reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

reklama
Klaudyna - Helence smakuje mamine mleko i tyle[emoji4] [emoji4]

Daje Dawidowi teraz po ok 110ml mleka. Ja to na 3 razy z odbijaniem w trakcie ale i tak zdarza mu sie chlustac mlekiem. Polozna bedzie w czw rowno po tygodniu zobaczymy ile przybierze w tydzien

Dziewczynki jutro o 14 mam ten rezonans przysadki z kontrastem. Trzymajcie kciuki prosze. Boje sie jak diabli[emoji30] [emoji30] mialam juz 2 razy taki rezonans i wiem jak to jest. Ja mam lekka klaustrofobie winda pojade tylko jesli duza i z lustrem inaczej nie wejde. To samo nie dam sie nakryc koldra czy kocem. Od razu wpadam w panike[emoji45] [emoji45] a tam wjezdzam do tej tuby do tego zakladaja taka maske na glowe z wycieciem na oczy. No i jak otworzysz oczy to nad nosem masz sciane z tunelu i wiesz ze sie ryszyc nie mozesz bo masz glowe w takich jakby strzemionach z tej maski. Dla mnie to trauma okropna. Ostatnio po kontrascie drzala mi reka i noga takie tiki mialam jak lezalam. Przeszlo jak wstalam z tego lozka. Niby wiem ze musze zrobic ze nic sie nie stanie itd Ale i tak mam mega stracha. Maz z dawidkiem jada ze mna ale beda spacerowac w parku kolo szpitala takze pod gab bede sama.

Ostatnia edycja:
Moje dwa skarbki[emoji3]

1462716565-1d1mld.jpeg
1462716576-1d1mld.jpeg

Raz miałam tomografię z kontrastem i w kluczowym momencie poruszyłam głową, za co dostałam ochrzan ;)
rozumiem, Kitki, że się stresujesz, ale pomyśl, że to tylko chwila i będzie po wszystkim :) A my będziemy ściskać za Ciebie kciuki.

Drobi - no nie taka chwila..20min to cala wiecznosc dla mnie. Tomograf chwile trwa a rezonans to mieli i mieli i ten halas maszyny. Dobrze ze sluchawki na uszy zakladaja[emoji6]
Dzieki za kciuki dziewczynki wiem ze musze to przejsc i tyle. Nikt za mnie tego nie zrobi

Kitki kciuki będą jutro mocno zaciśnięte. Rozumiem w pełni Twój stres - moja teściowa ma klaustrofobie i samo leżenie na fotelu dentystycznym powoduje u niej zaburzenia oddychania :/ dasz radę tym bardziej, że wiesz już czego się spodziewać

reklama
No tak, 20 minut w niekomfortowych warunkach może się dłużyć, ale twarda jesteś więc co masz nie dać rady :)
Myślami będziemy z Tobą.
U nas dziś miła odmiana-syn przespał 3 godziny spaceru :) szok! do tej pory po dwóch godzinach albo i wcześniej budził się z płaczem. Oczywiście natychmiast trzeba Go było ratowac przed niechybną według niego śmiercią głodową ;) No i po karmieniu już nie było mowy o dalszym spacerze, chyba że z Małym na rękach, wtedy, to owszem :) Taki pieszczoch mi rośnie.

Do góry