reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi bo właśnie mam dylemat z tą pastą bo stomatolog kazała mi myć bardzo malutką ilością, ale tej samej pasty co my używamy i na końcu jeśli nadmiar pasty zostaje na zębach to zetrzeć wilgotnym wacikiem. A ja doczytałam na zwykłej paście, że nie należy stosować u dzieci poniżej 6 roku życia, więc zakupie taką specjalną dla maluszków.

A ja znowu słyszałam od koleżanki dentystki, że trzeba sprawdzać zawartość fluoru w paście dla dzieci. Większość ma 500 ppm a żeby fluor choć trochę się wchłonął podczas mycia, potrzeba przynajmniej 1000 ppm fluoru w paście. Inaczej bezsensu jest używać pastę. Wiem, że tylko jedna pasta dla dzieci ma tą przepisową normę ale nie pamiętam teraz nazwy.U mnie kazała dlatego używać pasty dla dorosłych, tylko w małej ilości, bo one mają 1000 ppm fluoru w składzie i uważać żeby mała jej nie połykała.

A ja znowu słyszałam od koleżanki dentystki, że trzeba sprawdzać zawartość fluoru w paście dla dzieci. Większość ma 500 ppm a żeby fluor choć trochę się wchłonął podczas mycia, potrzeba przynajmniej 1000 ppm fluoru w paście. Inaczej bezsensu jest używać pastę. Wiem, że tylko jedna pasta dla dzieci ma tą przepisową normę ale nie pamiętam teraz nazwy.U mnie kazała dlatego używać pasty dla dorosłych, tylko w małej ilości, bo one mają 1000 ppm fluoru w składzie i uważać żeby mała jej nie połykała.

No właśnie moja stomatolog dokładnie tak samo to tłumaczyła.

A nam stomatolog doradzila zrezygnować calkowicie z fluoru do trzeciego roku zycia, zreszta do tej pory nie używamy i Julia ma bardzo ładne zęby.

Witam dziewczyny , nie odzywałam się przez weekend, bo był straszny ;(

Gratulacje Beata dziewczynki ! W którym tygodniu stwierdził Ci chłopca? Nam na 3d/4d w 14 tygodniu powiedział ze na 80% dziewczynka, 16.11 idę na wizytę zobaczymy co powie.

W czternastym tygodniu stwierdził że to chłopczyk, a w osiemnastym że to dziewczynka. Ciekawe czy jeszcze się zmieni na połówkowym... ;-)

Anja82 - witamy serdecznie z w naszym gronie :-)

A ja dzisiaj ledwo żyję dziewczyny, pierwszy dzień w pracy po 2-tygodniowym urlopie. Masakra normalnie, tyle pracy :-(
Ale już postanowiłam sobie, że pracuję tylko do końca listopada. Pierwotne plany miałam takie, żeby pracować do końca stycznia, ale jednak nie dam rady. Przemęczę się jeszcze 3 tygodnie i do widzenia praco! ;-)

Witam Was dziewczyny. Czytam Was już od dłuższego czasu ale jeszcze nigdy nie odważyłam się odezwać. Dzisiaj jednak postanowiłam, że fajnie byłoby uczestniczyć w Waszych rozmowach i dołączyć do Waszego grona. Dlatego tez na wstępie chciałabym się przedstawić. Nazywam się Alexia i jestem w 18tc- planowany termin 06.04.2016r Mam 37 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Dzięki Waszemu forum uzyskałam wiele cennych informacji za co chciałam Wam podziękować. Nie zanudzam już... jeszcze tylko jedno... WSZYSTKIM WAM DZIEWCZYNOM GRATULUJĘ CIĄŻY I TRZYMAM ZA KAŻDĄ Z WAS KCIUKI DO SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA !!!

reklama
Do góry