reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2017

Witam nowe kwietniówki :-) im nas więcej tym raźniej.
Też już bym chciała usłyszeć serduszko- już nie mogę się doczekać, a wizyta u gin dopiero 2.09 chyba że szybciej pójdę gdzieś prywatnie bo mnie podbrzusze poboloewa ( w pierwszej ciąży tak nie miałam). Od wtorku z powrotem do pracy to zobacze jak wtedy, czy się nie pogorszy.
Też tak macie dziewczyny, że boicie się już o to maleństwo? Ja się panicznie boje że znaczne krwawić, że coś będzie nie tak np. Że się okaże że to ciąża pozamaciczna czy brak zarodka czy ze dziecko będzie chore, normalnie paranoja, to chyba tylko matka zrozumie... Miłego wieczoru dziewczyny

reklama
Mnie zato zastanawia jedno- czemu tak macie problem z wizytą we wcześniejszym terminie... Ja gdy byłam na nfz w przychodni jako "normalna" kobieta to fakt wizytę miałam za 1.5 miesiąca. Ale jak w połowie tego czasu okazało się że mam dwie kreski poszłam i mówię ze chyba zaciążyłam i potrzebuje wizyty na "już" z racji że to była środa a ja musiałam wyjechać na 4 dni a w pon jest święto toteż mam wizytę na wtorek... I to normalnie na nfz w przychodni na swoim osiedlu, nawet do głowy mi nie przyszło iść prywatnie żeby szybciej było :p

Ja to nawet nie biorę pod uwagę lekarza na nfz... Dla mnie 3 usg w ciąży to za mało. Z synkiem plamilam i gin nie zgodził się na usg, by zobaczyć co się dzieje. A jak się im zapłaci, to od razu silą się na uprzejmości, uśmiechy, żarty. Wiem, że to nie reguła, ale ja się sparzyłam.

Jak wszystko jest w porządku to najlepiej iść na pierwszą wizytę koło 8 tc. Ale kto tyle wytrzyma? ;)

To ja sama zawsze z takim optymizmem do ludzi podchodze że nie mają wyjścia nie być mili dla mnie xD
no ale tak, niektóre kobiety lepiej sie czują jak mają częściej te wszystkie wizyty i badania, jak ma im to pomóc być spokojniejszą to wiadomo, lepiej :)
a co do pierwszej wizyty - gdyby mi na fitnessie nie powiedzieli, że bez zaświadczenia od gina nie wpuszczą mnie na zajęcia to pewnie bym czekała na swoją kolejkę :D ale tak, to wole wcześniej dostać i jeszcze korzystać :)

Witam sie i ja. Po 3 latach starań dzisiaj zobaczyłam dwie grube kreski. Moze to nie jest najlepszy moment ale mam nadzieje, ze zakończy się tak jak powinien. Mam już prawie 10 letniego syna i jednego aniołka. Może zagoszczę u was na dłużej.

Witajcie, termin porodu mam na 05.04. Kiedyś tu bywałam regularnie, moja córka w październiku skończy 6 lat ☺ Miło wrócić na BB. Staraliśmy się od roku, już zrezygnowaliśmy a tu niespodzianka

Witam, nowe mamusie [emoji3]
Jak tam samopoczucie?
Ja dzisiaj siedzialam przy stole/aucie itp jakos od 7-18 i kregoslup mi wysiada... Masowanie ani żadna pozycja nie pomaga...masakra....

U mnie tez kiepsko z kręgosłupem, a ze mam dyskopatię to się bóle nasiliły. Już się boje o poród, obym boli krzyżowych nie miała.
A i zgaga mnie meczy blee. W pierwszej ciąży miałam całe 9 miesięcy. Ale jest plus, przynajmniej mnie nie mdli ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry