reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Wiesz Drobi lekarzem nie jestem ale wydaje mi się, że te ograniczenia tygodni w badaniach prenatalnych czemuś mają służyć, jakieś wytyczne czy coś... Najważniejsze jednak,że jesteście pod dobrą opieką i tylko to się liczy.

Marzenka czekamy na wieści.

Schuma ja myję małej samą wodą w kąpieli ale rano przybiega do mnie z radością jak myje zęby i ma taką szczoteczkę "większą" dla dorosłych do zabawy i nakładam jej troszkę pasty i wtedy ją sobie zjada bardziej :p ale muszę już jej kupić jak jej wyjdą teraz te ząbki co się przebijają(bo na razie nie da sobie dotknąć) pastę dla dzieci i myć jej sama bo ma już dużo ząbków, je wszystko i trzeba ją nauczyć nawyku mycia ząbków
Anna gratuluje ruchów :-D
Rsz ja na początku takie lekkie pukanie od środka, albo jakby skrzydełka nie wiem dokładnie jak to opisać, teraz czuję już mocno kopniaki, pukanie i inne wywijanie :p ale nie martw się jak poczujesz na prawdę ruchy maleństwa to będziesz pewna!
Martita moje plus 7kg to tragedia :rofl2:
Lusinda moja ginekolog też mi nic o połówkowych nie wspominała chyba po prostu zrobią nam usg z dodatkowymi pomiarami i traktują to jako oczywiste więc wcześniej o nich nie mówią taką mam nadzieję, ja mam wizytę za kilka dni to będzie 20tc i myślę, że teraz mi zrobi te połówkowe jak nie to o nie zapytam i umówię się prywatnie
Marzenka i jak tam?
już nie pisze o tych kilku kg na plusie czy minusie nie stresuje mnie ja już miałam 7kg na plusie ostatnio teraz aż się boję wejść na wagę na wizycie:szok:
witam nowe mamusie :-)
gratuluję udanych wizyt :-D
kochane nie było mnie chwilkę ale czasu brakowało no i złapała mnie grypa jelitowa i mojego m, umieraliśmy po prostu, nigdy nie przeżyłam czegoś takiego, na szczęście córci nie złapało i mam nadzieję, że już jej nic nie wyjdzie po kilku dniach, dzisiaj cały dzień w łóżku spędziłam i dalej mi niedobrze oby jutro juz było lepiej :-) miłej nocy kochane :-)

Dziewczyny moj szkrab zdrowiutki rośnie !:)główka bez płynu ,kręgosłup bez rozszczepu!:)wszystkie pomiary idealne :)i moj synek ma taki aparat miedzy nogami ze az lekarz krzyknął "karamba"!:)i obstawia ze będzie miał pełno dziewczyn wokół siebie;)..usg trwało 1,5h ..nasz milusiński był nawet spokojniutki, ssał paluszek :)Boże jak ja już kocham to maleństwo!:)..długości maluszka nie znam ale wazy 35 dag:)

Zapomniałam dodać ze pierwszy raz miałam sprawdzany pomiar szyjki i ma 7cm...lekarz powiedział ze to jak lincoln tunel:)tzn ze bardzo długa....troszkę sie bałam czytając o skracających sie szyjkach..a ostatnio czułam pobolewanie w środku...naszczescie wszystko pięknie :)

W 28tyg czeka nas echo serca dzidziusia..dopytam lekarza czy jest to konieczne ..miałam już 9razy usg i w tym 2 po ponad 1,5h...nie chce stresować maluszka jesli jest to niepotrzebne badanie

Marzenka, świetne wiadomości, dobrze mówiłyśmy by się nie martwić na zapas:-) Gratuluję i życzę przez resztę ciążowych miesięcy już wyłącznie radości i spokoju jak dziś:-)
Annika w pełni się z Tobą zgadzam i na pewno zadbam o to, by badania były w odpowiednim terminie. Wczoraj już na do widzenia spytałam o połówkowe i uznałam, że nie ma sensu się zatrzymywać na dyskusję skoro i tak za dwa tygodnie widzimy się znowu, przytaknęłam i wyszłam. Może się przejęzyczył? U mnie to dopiero 16 tc więc spokojnie zdążę z nim wszystko przedyskutować. Ale postanowiłam napisać Wam o tym, bo jednak wydało mi się to nietypowe.
Klaudyna, Ty jesteś tak szczupła, że te 7 kg w ogóle nie jest widoczne, tylko brzuszek ładny, okrągły:-)

Dziewczyny, przepraszam że się nie odzywam, ale mojej Małej idą ząbki i po prostu ledwo żyje. Mało co śpimy. Jestem przerażona wizją kwietnia... Niespełna póltoraroczna ząbkująca dziewczynka i noworodek... Coraz bardziej się boję jak to się uda ogarnąć...

Shauma, czyli jak chłopczyk się u Ciebie potwierdzi, to nasza sytuacja będzie bardzo podobna :-) Podobno różnica wieku między dzieciaczkami, no i parka, z czego starsza dziewczynka :-)

Ledwo żyje przez ząbkującą damę, ale za to wkońcu jestem pewna ruchów Maleństwa! Już od tygodnia czułam jakby ruchy, ale tak na pewno nie byłam przekonana. A wczoraj już nie miałam wątpliwości :-) Cieszę się bardzo, bo jak zaczyna się czuć ruchy, to łatwiej przetrwać od wizyty do wizyty. Zawsze to tak spokojniej się czuję, że u Maleństwa wszystko w porządku :-)

Miłego dnia Mamuśki! :-)

reklama
Marzenka cudownie że wszystko ok z maleństwem, wiedziałam że tak będzie :-)
Teraz pozostaje Ci tylko cieszyć się przez resztę ciąży, korzystaj więc z tego cudownego okresu :-)
No i piękny masz brzuszek :-)

Do góry