reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Spróbuję pić więcej wody - to dam radę zrobić. Ale z tym spokojem to trudniej :-D Bo spokój mam tylko godzinkę dziennie w trakcie drzemki Małej :-D

Shauma fajnie, że nie jestem sama :-) Teraz jeszcze jak brzuch mały to jest w miarę ok, ale troszkę się obawiam jak to będzie nadążyć za szalonym roczniakiem jak brzuszek będzie coraz większy. Ale fajnie, że jest nas tu więcej z takim problemem. Mam nadzieje, że wspólnie jakoś będziemy się wspierać :-) W grupie zawsze raźniej :-) A Twoja Dzidzia jeszcze ma drzemkę w ciągu dnia? Bo moja niestety już od dłuższego czasu tylko jedną.

reklama
Pewnie, że w grupie raźniej :) Ja też się obawiam co to będzie dalej ale nie ma co myśleć, jakoś damy radę :) Przy przewijaniu muszę uważać bo już mnie kilka razy kopnęła więc na siedząco przewijam. U nas już od dłuższego czasu jedna drzemka, ale dłuższa jakieś 2-3 h między 12 a 15. Do tego w nocy śpi 11-12 godzin wiec nie mogę narzekać. Zobaczymy jak będzie z drugim :)

U mnie na każdej wizycie przy badaniu sprawdza stan szyjki przez normalne badanie :) ja twardnienie odczuwam jako chwilowy ból jak na okres i takie stawanie brzucha, jak patrzę podczas skurczu na brzuch to widać jak wędruje do góry i sie spina, a potem rozluźnia. Trwa to kilka, kilkanaście sekund, ale pamietam ze w późniejszej ciazy miałam je cześciej i dłuższe. Teraz zdarzają sie cztery, piec razy dziennie.

Jeżeli twardnieje cały brzuch, podbrzusze, stawia się a po chwili opada, to właśnie jest skurcz. Macica ćwiczy się już do porodu i to jest normalne pod warunkiem, ze nie zdarza się często i regularnie, bo wtedy grozi porodem przedwczesnym. Mi w drugiej ciąży na częste twardnienia lekarz kazał brać no- spę 3razy dziennie po 2tabletki.

Dzien dobry:-) ja mam czasem twardnienie brzucha wieczorem po intensywniejszym dniu, nieprzyjemne bardzo.
My skonczylismy wczoraj maratony urodzinowe, przez ostatnie kilka weekendow mielismy 2 roczki i 5 urodzin starszych dzieciakow. Wymeczona jestem. W przyszlym tyg planuje wypat typowo rodzinny, moze zoo albo oceanarium.

Od rana pichce w kuchni. Milego dnia mamusie:-)

My zrobiliśmy z mężem porządki a potem mamy gościa na obiedzie i tyle na dziś :)
No ja to twardnienie mam często, codziennie... A znowu tak się nie przemęczam po prostu postoje przy obiedzie czy pójdę na dłuższe zakupy i juz cały wieczór twardy, napiety a wczoraj poszłam na procesje z dzieckiem z latarniami i zaczęło mnie ciągnąć w kroczu a to dopiero 20tydz wiec zaczęłam się niepokoić bo pamiętam jak to było z Damianem po prostu mi wody poszły i juz nic się nie dało zrobić :/
Któraś pytała o ruchy ja czuję malucha kilka razy dziennie i to juz raczej o dość stałych porach.

Cześć dziewczyny,
ale numer z tą zmiana płci :D ja może dopiero 16.11 się dowiem. To będzie usg połówkowe, więc jak się dowiem to chyba już się nie zmieni :) Ostatnio się nie odzywałam, bo 6.11 ok. 15 wyjechaliśmy na kilka dni do UK. Trochę ciężko było wysiedzieć 12h w samochodzie, ale jakoś dałam radę :) Przeraża mnie myśl o powrocie, ale czego się nie robi dla rodziny :D

Ja nam tak jak renia jak postoje czy zakupy to brzuch robi sie twardy ale chwila leżenia i przechodzi.

Martita a czułaś jak dziecko sie napina? Bo to mniej więcej to samo uczucie ;) czuć ze macica robi sie twarda jak kamień nie lubię tego bo mam wrażenie ze brzuch mi sie pęka ;)

reklama
Ta..z tym napinaniem w internecie pisza ze jak macica sie stawia to sa przepowiadajace Niegrozne skurcze przygotowujace macice do porodu...gorzej ze u mnie to jest bolesne i to cholernie :baffled:no ale nic sie nie da zrobic tylko nospa magnez dopuki z szyjka sie nic nie dzieje.hmmm trzeba przezyc :))

Do góry