reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

witajcie poweekendowo:-)

Martita - ja będę robić usg połówkowe razem z echem serca płodu:tak:

MiLadyy - nie przejmuj się! dziewczyny dobrze mowią, powiedz ze Wy załatwiliście 1 nocneg dla wszystkich a jak ktoś chce więcej to musi sobie sam załatwić bo Wy nie macie czasu żeby każdemu osobno załatwiać bo wiadomo jeden chce 1 a inny az 3 noclegi bo sobie urlop zrobi przy okazji:baffled: Powiem Ci ze my byliśmy zaproszeni na slub pod Warszawę do kuzyna męża wiec dość bliska rodzina a nikt nam noclegu nie załatwił ani nie zaproponował, sami sobie szukaliśmy w pobliżu wesela jakiegoś hotelu i sami opłacaliśmy i nie robiliśmy ztego problemu choć uważam ze 1 nocleg wypada, my ze szczecina wiec do wa-wy ok 500km wiec jasne ze po weselu nie wroce do domu. Ale nie robiliśmy z tego wielkiego hallo i tragedii ze nam nikt nie załatwił. Ostatecznie nie pojechaliśmy bo się córka rozchorowała, daliśmy kasę w kopercie z zyczeniami i tyle, rodzina przekazała nowożeńcom.

Ja mam 2,5 kg na plusie:-(

do tego rozłożyło mnie przeziębienie, plecy mnie bolą ze się ruszyc nie mogę, do tego katar, zapchany nos, porażka. Na szczęście brzuszek nie boli ale i tak w razie w umowilam się na czwartek na szybkie usg by sprawdzić ze ok bo planowe mam za 2 tyg i nie wytrzymam. Najgroszy ten ból w krzyżu:baffled:

Miłego dnia

reklama
Mozzarelka, ale z Ciebie drobniaczek:-)
Ja brałam luteinę do 12 tc, podjęzykowo. Wcześniej brałam przez dwa miesiące przed operacją, nie przybrałam na wadze, nie miewałam też wahania nastroju. Oczywiście jak przy wszystkich środkach to kwestia indywidualna. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było tylko lepiej:-)
Wypoczywaj i ciesz się pierwszymi ruchami.
U mnie też deszczowo, cieszę się, że wszystko mam w domu i nie muszę wychodzić dziś nawet do sklepu.
A echo serca nie jest standardowym badaniem? Rany, jak ja mało wiem:zawstydzona/y:

A no nie jest-poczytałam w necie:-)
Ja chyba nie będę robić, jeśli lekarz nie dopatrzy się nieprawidłowości ze wskazaniem na dodatkowe badania serca, ufam jego decyzjom.

Kitki a orientujesz sie do którego tygodnia lekarze zalecają zrobienie tego badania?

Drobi echo serca robi sie jak sa wskazania albo w usg zwykłym wyszlo cos nie w porządku.

Na stronie tej przychodni gdzie ja będę robic jest napisane ze robi sie do 22tc i ja tak pierwotnie bylam zapisana a dzis zadzwonili ze lekarza nie będzie i dopiero 5 grudnia mogą mi zrobić a to będzie 24tc, babka w recepcji powiedziała ze to nie za późno, wiec juz sama nie wiem...

też nie słyszałam o takim badaniu , jednak w 11 tygodniu ciąży i na badaniu 3d/4d słyszałam bicie serduszka i lekarz powiedział, że jest OK

Z tego co wiem echo robi się gdy na połówkowym wyjdą jakieś nieprawidłowości i wtedy nie robi już go ginekolog tylko pediatra.

reklama
Do góry