reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

U mnie mycie ząbków to atrakcja, pięknie sobie radzi i ładnie płucze woda. Używamy wszyscy tej samej pasty - z firmy Lavera ( maja ekologiczne kosmetyki ) na zmianę z pasta z apteczki Babci Agafii. Składy naturalne, ekstrakty ziołowe wiec i dla dzieci dobrze sluza, nie chce go uczyć tych pasy dla dzieci bo to specjalnie kolorują żeby były atrakcyjniejsze i słodzą bezsensu...

ja mam 1 kg na plusie, ale sprawdzam cm w obwodzie na wysokości pępka i jest już 85 cm , a zaczynałam z 76 :) ostatnio przy porodzie miałam 96 :p coś czuje ze tu będzie zacniej :D

reklama
Nareszcie i ja poczułam mojego maluszka :-) cudowne uczucie na poczatku zeszłego tygodnia nie bylam pewna czy to juz to czy tylko bulgotanie w brzuchu bo dość niregularnie to bylo a i my w trakcie przeprowadzki na nowe własne mieszkanko wiec strasznie dużo sie dzialo .... Ale w sobotę i niedziele juz nie miałam wątpliwości!!!! W piatek Usg połówkowe mam nadzieje ze dowiemy sie kto kopie mamusie ....

Witam dziewczyny , nie odzywałam się przez weekend, bo był straszny ;(

Gratulacje Beata dziewczynki ! W którym tygodniu stwierdził Ci chłopca? Nam na 3d/4d w 14 tygodniu powiedział ze na 80% dziewczynka, 16.11 idę na wizytę zobaczymy co powie.
Sweetka , jeśli urodzi się Nam dziewczynka też chcemy dać Alicję:)
A wracając do mojego weekendu, pisałam Wam, że w czwartek usunęli mi zęba.... W piątek czułam się świetnie , zaczęłam studia podyplomowe i pojechałam na zjazd. W nocy z piątku na sobotę umierałam z bólu... nie zmróżyłam ani na chwilę oka nie wiedziałam co mam zrobic zeby przestało boleć.....Płakałam z bólu ....Spuchła mi buzia. Rano zadzwoniłam do swojego dentysty , ale nie było go, bo na weekend pojechał na szkolenie.... Zaczęłam szukac pomocy u innych stomatologow ... Nikt mnie nie chciał przyjąć... a ból tak doskwierał , że płakałam cały czas.... Pojechalismy na pogotowie, dali mi antybiotyk.... ale bardzo chcielismy zeby to jakis dentysta zobaczyl i powiedział od czego ten bol... dzwonilismy w obrebie 50km do roznych... i jeden mnie przyjął..... 50 km .... Byłam przekonana, że ból pochodzi od miejsca wyrwania , ale okazało się, że wcale nie i ból pochodzi od innych zębów ... do 3 innych zębow, które bolały jak lekarz sprawdzał..... stwierdził, że musiałby mi rozwiercić wszystkie 3 zęby , zeby sprawdzic od którego tak boli.... zabezpieczył mi te zęby antybiotykiem i aktualnie czekam na telefon od mojego dentysty, bo dzis wraca i musi mnie przyjac, bo oszaleje.... boje sie... nie wiem skad ta opuchlizna i bol.... nigdy nigdy wczesniej tak nie miałam....

Nareszcie i ja poczułam mojego maluszka :-) cudowne uczucie na poczatku zeszłego tygodnia nie bylam pewna czy to juz to czy tylko bulgotanie w brzuchu bo dość niregularnie to bylo a i my w trakcie przeprowadzki na nowe własne mieszkanko wiec strasznie dużo sie dzialo .... Ale w sobotę i niedziele juz nie miałam wątpliwości!!!! W piatek Usg połówkowe mam nadzieje ze dowiemy sie kto kopie mamusie ....������

Gratuluję i ruchów i nowego mieszkanka :) Ja jeszcze czekam, na razie to czuje ale bulgotanie jelit ;)

Poniedziałkowe ważenie - nadal -1,5 kg od wagi wyjściowej, czyli aż 84,9 kg, mam nadzieję, ze 90 nie przekroczę tak jak tabelki każą, ale... mam 20cm więcej w brzuchu szok.....

Dzisiaj 1 dzień w pracy po L4, nic mi się nie chce. Nadal zdarza mi się wymiotować kilka razy w tygodniu, jestem też strasznie osłabiona i nic mi się nie chce. Znowu zaczynają się problemy ze ślubem. Kolejni płaczą, że tylko 1 nocleg w Zakopanem, etc, wczoraj zadzwoniła moja ciotka żebym kuzynowi wzięła jeszcze 1 nocleg, że niby sam za niego zapłaci - jakby sam nie mógł sobie zadzwonić. Zaczyna mnie wszystko wkur****. :angry:

u mnie przypuszczam około 4 kg na plus, nie ważyłam się zaraz przed ciążą więc dokładnie nie wiem, ale od wizyty do wizyty czyli około miesiąca przytyłam 1,7kg więc zakładam właśnie 4+.

MiLady nie daj się, to Twój ślub. Jak komuś nie pasuje 1 nocleg to śmiało niech sobie rezerwują sami, kto ich powstrzymuje, pewnie liczą, że Wy wszytko zasponsorujecie.

Anna gratuluje także ;)
Milady nie denerwuj sie bo to nie ma sensu zawsze komuś bedzie zle, rób tak żeby wam było dobrze a nie gościom :*
Powiedz ze ty rezerwujesz jeden reszta niech robi to w własnym zakresie, masz dużo innych spraw na głowie.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi bo właśnie mam dylemat z tą pastą bo stomatolog kazała mi myć bardzo malutką ilością, ale tej samej pasty co my używamy i na końcu jeśli nadmiar pasty zostaje na zębach to zetrzeć wilgotnym wacikiem. A ja doczytałam na zwykłej paście, że nie należy stosować u dzieci poniżej 6 roku życia, więc zakupie taką specjalną dla maluszków.

witam dziewczyny, nie wiem jak to robicie, że tak często udaje się Wam być aktywne na forum, bo tempo jest bardzo szybkie, a ja nie nadążam ze wszystkim. Szczególnie ostatni tydzień był intensywny i dość burzliwy, bo bolała mnie brzuch praktycznie codziennie bez przerwy ale nie martwiłam się bo miałam wizyte z końcem tygodnia. Dostałam luteine, standardowo leki na bakterie w moczu (moja zmora) i trochę się zmartwiłam skutkami ubocznymi luteiny. Jestem dość wrażliwą osobą i czasem mam dość huśtawki emocjonalnej, a czytałam że luteina może to tylko podbić. Boję się też ekstra kg, ale cóż, jeśli tak trzeba bo wezmę wszystko ładnie do końca. Płci też nie można było potwierdzić, bo standardowo nasza "być może" panna się odwróciła i ani myślała się odwrócić. Pozostawia nas w niepewności. Co do mojej wagi to śmieszna sprawa, bo wizyty mam wieczorem, i zawsze mam więcej o 1 kg niż ja się sama ważę więc u lekarz +4 a wg mnie 3. Nie wiem czy to dużo, startowałam z 48 (miałam zrzucić 2 kg przed ciażą ale nie zdążyłam ) ale jestem dość nieduża i drobna (156) i chciałabym się zamknąc w 60, ale czy się uda, nie wiem. Bardzo dbam o diete, unikam smażonego, tłustego, słodycze tylko raz w tygodniu a i tak wydaje mi się że dużo przybieram. Apetyt mam dużo mniejszy niż przed ciążą, bo smaki mi się zmieniły prawie o 180 stopni - dla mnie to dość ciekawe ale i uciążliwe bo malo rzeczy mi smakuje. Pobolewa mnie brzuch, który niestety też często twardnieje, więc teraz dużo odpoczywam co dodatkowo wpływa na mój zły nastrój, i jeszcze leje deszcz:no: Pozdrawiam Was wszystkie, ach są też pozytywy bo czuję już moje maleństwo dość wyraźnie:-)

reklama
Do góry