reklama
Wiesz Drobi lekarzem nie jestem ale wydaje mi się, że te ograniczenia tygodni w badaniach prenatalnych czemuś mają służyć, jakieś wytyczne czy coś... Najważniejsze jednak,że jesteście pod dobrą opieką i tylko to się liczy.
Marzenka czekamy na wieści.
Marzenka czekamy na wieści.
klaudynaaa
Fanka BB :)
Schuma ja myję małej samą wodą w kąpieli ale rano przybiega do mnie z radością jak myje zęby i ma taką szczoteczkę "większą" dla dorosłych do zabawy i nakładam jej troszkę pasty i wtedy ją sobie zjada bardziej ale muszę już jej kupić jak jej wyjdą teraz te ząbki co się przebijają(bo na razie nie da sobie dotknąć) pastę dla dzieci i myć jej sama bo ma już dużo ząbków, je wszystko i trzeba ją nauczyć nawyku mycia ząbków
Anna gratuluje ruchów
Rsz ja na początku takie lekkie pukanie od środka, albo jakby skrzydełka nie wiem dokładnie jak to opisać, teraz czuję już mocno kopniaki, pukanie i inne wywijanie ale nie martw się jak poczujesz na prawdę ruchy maleństwa to będziesz pewna!
Martita moje plus 7kg to tragedia
Lusinda moja ginekolog też mi nic o połówkowych nie wspominała chyba po prostu zrobią nam usg z dodatkowymi pomiarami i traktują to jako oczywiste więc wcześniej o nich nie mówią taką mam nadzieję, ja mam wizytę za kilka dni to będzie 20tc i myślę, że teraz mi zrobi te połówkowe jak nie to o nie zapytam i umówię się prywatnie
Marzenka i jak tam?
już nie pisze o tych kilku kg na plusie czy minusie nie stresuje mnie ja już miałam 7kg na plusie ostatnio teraz aż się boję wejść na wagę na wizycie
witam nowe mamusie :-)
gratuluję udanych wizyt
kochane nie było mnie chwilkę ale czasu brakowało no i złapała mnie grypa jelitowa i mojego m, umieraliśmy po prostu, nigdy nie przeżyłam czegoś takiego, na szczęście córci nie złapało i mam nadzieję, że już jej nic nie wyjdzie po kilku dniach, dzisiaj cały dzień w łóżku spędziłam i dalej mi niedobrze oby jutro juz było lepiej :-) miłej nocy kochane :-)
Anna gratuluje ruchów
Rsz ja na początku takie lekkie pukanie od środka, albo jakby skrzydełka nie wiem dokładnie jak to opisać, teraz czuję już mocno kopniaki, pukanie i inne wywijanie ale nie martw się jak poczujesz na prawdę ruchy maleństwa to będziesz pewna!
Martita moje plus 7kg to tragedia
Lusinda moja ginekolog też mi nic o połówkowych nie wspominała chyba po prostu zrobią nam usg z dodatkowymi pomiarami i traktują to jako oczywiste więc wcześniej o nich nie mówią taką mam nadzieję, ja mam wizytę za kilka dni to będzie 20tc i myślę, że teraz mi zrobi te połówkowe jak nie to o nie zapytam i umówię się prywatnie
Marzenka i jak tam?
już nie pisze o tych kilku kg na plusie czy minusie nie stresuje mnie ja już miałam 7kg na plusie ostatnio teraz aż się boję wejść na wagę na wizycie
witam nowe mamusie :-)
gratuluję udanych wizyt
kochane nie było mnie chwilkę ale czasu brakowało no i złapała mnie grypa jelitowa i mojego m, umieraliśmy po prostu, nigdy nie przeżyłam czegoś takiego, na szczęście córci nie złapało i mam nadzieję, że już jej nic nie wyjdzie po kilku dniach, dzisiaj cały dzień w łóżku spędziłam i dalej mi niedobrze oby jutro juz było lepiej :-) miłej nocy kochane :-)
marzenka2015
Dziewczyny moj szkrab zdrowiutki rośnie !główka bez płynu ,kręgosłup bez rozszczepu!wszystkie pomiary idealne i moj synek ma taki aparat miedzy nogami ze az lekarz krzyknął "karamba"!i obstawia ze będzie miał pełno dziewczyn wokół siebie..usg trwało 1,5h ..nasz milusiński był nawet spokojniutki, ssał paluszek Boże jak ja już kocham to maleństwo!..długości maluszka nie znam ale wazy 35 dag
marzenka2015
Zapomniałam dodać ze pierwszy raz miałam sprawdzany pomiar szyjki i ma 7cm...lekarz powiedział ze to jak lincoln tuneltzn ze bardzo długa....troszkę sie bałam czytając o skracających sie szyjkach..a ostatnio czułam pobolewanie w środku...naszczescie wszystko pięknie
marzenka2015
W 28tyg czeka nas echo serca dzidziusia..dopytam lekarza czy jest to konieczne ..miałam już 9razy usg i w tym 2 po ponad 1,5h...nie chce stresować maluszka jesli jest to niepotrzebne badanie
Marzenka, świetne wiadomości, dobrze mówiłyśmy by się nie martwić na zapas:-) Gratuluję i życzę przez resztę ciążowych miesięcy już wyłącznie radości i spokoju jak dziś:-)
Annika w pełni się z Tobą zgadzam i na pewno zadbam o to, by badania były w odpowiednim terminie. Wczoraj już na do widzenia spytałam o połówkowe i uznałam, że nie ma sensu się zatrzymywać na dyskusję skoro i tak za dwa tygodnie widzimy się znowu, przytaknęłam i wyszłam. Może się przejęzyczył? U mnie to dopiero 16 tc więc spokojnie zdążę z nim wszystko przedyskutować. Ale postanowiłam napisać Wam o tym, bo jednak wydało mi się to nietypowe.
Klaudyna, Ty jesteś tak szczupła, że te 7 kg w ogóle nie jest widoczne, tylko brzuszek ładny, okrągły:-)
Annika w pełni się z Tobą zgadzam i na pewno zadbam o to, by badania były w odpowiednim terminie. Wczoraj już na do widzenia spytałam o połówkowe i uznałam, że nie ma sensu się zatrzymywać na dyskusję skoro i tak za dwa tygodnie widzimy się znowu, przytaknęłam i wyszłam. Może się przejęzyczył? U mnie to dopiero 16 tc więc spokojnie zdążę z nim wszystko przedyskutować. Ale postanowiłam napisać Wam o tym, bo jednak wydało mi się to nietypowe.
Klaudyna, Ty jesteś tak szczupła, że te 7 kg w ogóle nie jest widoczne, tylko brzuszek ładny, okrągły:-)
Dziewczyny, przepraszam że się nie odzywam, ale mojej Małej idą ząbki i po prostu ledwo żyje. Mało co śpimy. Jestem przerażona wizją kwietnia... Niespełna póltoraroczna ząbkująca dziewczynka i noworodek... Coraz bardziej się boję jak to się uda ogarnąć...
Shauma, czyli jak chłopczyk się u Ciebie potwierdzi, to nasza sytuacja będzie bardzo podobna :-) Podobno różnica wieku między dzieciaczkami, no i parka, z czego starsza dziewczynka :-)
Ledwo żyje przez ząbkującą damę, ale za to wkońcu jestem pewna ruchów Maleństwa! Już od tygodnia czułam jakby ruchy, ale tak na pewno nie byłam przekonana. A wczoraj już nie miałam wątpliwości :-) Cieszę się bardzo, bo jak zaczyna się czuć ruchy, to łatwiej przetrwać od wizyty do wizyty. Zawsze to tak spokojniej się czuję, że u Maleństwa wszystko w porządku :-)
Miłego dnia Mamuśki! :-)
Shauma, czyli jak chłopczyk się u Ciebie potwierdzi, to nasza sytuacja będzie bardzo podobna :-) Podobno różnica wieku między dzieciaczkami, no i parka, z czego starsza dziewczynka :-)
Ledwo żyje przez ząbkującą damę, ale za to wkońcu jestem pewna ruchów Maleństwa! Już od tygodnia czułam jakby ruchy, ale tak na pewno nie byłam przekonana. A wczoraj już nie miałam wątpliwości :-) Cieszę się bardzo, bo jak zaczyna się czuć ruchy, to łatwiej przetrwać od wizyty do wizyty. Zawsze to tak spokojniej się czuję, że u Maleństwa wszystko w porządku :-)
Miłego dnia Mamuśki! :-)
reklama