reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

dziewczyny ile przytyłscie do tej pory??

ja w sumie 2 kg ale wczoraj i dzis miałam taki apetyt, że obawiam się ze waga szybko pojdzie w góre ;)

reklama
No ja właśnie dziś kupiłam nową wagę i po zważeniu okazało się że już + 4 kg. W pierwszej ciąży na tym etapie miałam +2kg i to startowałam z niższą wagą :(

dziękuję za odpowiedź co do twardnienia brzuszka poczekam do wizyty i zobaczę co mi powie, że mam brać
Marciosz mi w poprzedniej ciąży zaczął twardnieć w podobnym czasie brałam aspargin a urodziłam miesiąc wcześniej...
Renia uważam tak samo nie chce znowu urodzić wcześniej
Martita, Schauma brzuch robi się twardy w dotyku jakby skóra miała pęknąć i tak jakby ciągnie, jest taki napięty i cięży wtedy
Sweetka ja na ostatniej wizycie 7kg na plusie w domu sama się nie ważę bo się boję :laugh2:
Schauma ja też startowałam z niższą wagą i do 4 msc wymiotowałam i schudłam z 5kg a teraz kg tylko na plusie i to szybko idą...ale już o tym pisałyśmy, że będziemy razem się odchudzać :-D

Ania w ogóle nie kojarzę takiego uczucia z pierwszej ciąży.

Ja mam na plusie 5 kg ale teraz staram się bardziej ograniczać. W ogóle to wydaje mi się ze juz jakiś czas temu biodra mi się rozeszly i cos tam poszlo mi w uda :-(

Karolina - szczęściara z Ciebie nadal na minusie :)

Dziewczyny, mam pytanie niezwiązane z ciążą do mam które już maja dzieci - czym myjecie ząbki maluchom (takim w wieku 1-3 lat)? w sensie jaką pastą? czy tylko wodą?

schauma ja myje mojemu od kiedy wyszedl pierwszy zabek, ma specjalna szczoteczke i mietowa paste dla dzieci 0-3lat. Wstajemy rano i pierwsze co leci do lazienki i wola zeby mu dac szczoteczke. Prawie zawsze jest placz na poczatku bo ja mu szczotkuje a on chce sam tzn on chce zjesc paste hehe

Schauma moja córka niby starsza ale my od bardzo dawna uzywamy past bez fluoru z firmy Ziaja. Jedna z nich jest z tego co pamiętam od pierwszego zabka.

reklama
Od 1 zabka w 8msc szczoteczka i woda potem też ta ziaje chwilw kupowałam a teraz signal taka dla dzieci nie wiem tam pisze jakis przedzial wiekowy ale nie pamietam, mój juz wypluwa przynajmniej się stara :) w sumie największa atrakcja z mycia zębów- popluć sobie nieważne czy do umywalki czy na podłogę :)

Do góry