reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

dziewczyny ile przytyłscie do tej pory??

ja w sumie 2 kg ale wczoraj i dzis miałam taki apetyt, że obawiam się ze waga szybko pojdzie w góre ;)

reklama
No ja właśnie dziś kupiłam nową wagę i po zważeniu okazało się że już + 4 kg. W pierwszej ciąży na tym etapie miałam +2kg i to startowałam z niższą wagą :(

dziękuję za odpowiedź co do twardnienia brzuszka poczekam do wizyty i zobaczę co mi powie, że mam brać
Marciosz mi w poprzedniej ciąży zaczął twardnieć w podobnym czasie brałam aspargin a urodziłam miesiąc wcześniej...
Renia uważam tak samo nie chce znowu urodzić wcześniej
Martita, Schauma brzuch robi się twardy w dotyku jakby skóra miała pęknąć i tak jakby ciągnie, jest taki napięty i cięży wtedy
Sweetka ja na ostatniej wizycie 7kg na plusie w domu sama się nie ważę bo się boję :laugh2:
Schauma ja też startowałam z niższą wagą i do 4 msc wymiotowałam i schudłam z 5kg a teraz kg tylko na plusie i to szybko idą...ale już o tym pisałyśmy, że będziemy razem się odchudzać :-D

Ania w ogóle nie kojarzę takiego uczucia z pierwszej ciąży.

Ja mam na plusie 5 kg ale teraz staram się bardziej ograniczać. W ogóle to wydaje mi się ze juz jakiś czas temu biodra mi się rozeszly i cos tam poszlo mi w uda :-(

Karolina - szczęściara z Ciebie nadal na minusie :)

Dziewczyny, mam pytanie niezwiązane z ciążą do mam które już maja dzieci - czym myjecie ząbki maluchom (takim w wieku 1-3 lat)? w sensie jaką pastą? czy tylko wodą?

schauma ja myje mojemu od kiedy wyszedl pierwszy zabek, ma specjalna szczoteczke i mietowa paste dla dzieci 0-3lat. Wstajemy rano i pierwsze co leci do lazienki i wola zeby mu dac szczoteczke. Prawie zawsze jest placz na poczatku bo ja mu szczotkuje a on chce sam tzn on chce zjesc paste hehe

Schauma moja córka niby starsza ale my od bardzo dawna uzywamy past bez fluoru z firmy Ziaja. Jedna z nich jest z tego co pamiętam od pierwszego zabka.

reklama
Od 1 zabka w 8msc szczoteczka i woda potem też ta ziaje chwilw kupowałam a teraz signal taka dla dzieci nie wiem tam pisze jakis przedzial wiekowy ale nie pamietam, mój juz wypluwa przynajmniej się stara :) w sumie największa atrakcja z mycia zębów- popluć sobie nieważne czy do umywalki czy na podłogę :)

Do góry