reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Dziewczyny spodziewające się chłopców, jakieś rady jak mieć chłopca? Ja najprawdopodobniej dziewucha,, chciałabym też chłopca....

reklama
Wietrzyca - na bolące gardło tantum verde można w ciąży są pastylki i spray tez jest:-)

Karolina - nie martw się, ja tez mam takie wahania nastrojów ze hej, wczoraj tez wyłam jak bóbr:-( co do wózka to ja bym raczej na Twoim miejscu nie kupowała już podwójnego skoro synek bedzie miał ponad 2 latka. Moja córka tez mocno wózkowa była ale jak skonczyla 2,5 roku i poszła do przedszkola to wózek już był beee, poza tym ile może dziecko jeździć w wózku? Moim zdaniem takie 3-4 latki w wózkach to już z lekka przesada i tylko krzywdę dziecku się robi bo później taka ciapa co to nie pojdzie tylko na rączki i na rączki. Uwazam ze sama podstawka powinna wystarczyć, no ale to tylko moje zdanie:-)

Martita - a jaki masz upatrzony model wózka?

Schauma - ja tez ostatnio oglądałam ten wózek tutek i tak się zastanawiałam właśnie nad nim i nad jakością bo cena ok, ja chciałabym na wózek wydać max 1500zł najchętniej 3w1, czyli co polecasz?:-) bo ja wcześniej miałam xlander xa praktycznie identyczny jak twój

zaliczyłyśmy wczoraj z córką dentystę:-) okazało się ze znów trzeba było zeba zatruć bo wszystko jej wypadło i dziurę miała a nic skubana się nie przyznała, w sobotę sprawdzałam i jeszcze było ok wiec wypadło w niedzielę albo tuż przed wizytą. Jakoś usiadła na fotelu ale stękała a praktycznie niewiele miała robione, troszkę oczyszczone, wysuszone i założony nowy lek, podobno następnym razem będzie już z maszynką i nie będzie tak super. Poza tym wyszło ze córka ma do leczenia 5 zębów:confused2: u poprzedniego było ze 2 tutaj niby ze 5:confused2: plus 3 do zalakowania i lekarka mowi ze ciężko będzie z jej podejściem i są trzy opcje: 1) na siłe:baffled: 2) z gazem rozweselającym ale to musi mieć maskę na nosku cały czas i sama musi wtedy siedzieć, nie wiem czy to w ogole realne bo Ona nie chce i po 5 min już marudzi i chce zejść. 3) zrobić wszystko pod narkozą z anastezjologiem za jednym razem:baffled: i tutaj mam pytanie: czy któraś z Was poddawała narkozie dziecko do leczenia zębów? Nie wiem przeraza mnie to, podobno wtedy narkoza ok 2-2,5 godz i robią wszystko łącznie z lakowaniem, ale czy to jest bezpieczne??? Musze zdecydować się na cos w ciągu 2 tyg. co radzicie??? Mam mętlik i zupełnie nie wiem co robić ale psychicznie nie dam rady z nia chodzic z 8 razy i leczyc te zęby, wiem ze to będzie cyrk, walka i nerwy

później byłam u gina:-) wszystko ok, dzidziuś ponad 15 tyg.:tak: lekarz szybko tylko zerknął bo jak przyłożył głowicę i chciał sprawdzić dokładnie płeć to dzidz założył sobie nogę na nogę i koniec podglądania:-D gin twierdzi ze dziewczynka i raczej się nie powinno zmienić ale mowi na następnym ostatecznie powie. Także wszystko wskazuje na to ze będziemy mieli drugą córcię:-) mąż się cieszy, mi było obojętne co, byle zdrowe:tak: z tej okazji kupiłam maleńkiej dziś pierwszy ciuszek, dresik rózowo szary:-) Lekarz twierdzi ze wszystko ok, pochwalił tarczycę ze spadło tsh, mam zrobić kontrolne za miesiąc, pochwalił za wagę bo dalej mam 2,5kg na plusie czyli przez miesiąc przybrałam 0,5kg. Pappa i usg genetyczne w porządku i nie ma się czym martwić. Powiedział ze teraz trzeba tylko kontrolować czy ładnie przybiera bo ze często przy dodatnich ANA maluszki w pewnym momencie przestają rosnąc i trzeba pilnować by w razie co odpowiednio zareagować by w hipotrofie nie wpadło ale powiedział ze to jego biznes i ze on wszystkiego dopilnuje a ja mam dalej leżeć, pachnieć i się niczym nie przejmować (łatwo powiedzieć):-D kazał przyjść za 3 tyg czyli w 18tc i ze tylko wizyta i ze na 20tc będzie połówkowe znów w tym szpitalu na super sprzęcie, także muszę wytrwać 5tyg bez usg:szok: znając siebie wiem ze nie ma szans
Powiedzieliśmy też wczoraj w końcu córce, radość była ogromna:tak: nie mówiłam jeszcze o płci bo wiem ze woli siostrę i nie chciałabym aby w razie co byla rozczarowana ale zapytała tylko co będzie, powiedziałam ze do końca nie wiem i co by wolała to stwierdziła ze nie ważne, najważniejsze ze będzie miała rodzeństwo, ze nie będzie sama i....ze będzie miała łozko piętrowe:-D po czym pobiegła po tel, kazała wybrać nr do babci i trajkotała ze ma newsa i ze będzie starsza siostra:tak::tak: wieczorem jak lezałysmy razem to głaskała brzuszek i ciagle mówiła ze nie może w to uwierzyć i czy to na pewno prawda i w pewnym momencie się zapytała "mamusiu a ty jesteś zdrowa prawda?" powiedziałąm ze tak, a ona ze to dobrze i teraz to już wie ze tak, bo wcześniej widziała ze nie chodze do pracy i powiedziała coś takiego "ama ja myślałam ze ty jesteś chora i umrzesz i dlatego nie chodzisz tyle do pracy":szok: matko co tez sobie w tej małej głowce wyobraziła i nic nie powiedziała tylko tak się biła z myślami:-( teraz mowi ze już wszystko rozumie i ze się bardzo cieszy:tak: dziś rano z męzem leżeli w łóżku a ja im śniadanko robiłam i tez słyszałam jak mu trajkocze ze będzie starsza siostra i ze już się nie może doczekać i ze poł roku to wiecznośc i ze nie wytrzyma tyle:-D i oczywiście oznajmiła ze dziś powie wszystkim paniom w szkole i dzieciom tez:confused2: po południu mamy pasowanie na pierwszaka także domyślam się ze już wszyscy będą wiedzieć:rofl2:

Kitki co do grandera to:
- cena do jakości jak najbardziej ok
- bardzo tanie części zamienne w razie awarii - koleżanka kupiła używanego grandera i coś tam musiała wymienić dlatego wiem
- mój mąż raz wsadził ciężkie zakupy do wózka i pękła taka metalowa część od regulacji wysokości spacerówki, i pomimo, że w sklepie powiedzieli że na gwarancji może być ciężko to wymienić bo to uszkodzenie mechaniczne ale producent bez problemu naprawił to w ramach gwaracji
- dość wysoki stelaż, mi na tym zależało bo ja i mąż jesteśmy wysocy, a widziałam, że niektóre gondole są tak nisko osadzone że do kolan mi sięgają
- uważam, że jest ładniejszy od xlandera :)
- z minusów to niestety dużo miejsca zajmuję stelaż np w samochodzie, my mamy duże auto kombi a w zasadzie po włożeniu stelaża i gondoli zbyt dużo miejsca nie zostaje :) ale coś za coś przez to że stelaż jest wysoki, zajmuje więcej miejsca, więc jeśli macie małe auto to nie polecam, zresztą najlepiej obejrzyjcie dokładnie w sklepie.

Ja kupowałam 2w1 gondola+spacerówka za 1350 zł. Fotelik mam maxi cosi z adapterami od tutka.

Witam Panie w ten piękny jesienny dzień:)
Dzisiaj sobie pospałam, do pracy na 16 dopiero więc pognije sobie jeszcze troszkę:) Pamiętam, że któraś z Was pytała się co na zaparcia. Od kilku dni zalatwiałam się bardzo skąpo i czułam ze to wszystko tam zalega w środku. Dzisiaj rano dostałam tak silnych skurczy w dole brzucha że normalnie zgiełam się w pół i z tego bólu momentalnie zrobiło mi się niedobrze i zaczęłam się strasznie pocić. Trwało to raptem lub aż 5 min. Myślałam, że się zaraz popłaczę bo bardzo bałam się o maluszka :(
Stwierdziłam, ze to jednak od tych zaparć więc na czczo wypiłam szklanke soku z kiszonej kapuchy. To co po godzinie działo się w toalecie nie chcecie żebym opisywała:D także nie lekceważcie zaparć bo to sam ból. A jakże lekko się teraz czuję ;)

Rsz91 lekarz zawsze mógł się pomylić... Ale odnoszę wrażenie, że masz dość duży problem z tym, ze prawdopodobnie będziesz miała dziewczynkę. Nie ma sprawdzonej metody zeby mieć chłopca, czysty przypadek i genetyka. A jeśli juz to zależy od nasienia partnera- to on moze dac chromosom x lub y. Ty masz tylko x.

Bardzo ładny jest ten Tutek, u nas co drugi taki na ulicy wiec bym nie kupiła,no i ja nie lubię takich wyższych wózków. Ale dla wysokich osób to świetne rozwiązanie. Ale jeżeli się coś tam złamali pod wpływem ciężkich zakupów, to nie świadczy dobrzeżach o jego trwałości. Albo to kwestia przypadku.
Ja myślę że trzeba zwrócić uwagę na wygodną spacerowe bo dziecko minimum dwie zimy w niej pojeździć.

Kitki super wieści :)
My tez mieliśmy xlandera za, teraz chce kupic xlandera xcite, najważniejsze dla mnie zeby wózek byl lekki.

Alunia ja bym soku z kapusty nie przelknela ale dobrze ze Tobie pomoglo :-)

Hej:)

Zagladalam juz raz do was ale nie miałam czasu by się wkręcić i dobrze poznać. Teraz sie to zmieni. Mogę dolaczyc?
Jestem mama 2dzieci rok po roku i parka . Może w piatek dowiem sie co mam w srodku:) a od tygodnia juz mi się wierci w brzuchu, strasznie szybko bo w poprzednich to się ruszamy ok 18

reklama
O Firmie - Buggypod boczna dostawka do wózka ja bd na bank to kupowac bo mozna to odczepic i miec wozek pojedynczy dla malucha a i mozna to zlozyc i wisi przy wozku no ja juz bd zdecydowana na to bo moj wojtek bd mial tylko dwa lata i dwa mies odpada wgl stojaca dostawka

wyslalam mojemu link, ciekawe rozwiazanie i dla mnie bo moj maly czesto drzemie na spacerze wiec stojaca dostawka odpada. Dzieki za pomysl :)

Ostatnia edycja:
Do góry