reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Mnie Pani doktor polecila na przeziebienie leki firmy *spam* sa one specjalnie dla kobiet w ciazy zobacz sobie choc szczerze mowiac nie wiem jak dzialaja kupilam je zeby miec w razie wu jak co mnie lapnie dzieki bogu odpulac narazie jestem zdrowa :) Tobie tez zycze duzo zdrowka kuruj sie!

dziekuje bardzo :) mam nadzieje,ze szybko przejdzie.. a nazwe firmy sobie zapamieetam i jak mi nie pomogą dotychczasowe srodki to skorzystam albo i sama na wszelki wypadek kupie

reklama
Dziewczyny czy wchodzicie ze swoimi mężami/partnetami na wizyty i czy są z Wami przy USG dopochwowym? To moja pierwsza ciąża i w sumie nie wiem... Na chwilę obecną wchodze sama... Z jednej strony chciałabym żeby zobaczył maleństwo a z drugiej zastanawiam się czy nie będzie do dla nas wszystkich krępujące... Co Wy o tym myślicie?

W sumie zależy jak do tego oboje podchodzicie. Moj maz od początku ciąży z córka wchodził na każde badanie, nawet był jak mnie lekarka badała na fotelu. Był także przy porodzie do samego końca. Czujemy sie bardzo swobodnie w swoim towarzystwie i jakos nigdy nie byłam przy nim skrępowana. Teraz niestety ma duzo pracy a ja chodzę do lekarza w godzinach porannych wiec nie moze mi towarzyszyć.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już mam kilka par spodni ciążowych hihi :D Nawet dwie pary już mogę nosić, bo nie chcę uciskać brzucha [emoji4] A co do rzeczy dla maluszka... Jak będę znała płeć to zacznę szaleć [emoji3] Niedługo odziedziczę po córeczce koleżanki łóżeczko, wieeeele zaoszczędzimy, nie ma co patrzeć na zabobony [emoji86]

w57vskjog7p17owg.png
Ja jeszcze moge chodzić w swoich spodniach ale troszkę mnie juz cisną... Dlatego zakładam sukienki spodenki i cos co mnie nie cisnie:)
Mi przeszly wszystkie objawy wiec o ciuchach ciążowych narazie.moge zapomnieć... Mąż mnie uspokaja a ja dalej wariuje...

Ja jeszcze moge chodzić w swoich spodniach ale troszkę mnie juz cisną... Dlatego zakładam sukienki spodenki i cos co mnie nie cisnie:)
Mi przeszly wszystkie objawy wiec o ciuchach ciążowych narazie.moge zapomnieć... Mąż mnie uspokaja a ja dalej wariuje...
Z tego co czytałam to z czasem objawy ustępują, a II trymestr jest naaaaajpiękniejszym okresem w ciąży [emoji16] Nie denerwuj się niepotrzebnie, a jak już to do lekarza na wizytę leć :)

w57vskjog7p17owg.png

Na czczo trzeba byc, jesli w badaniach jest tez glukoza.
Do morfologii nie trzeba i tych wszystkich hivow, rozyczek tez nie. Mozna zjesc lekkie sniadanie. Mozna wypic wode, ale bez przesady, ze litr na raz, bo mozna rozrzedzic krew ;)
Na necie sa mieszane opinie co do tsh. Moj endokrynolog w poprzedniej ciazy mowil, ze moge jesc lekkie śniadanie.

Co do pobierania moczu powinno sie najpierw umyć, wytrzec, troche siknac i pobrać mocz ze środkowego strumienia. Kolo cewki po nocy czesto sa fizjologiczne bakterie. Jak sie nie umyje, to czesto ze sluzem wpadają do probki i falszuja wynik.

Lucy - strasznie mi przykro :/ Ja tez jestem bez dochodu... Zapisz się do PUP. Po urodzeniu dziecka bedzie przyslugiwac Ci kosiniakowe 1000 zl miesiecznie przez rok.

ma któras z Was moze sprawdzone proporcje na syrop z cebuli? w sumie nigdy go sama nie robilam... jedynie mam w pamięci ze babcia mi taki robila w dziecinstwie...

reklama
Mnie Pani doktor polecila na przeziebienie leki firmy *spam* sa one specjalnie dla kobiet w ciazy zobacz sobie choc szczerze mowiac nie wiem jak dzialaja kupilam je zeby miec w razie wu jak co mnie lapnie dzieki bogu odpulac narazie jestem zdrowa :) Tobie tez zycze duzo zdrowka kuruj sie!

Mnie syrop *spam* zawsze szybko stawiał na nogi. Polecam!! Natomiast tabletki do ssania na bazie propolisu jak dla mnie nie do przełknięcia :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry