reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
No właśnie lekarka tak na 100 % to chyba nie jest jeszcze przekonana, że to chłopiec i we mnie też zasiała ziarenko niepewności. Bo niby siusiak wystaje między nóżkami, ale jest dosyć malutki (odniosłam wrażenie po reakcji lekarki, że mniejszy niż powinien być na tym etapie) i jąderka jeszcze nie zstąpiły ale niby na to jeszcze jest czas, orientujecie się w tym temacie? No i mówi że moszna jest malutka bo te jąderka niby nie zstąpiły jeszcze i gdyby nie ten mały wystający siusiak to by powiedziała, że dziewczynka, więc ja już nic nie wiem. Poczekam do następnego USG za 4 tygodnie, jeśli nadal będą wątpliwości to chyba się dla spokoju przejdę na USG 4D, może będzie lepiej widać - nie chodzi mi nawet o poznanie płci bo to dla mnie bez znaczenia ale o to żeby być spokojna, że narządy się prawidłowo wykształcają. Na razie planuję się nie martwić :-)

Shauma ja też właśnie wróciłam od lekarza. Mnie też potwierdził na 99,99% ze DZIEWCZYNKA :-) JUPPPI. Za dwa tygodnie będę mieć potwierdzenie na prenatalnych. Bardzo chciałam mieć dziewczynke, mąż chłopczyka. Na razie wygrałam. Ostatecznie jednak jest mi obojętne kto mnie zaczyna ciągle kopać :-), najważniejsze to żeby bylo zdrowe.

Hej hej :) mnie nie swędzi ale wapno można w ciąży brac.
Ciesze się z pozytywnych wieści z wizyt :) i życzę miłego dnia. Mnie czekają porzadki...

Alexia gratuluję dziewczynki:) shauma a tobie chłopca:)
Faceci to chyba w większości mówią, że chca syna a pozniej świata poza córcią nie widzą.
Haah no swędzenie jest straszne :D w pracy chodzę i się drapię, mam nadzieję że klienci nie widzą ;)
Renia to życzę udanego sprzątania żeby szybko poszło ;) ja juz zapowiedziałam wczoraj, że mój plan na dzisiaj to: 1. Do poludnia nic 2. A po poludniu wolne ;) skradzione z fejsa.
Miłego dnia kobietki :)

Tak dzisiaj dzień lenia:)
W poniedziałek idę na USG to będzie 17 tydzień. Jestem ciekawa co powie mi lekarz prowadzący, bo u innego byłam robić 3d/4d w 13-14 tygodniu.
Jak czujecie ruchy dziecka? To moja pierwsza ciąża i czasem zdaje mi sie, że coś czuje , ale nie wiem czy to to....

reklama
rsz91 ja na początku czułam takie delikatne bąbelki bardzo nisko, na wysokości pachwin mniej więcej, a teraz to już takie konkretne uderzenia wszędzię ;)

Do góry