reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Renia gratuluję cudownego synka i sprawnego porodu.

Antus oby was ominęła ta ospa. U mojej córci była ospa grudzien/styczeń i myślałam że to raczej zimowa zaraza. A tu dalej szaleje ehh :(

Renia sliczny maluszek, a jakiego ma duzego smoka:-D gratulacje kochana. Ja tez bym chciala dzisiaj, ale moja mala chyba jeszcze chce sie z lekarzem w srode spotkac:-D

Renia wielkie gratulacje!!!! Synek prześliczny :)

Martita mi się wydaje że każdy noworodek zasypia przy piersi. Laura jak miała 2 mce to przestała dopiero zasypiać przy piersi i wtedy po karmieniu miała czas aktywności i dopiero spanie.
U mnie było +15 kg i jak na razie zeszło tylko 6 kg. Ale chyba nadal spada.

Mój Igor jest tak spokojny że w zasadzie tylko je i śpi, od czasu do czasu jakieś pół h aktywności ale nie płacze wtedy tylko ogląda świat. Aż się trochę niepokoję że taki spokojny bo Laury to na 5 sekund nie można było odłożyć do łóżeczka tylko wiecznie na rękach. Przedłuża mu się żółtaczka więc pewnie dlatego też taki ospały, byłam robić w weekend małemu bilirubinę bo nadal żółty i ma 12. Niby na lampy kierują od 16, tak twierdzi zarówno lekarz jak i położna i że niby to niegroźny poziom ale i tak się trochę martwię. Ale jak się karmi piersią to podobno może się przedłużać. Bluelovi możesz mi przypomnieć ile twój synek miał bilirubiny i ile miał dni kiedy został na lampy skierowany?

Schauma przez zoltaczka może być ospaly i przy kp się może przedłużać nam też to położna mówiła a 12 to w normie poziom nie martw się :-*
A jak córeczka na brata reaguje :-)?

reklama
Antus jakiś czas temu czytałam o ospie i znalazłam mieszane opinie, z jednych wynikalo ze dziecko ma te nasze przeciwciała i sie nie zarazi a z drugich ze jednak moze. Nic juz teraz nie poradzisz, musicie czekać.

schauma u nas jest dokladnie tak samo, Kaja jest dużo spokojniejsza, jak ja pomoże w łóżeczku to nie placze, dopiero po jakimś czasie zaczyna sie kręcić.
W dniu wypisu pediatra sprawdzala nam poziom bilirubiny takim aparatem przez skore, wyszlo jej 9 i mowila ze to zoltaczka fizjologiczna.

Do góry