reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Renia gratuluję cudownego synka i sprawnego porodu.

Antus oby was ominęła ta ospa. U mojej córci była ospa grudzien/styczeń i myślałam że to raczej zimowa zaraza. A tu dalej szaleje ehh :(

Renia sliczny maluszek, a jakiego ma duzego smoka:-D gratulacje kochana. Ja tez bym chciala dzisiaj, ale moja mala chyba jeszcze chce sie z lekarzem w srode spotkac:-D

Renia wielkie gratulacje!!!! Synek prześliczny :)

Martita mi się wydaje że każdy noworodek zasypia przy piersi. Laura jak miała 2 mce to przestała dopiero zasypiać przy piersi i wtedy po karmieniu miała czas aktywności i dopiero spanie.
U mnie było +15 kg i jak na razie zeszło tylko 6 kg. Ale chyba nadal spada.

Mój Igor jest tak spokojny że w zasadzie tylko je i śpi, od czasu do czasu jakieś pół h aktywności ale nie płacze wtedy tylko ogląda świat. Aż się trochę niepokoję że taki spokojny bo Laury to na 5 sekund nie można było odłożyć do łóżeczka tylko wiecznie na rękach. Przedłuża mu się żółtaczka więc pewnie dlatego też taki ospały, byłam robić w weekend małemu bilirubinę bo nadal żółty i ma 12. Niby na lampy kierują od 16, tak twierdzi zarówno lekarz jak i położna i że niby to niegroźny poziom ale i tak się trochę martwię. Ale jak się karmi piersią to podobno może się przedłużać. Bluelovi możesz mi przypomnieć ile twój synek miał bilirubiny i ile miał dni kiedy został na lampy skierowany?

Schauma przez zoltaczka może być ospaly i przy kp się może przedłużać nam też to położna mówiła a 12 to w normie poziom nie martw się :-*
A jak córeczka na brata reaguje :-)?

reklama
Antus jakiś czas temu czytałam o ospie i znalazłam mieszane opinie, z jednych wynikalo ze dziecko ma te nasze przeciwciała i sie nie zarazi a z drugich ze jednak moze. Nic juz teraz nie poradzisz, musicie czekać.

schauma u nas jest dokladnie tak samo, Kaja jest dużo spokojniejsza, jak ja pomoże w łóżeczku to nie placze, dopiero po jakimś czasie zaczyna sie kręcić.
W dniu wypisu pediatra sprawdzala nam poziom bilirubiny takim aparatem przez skore, wyszlo jej 9 i mowila ze to zoltaczka fizjologiczna.

Do góry