reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Dzien dobry :)

a ja dzisiaj byłam na grzybkach ponad 2 godziny i mam niezłe plony, będzie na uszka :D nawet Mikołaj chodził po lesie nie narzekając.
Planowalam remont na styczeń, ale chyba powoli wezmę sie za coś, moze szafę pomaluje, zamówię łóżko... Zacznę coś działać.

Milego dnia !

Marciosz, uszka z grzybami, mniam:-)
Mamy ciepły listopad, w sam raz na malowanie, bo pogoda jednak nie zachęca do spędzania czasu na zewnątrz, a malowane pomieszczenia można spokojnie cały dzień wietrzyć. Jeśli masz do wyboru malować teraz albo w styczniu-polecam teraz:-) My położyliśmy pierwszą warstwę farbę i czekamy aż wyschnie. Aż 12 godzin:-( Chciałabym jak najszybciej skończyć, skręcić nowe łóżko i wstawić regał z książkami na swoje miejsce, bo mamy zawalone całe mieszkanie, a w weekend goście na obiad wpadają. Swoją drogą, regał też przydałoby się wymienić, ale to chyba dopiero na wiosnę, bo teraz większość wydatków pójdzie na urządzanie pokoju dziecka, wózek itp.
Jeśli chodzi o połówkowe, to mój doktor skłania się ku badaniu bliżej 24 tygodnia ciąży. Ale i tak mam teraz wizyty co dwa tygodnie więc na bieżąco dowiaduję się o postępach rozwojowych mojego Maleństwa, co mnie uspokaja.
A, i z glukozą faktycznie źle zrozumiałam, będę miała sprawdzaną przy kolejnych badaniach krwi, a nie teraz:-)

Witaj Magic, pewnie że tak :)
Ale dziś u mnie nudny dzień masakra :D W dodatku na forum taka cisza... ale wy w Pl święto macie to się nie dziwię każdy pewnie rodzinnie spędza, u nas zwykły dzień jak co dzień :)

No właśnie, Annika, jakoś późno. Ale że jestem u niego co dwa tygodnie, to pewnie namówię go na to badanie w 22 tc:-) On i tak przy każdej wizycie sprawdza co się da, z wczoraj mam pomiary BPD, HC, AC, FL, wiem że żołądek i nerki pracują prawidłowo, kręgosłup jest OK, znam wagę Malucha, szybkość bicia serca... także chyba nie jest źle. Zdziwiło mnie, gdy powiedział, że połówkowe tak późno, ale przymknęłam na to oko i nie dopytywałam dlaczego.

reklama
Do góry