reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Juz jestem po badaniach prenatalnych :). Wspaniałe uczucie :biggrin2::biggrin2: cudownie było zobaczyć swojego dzidziusia jak skacze, zgina rączki, obraca się itd :biggrin2::biggrin2::biggrin2:. Ma już 51 mm :).
Wszytko jest ok :biggrin2::biggrin2::biggrin2: zostaje mi tylko czekac na wyniki krwi w celu potwierdzenia :).
A teraz czekam w kolejce do mojego lekarza :)

superowo :D liczymy na focie juz po wszystkim :*

reklama
Malyynka gratuluje duzego dzidziusia ☺ moj pewnie ma juz podobne rozmiary bo 2tyg temu mial 2.92cm ☺
Co do plci juz cos Ci lekarz mowil?

Ja w pierwszej ciazy mialam przeczucie ze bedzie chlopak a jest dziewczynka :p a teraz sama nie wiem. Jestem ciekawa ale nie mam parcia na zadna z plci.

Mam nowinę, byłam dziś u swojego lekarza bo chciałam przedłużyć L4 przez moje silne mdłości... no i powiedział że jak już jestem to mnie zbada i zrobi usg. wszystko ok dzidziuś ma 2,4 cm i się ruszał :biggrin2: to było takie słodkie... niby z jego obliczeń jestem 8+6 ale mówił że już będzie dalej ale to na następnej wizycie obliczy... 04.10. mam badanie krwi na trisomie 21 (zespół downa) a 17.10. duże badanie USG chyba nawet w 3D, jestem bardzo podekscytowana!

Miło się czyta, że te dolegliwości to normalne :-) Mimo doświadczeń z przeszłości widać, że szybko się o nich zapomina, że to aż takie męczące. Te nudności, nocne głody, wredna gumka od legginsów oraz lęki o nie wiadomo co i radości z przypadkowych powodów :-)
Ja mam usg i krew do testu PAPPA za tydzień we czwartek. Fajnie, może będzie widać płeć. Poprzednio tak było. Celuję w dziewczynkę, ale zobaczymy. Przeczuć wolę nie mieć, bo zawsze mi się nie sprawdzały.

Ale super a wiecie co jakiś czas temu miałam sen ze moja przyjaciółka jest w ciąży. I co i dziś okazało się ze jest. Tez jest po przejściach i kilka razy poronila mam nadzieje ze nam się uda teraz będę trzymać kciuki jeszcze za nią... bo to by było takie cudowne gdybyśmy razem rodziły. Ale wierzę i modlę się żeby tak było.

Miło się czyta, że te dolegliwości to normalne :-) Mimo doświadczeń z przeszłości widać, że szybko się o nich zapomina, że to aż takie męczące. Te nudności, nocne głody, wredna gumka od legginsów oraz lęki o nie wiadomo co i radości z przypadkowych powodów :-)
Ja mam usg i krew do testu PAPPA za tydzień we czwartek. Fajnie, może będzie widać płeć. Poprzednio tak było. Celuję w dziewczynkę, ale zobaczymy. Przeczuć wolę nie mieć, bo zawsze mi się nie sprawdzały.

ojej ;D dopiero teraz zobaczylam pod suwaczkiem :D Ty to masz liczną gromadke kochana :D i teraz 5ta pociecha w drodze :D sama bym nie chciała zaprzestac na jednym dzieciaczku ale 5tka to wyzwanie :D szacun :D jak Ty dajesz rade :D?

Kamila ja mam termin na 27 kwietnia:-) w sumie lekarz mi wpisał na 26. Byłam na usg w 8+0 i bąbel miał 1,2 cm i z usg wychodziło 7+2. Te rozbieżności to kwestia ustawień danego aparatu.

Dziewczyny ja od pozytywnego testu czuję że to syn. Może dlatego że to zawsze było moje marzenie. Mąż stawia na córkę. Zobaczymy co bedzie:-) już się doczekać nie mogę poznania płci. W końcu będę mogła zaszaleć z zakupami.

Ja się czuję dalej źle...dzis rano zwymiotowałam po łyku wody. Mam koszmarne wzdęcia, wieczorne mdłości. Zasypiam na stojąco gdzie się da. Dzis już spalam w dzień 2 razy. Bardzo mnie to cieszy bo spokojniejsza o dziecię jestem.

Macicy nie czuję wcale. Miałam w tyłozgięciu więc późno zacznę ja wyczuwać. Poza tym mam trochę tłuszczu na brzuchu.

Malyynka pokaż malucha! :D Moje w 8t4d miało 2,06cm ;)

ckai43r886icswaj.png

Kamila ja mam termin na 27 kwietnia:-) w sumie lekarz mi wpisał na 26. Byłam na usg w 8+0 i bąbel miał 1,2 cm i z usg wychodziło 7+2. Te rozbieżności to kwestia ustawień danego aparatu.

Dziewczyny ja od pozytywnego testu czuję że to syn. Może dlatego że to zawsze było moje marzenie. Mąż stawia na córkę. Zobaczymy co bedzie:-) już się doczekać nie mogę poznania płci. W końcu będę mogła zaszaleć z zakupami.

Ja się czuję dalej źle...dzis rano zwymiotowałam po łyku wody. Mam koszmarne wzdęcia, wieczorne mdłości. Zasypiam na stojąco gdzie się da. Dzis już spalam w dzień 2 razy. Bardzo mnie to cieszy bo spokojniejsza o dziecię jestem.

Macicy nie czuję wcale. Miałam w tyłozgięciu więc późno zacznę ja wyczuwać. Poza tym mam trochę tłuszczu na brzuchu.
Ja też mam właśnie w tylozgieciu ale ponoć już jest tak jak powinno być. Uspokoilas mnie trochę tym że twoja dzidzia jest podobnej wielkości do mojej. Też tak myślę że wszystko zależy od aparatu i jak dzidzia się ułoży. Oj my do porodu chyba osiwiejemy. Ciagle się o coś martwimy....

reklama
Do góry