odstawilam jak mi lekarka kazała wcześniej bo może i bym straciła maleństwo. Mam zwiększyć dawkę i odpoczywać. I oczywiście myśleć pozytywnie.... Nawet nie wiecie jak mi ulzylo jak zobaczyłam mały punkcik z bijacym serduszkiem.

reklama
Już jestem po. Pierwsze pytanie jakie mi lekarka zadała czy bolą mnie piersi nadal.... Dziwne bo raz bolą raz nie i lekarz tym się sugeruje.. Na usg było wszystko ok. Dzidzia ma 1.92 cm a serduszko bije 180 na min. Lekarka twierdzi że może być to moje odczucie braku bolesnosci brzucha wynikiem zmniejszenia dawki luteiny. Dobrze ze tylko zmniejszylam a nie odstawilam jak mi lekarka kazała wcześniej bo może i bym straciła maleństwo. Mam zwiększyć dawkę i odpoczywać. I oczywiście myśleć pozytywnie.... Nawet nie wiecie jak mi ulzylo jak zobaczyłam mały punkcik z bijacym serduszkiem.
Uffff no to dobrze... teraz dużo odpoczywaj i się nie stresuj.

Do góry