reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny a ja ciągle martwię się ta moją podróżą w środę... Jadę z mężem do Niemiec samochodem. Ciążę znoszę dobrze, mialam jednorazowe plamienie w 6 tc i biorę luteine do tej pory chyba profilaktycznie... Jestem w 9+3 tc. Watpie że uda mi się skontaktować z moim ginem. Ciągle o tym myślę... Wiem że trzeba robić częste przerwy itd... Czytałam trochę na ten temat i raczej nie ma przeciwwskazan... W przeciągu ostatnich 7 miesięcy poronilam 2 razy w 5tc i 6tc ale beta wynosila wtedy tylko 13 i 15 więc coś tam się zadzialo... Pojechałybyscie na moim miejscu?

Ps. Gdyby nie to ze mialam manie robienia testow ciazowych i z krwi to pewnie nawet bym nie wiedziała że byłam w ciąży... Pierwsze poronienie było takie że robilam bete przed miesiaczka ale mimo wszystko dostałam jej w planowanym dniu. A drugie poronienie nastąpiło tydzien po planowanej miesiaczce ale okropnie wtedy bolal mnie brzuch... Tyle jeszcze chciałam dodac....

Dziewczyny a ja ciągle martwię się ta moją podróżą w środę... Jadę z mężem do Niemiec samochodem. Ciążę znoszę dobrze, mialam jednorazowe plamienie w 6 tc i biorę luteine do tej pory chyba profilaktycznie... Jestem w 9+3 tc. Watpie że uda mi się skontaktować z moim ginem. Ciągle o tym myślę... Wiem że trzeba robić częste przerwy itd... Czytałam trochę na ten temat i raczej nie ma przeciwwskazan... W przeciągu ostatnich 7 miesięcy poronilam 2 razy w 5tc i 6tc ale beta wynosila wtedy tylko 13 i 15 więc coś tam się zadzialo... Pojechałybyscie na moim miejscu?
To zależy jak się czujesz. Jeśli bardzo się boisz to może kup bilet na samolot?
Takie wczesne poronienia są przykre, ale bardzo częste i naturalne. W zasadzie to nawet nie poronienia....a mądrość organizmu...

To zależy jak się czujesz. Jeśli bardzo się boisz to może kup bilet na samolot?
Takie wczesne poronienia są przykre, ale bardzo częste i naturalne. W zasadzie to nawet nie poronienia....a mądrość organizmu...

Samolot odpada bo musialabym mieć przesiadke w belgii a to jeszcze bardziej uciazliwe... Po prostu nie ma bezpośredniego polaczenia...

Hej witam nowe przyszłe mamusie:-)

Aal nie wierzę:-( oby jutro to wszystko okazało się pomyłką.

Ale macie piękne duże brzuszki! Ja rano mam płaski a wieczorem takie wzdęcie, że wyglądam jakbym była w 20 tygodniu ciąży.

Co do objawów ostatnie dwa dni były dla mnie tragedią. Mdłości koszmar, wrażliwość na zapachy następny koszmar. Wyjście na zakupy to był wyczyn. Na myśl o luteinie robi mi się niedobrze. Dziś jest naprawdę duzobacz lepiej. Piersi bolą okrutnie. Spać nie mogę bo mnie ból budzi. Nawet jak chodzę to mnie bolą.

Martwię się troszkę, bo od trzech dni boli mnie podbrzusze i promieniuje do pachwin. Podobno przy tyłozgięciu macicy to normalne. Normalnie czuję jak mi macica rośnie.

Aal tak mi przykro trzymaj się :(
Igusiad - super ciesze się ze wszystko ok.
Tynka92 jak ciągnie Cię nieco mocnej to weź nospe i magnez bierz codziennie.
Aprili7- zadzwoń może do przychodni i chociaż zapytaj położnej co Ci radzi.
Na pewno w podróż warto wziąść nospe ja w pierwszej ciąży leciałam do Londynu w 13 tyg a ciąża była zagrożena i dostałam relenium na drogę.
Ja wczoraj jechałam 5h samochodem i czułam się dobrze.
WITAM wszystkie nowe mamusie.
Mnie delikatnie szczypi teraz po sikaniu co myślicie co robić. Póki co kupiłam żurawine suszona i wycinam.

reklama
Aal tak mi przykro trzymaj się :(
Igusiad - super ciesze się ze wszystko ok.
Tynka92 jak ciągnie Cię nieco mocnej to weź nospe i magnez bierz codziennie.
Aprili7- zadzwoń może do przychodni i chociaż zapytaj położnej co Ci radzi.
Na pewno w podróż warto wziąść nospe ja w pierwszej ciąży leciałam do Londynu w 13 tyg a ciąża była zagrożena i dostałam relenium na drogę.
Ja wczoraj jechałam 5h samochodem i czułam się dobrze.
WITAM wszystkie nowe mamusie.
Mnie delikatnie szczypi teraz po sikaniu co myślicie co robić. Póki co kupiłam żurawine suszona i wycinam.

Dzięki Aaadaaa ☺ tak zrobię, najwyżej zapytam polozna ☺

Do góry