reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Lusinda - tzw "połówkowe" to USG, które dokładnie bada narządy. Sprawdza budowę serca, mózgu, przepływy w pępowinie,nerki,żołądek itd. Nie każdy lekarz może je zrobić ze względu na brak doświadczenia lub gorszy sprzęt. Podpytaj swoją lekarkę.

Lusinda - tzw "połówkowe" to USG, które dokładnie bada narządy. Sprawdza budowę serca, mózgu, przepływy w pępowinie,nerki,żołądek itd. Nie każdy lekarz może je zrobić ze względu na brak doświadczenia lub gorszy sprzęt. Podpytaj swoją lekarkę.

no to pewnie nie wspomniała. No chociaż mam taką nadzieję, bo jakoś na razie miałam do niej 100% zaufanie. Podobno ma jeden z najlepszych sprzętów w prywatnej przychodni więc może mnie nie zawiedzie :szok:. Muszę podpytać koleżankę, która do niej też chodziła w trakcie ciąży jak to u niej było z tymi badaniami.

ja prenatalne miałam już w 13 tc robione:tak: i teraz chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają te badania do 22 tc. Czy możliwe, że moja gin o nich zapomniał lub ich nie robiła? A może po prostu nic mi nie wspomniała przez zamieszanie?

Ja też miałam robione w 13 tc teraz mam w 21tc a potem chyba ok 30tc. Jestem juz wiekowa (powyżej 35 roku) wiec u mnie obowiązkowo 3 x prenatalne.

Hej Dziewczyny, czytam wpisy regularnie, ale nadal mam problemy z bólem głowy i jak już się przekopię przez wszystkie strony to głowa mi pęka i nie daję rady napisać co u mnie...

USG połówkowe (moja lekarka nazywa to "anatomiczne") mam zaplanowane na 18.11 i już się nie mogę doczekać bo bardzo chciałabym poznać płeć dziecka. Zazdroszcze i gratuluję wszystkim, które już wiedzą :) Będę się ogromnie cieszyć zarówno z chłopca jak i dziewczynki, ale bardzo chciałabym już wiedzieć czy mam mówić ON czy ONA myśląć o dzidzi, bo póki co się zawsze z mężem poprawiamy nawzajem jak któreś z nas zbyt często "przyzwyczaja" się do określonej płci ;)

Ruchy dzidziusia czuję już wyraźnie i jak tylko zaczyna się wiercić to na niczym innym nie mogę się skoncentrować, najśmieszniej jest jak próbuję wtedy prowadzić poważną rozmowę :D

Nie wiem ile kg przytyłam bo nie mam w domu wagi - u lekarza pomiędzy wizytami do tej pory było bez zmian, ale w większość ubrań nie mogę się w cisnąć i to nie ze względu na brzuch tylko biodra i uda! :zawstydzona/y: no jakiś dramat tam mam.. dołączam się do pociążowych treningów :confused2:

Cześć dziewczyny:)
Wczoraj byłam u gina i miałam robione usg no i pokazał się 100%-owy chłopczyk :-) Bobas był strasznie ruchliwy i nie dało się zrobić mu żadnego zdięcia. Strasznie chciałabym go już czuć ale lekarz mi powiedział ża mam grube łożysko i nie prędko poczuję małego-nie wiem co to oznacza grube łożysko??? Widzę że są w naszjej grupie dziewczyny grubo po 30-tce i nie jestem sama. Mam 33 lata i to moje pierwsze dzidzi ale włosów siwych mam mase wiec co miesiąc farbowanie:no:
Acha witam nowe mamusie na naszym forum:-):-):-)

Wczoraj byłam u gina i miałam robione usg no i pokazał się 100%-owy chłopczyk :-) Bobas był strasznie ruchliwy i nie dało się zrobić mu żadnego zdięcia. Strasznie chciałabym go już czuć ale lekarz mi powiedział ża mam grube łożysko i nie prędko poczuję małego-nie wiem co to oznacza grube łożysko???

Ja mam ciąże tylko kilka dni starszą i też jeszcze nic nie czuje. Bardziej słyszę tylko jakieś przelewanie w brzuchu ale podobno to jeszcze nie to. Moja gin mi powiedziała że nie mam się denerwować, że nie czuję ruchów bo jeszcze mam czas na to.

Gratuluję chłopca ania siade do kompa i dopisze :)
Lusinda a w 13tyg kto ci robil? Jak twoja prowadząca to teraz tez na pewno tak samo :) w Pl dla wszystkich 3 prenatalne są obowiązkowe :)
Ja właśnie wróciłam z ikei w końcu kupiłam ta szafę na ciuchy malucha i jestem zadowolona :) Nastawilam gołąbki i juz odpoczywam póki Damian nie wróci z przedszkola :)

reklama
Ja mam 36 lat i na szczęście jeszcze nie siwieję. Na szczęście, bo przy ostatnim farbowaniu przed ciążą dostałam okropnego uczulenia na twarzy i dekolcie. Teraz się nie farbuję ale co potem? Ja połówkowe mam za tydzień 17.11. Jeszcze nie wiem kto we mnie mieszka czuja mam na chłopca ale kolejną królewną będę tak samo zachwycona:)

Do góry