reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2017

Witajcie
Ja dzisiaj jakas pelna obaw jestem... Cala noc meczyly mnie jakies glupie sny. Od rana martwie sie czy wszystko ok z moim maluchem. Mdlosci mniejsze niz dotychczas a moja endometrioza sie troche powiekszyla a przeciez ciaza ni ja tak ladnie wyciszyla ze byla praktycznie niewyczuwalna.

Boje sie czy serduszko mojego malenstwa bije :(
Napewno wszystko jest okej :) nie zamartwiaj sie na zapas

reklama
cyntia85 - tak jak pisze Santinia...trzeba mieć skonczony 3 miesiąc ciąży w momencie końca umowy żeby musieli mi przedłużyć. Mi będzie brakowało tygodnia :/ Konczy mi się umowa 30.09, wtedy będę miała 11 tc.
Dogadaj sie z lekarzem zeby wystawil Ci zaswiadczenie ze jestes 12-13tc nikt do tego nie bedzie dochodzil bo nie maja jak :)

Co do jajek to chyba przesada ;)
Z rybami to ja ze śledzia nie zrezygnuje

Dziewczyny męczy mnie ten jajnik/pachwina dziś strasznie
Jak jest z nospą w ciąży ?
Spokojnie mogę brać?
Jak, ile ?
Ja czytalam ze sledz wlasnie mozna jesc :) mnie lekarka zalecila nospe na bole brzucha. Wczesniej bralam 2x1

Dziekuje dziewczyny. Moze macie racje... Jestem juz prawie w 12tyg bo wedlug usg ciaza jest o tydzien starsza. Moze faktycznie wymioty juz mina?

Do lekarza raczej nie pojde bo bylam tydzien temu i bylo wszystko ok. Z reszta bylam juz 4 razy - lekarz sie wzbogaci na mnie :p
Z reszta co bym mu miala powiedziec ze martwie sie bo czuje sie lepiej? :p

Spokojnie :) to normalne że się obawiasz
Jak zaczyna się poród to obawy znikają, masz tylko jeden cel, organizm, głowa wszystko skupia się na jednym. Porodu nie da się porównać do niczego, dla mnie był najbardziej magicznym przeżyciem w życiu.
Ja rodziłam syna bez znieczulenia, moja fobia ;), wolałabym urodzić kilkoro dzieci po kolei niż dać zrobić sobie zastrzyk w kręgosłup.
Teraz też nie dam sobie zrobić znieczulenia, chyba że będzie to konieczne dla zdrowia i życia dziecka.
Moim zdaniem spokojny poród, brak obaw i bezpieczeństwo to dobra położna.
Ja taka miałam, spotkałyśmy się wcześniej, chodziłam do niej do szkoły rodzenia, znała mnie, moją ciąże.
Jak poród się zaczął wystarczył telefon, przy pełnym rozwarciu była już przy mnie i towarzyszyła mi na każdym kroku. Łagodziła ból, pomagał a jak trzeba było sprowadzała na ziemię ;).
Ja tez czasami mam małe straszki, bardziej o szpital i czy tym razem znajdę dobrą położną, dla mnie to podstawa bezpieczeństwa i spokoju.
Ja nie mogę się doczekać kiedy znowu przeżyje moment w którym pierwszy raz zobaczę maleństwo, tego uczucia nie da się porównać też z niczym innym. Chyba wtedy zrozumiałam że do tej pory nie rozumiałam co to znaczy prawdziwa, bezwarunkowa miłość od pierwszego wejrzenia.
O jeju tak się wzruszylam... To piękne co napisalas...

Ja czytalam ze sledz wlasnie mozna jesc :) mnie lekarka zalecila nospe na bole brzucha. Wczesniej bralam 2x1

Dzięki za odpowiedź
Właśnie wróciłam z apteki, czytałam ulotkę :/
Jeszcze wytrzymam ... napisali że łykanie jej to ostateczność "
Ja ma troszkę fobię lekową ;) , nawet jak nie byłam w ciąży brałam apap dopiero jak zwijałam się z bólu.

Wiecie co
Ja mam dziś gorszy dzień i fizycznie i psychicznie. Moje poczucie wartości spadło do zera i wydaje mi się że wszyscy patrzą się na mnie wilkiem, nie lubią mnie :) . Jako 37 letnia kobieta i matka tłumacze sobie to że to absurd ale emocje to emocje.
Czytam tak o Waszych obawach i myślę sobie że hormony które w nas szaleją tez nam nieźle teraz mieszają w głowach ;) . Skaczemy od strachu do radości, przez euforie, złość i sutek.
To że przychodzą strach i obawy to normalne tylko że teraz to chyba zwiększone hormonami.
No i powiem wam szczerze że odkąd czytam forum i opisy innych mam ...mam więcej czasami straszków, na które bym nie czytając forum nawet nie wpadła ;)

MijaKi dokladnie jest tak jak piszesz. Gdyby nie czytanie forum i zaglebianie sie w sqoje odczucia i objawy nie pomyslalabym ze skoro czuje sie lepiej to cos niepokojacego

Ja przez forum dowiedzialam sie ile kobiet roni. Nie mialam pojecia, ze to jest tak czeste :( Na forum X 2014 r. malenstwa stracilo 15 mam... Plus pare zniknelo bez slowa, wiec nie wiadomo z jakiej przyczyny.

My juz mamy najgorszy okres za soba :)

reklama
Kingusia91 zobacz jaki absurd :)
Chyba coś nie tak bo czuje się lepiej
Kochane miłego dnia ja idę w swoich dołach zrobić coś indyjskiego z indykiem, ryżem i curry, może mi humor poprawi. Może choć indyk nie spojrzy się dziś na mnie krzywo wilkiem ;).

Co wy na to żeby zrobić wątek jedzeniowy/obiadowy/przekąskowy, ja juz czasem nie mam pomysłu na obiad, lub czasami mam smaczki a nie wiem na co

Miłej niedzieli

Do góry