reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2016

Madzia to niestety bliznowiec, tez go mam. Ja bede stosowac lampe bioptron na to i pewnie oliwke i bede rozmasowywac. Moja mama miala bliznowiec na szyi po operacji tarczycy i wlasnie smarowala oliwka i rozmasowywala i bliznowiec zniknal;-) ;)

Kitki nie dupa z Ciebie, tylko widocznie zle zrozumialas zalecenie. Karmic trzeba na zadanie, ale nie robic dluzszych przerw niz 3 godziny:blink: a Ty pewnie zrozumialas ze karmic co 3 godziny;-) ;) jestes dobra mama;-) ;)

reklama
Annika , moja nawet nniej przybrała a pediatrzy mówią ze się przejada... Tez jest na piersi tylko. Ilu lekarzy tyle opinii

Zalezy nie tylko od tego ile przybiera ale tez jak sie zachowuje czy ulewa czesto, boli brzuszek itd Moim zdaniem to mamy wiedza najlepiej czy dziecko jest zadowolone o ile nic mu nie dolega to wszystko jest w porzadku dzieci sa rozne a ci lekarze to tez widzą te dzieci tylko przy badaniu wiec co oni tam mogą o nich wiedzieć :p Nie znają dziecka tak jak mama.
Mój po wyjściu ze szpitala tylko raz był wazony ale widzę ze rośnie i jest zadowolony nie ulewa ani brzuch nie boli wiec na pewno je tyle ile potrzebuje. Dopiero na bilansie go zwazymy.

Bardziej chyba chodzi o to zeby dziecko bylo caly czas mniej wiecej rowno na siatce centylowej.
My mamy kolejne wazenie w poniedzialek najblizszy.

Kitki myślę, że nie powinnaś mieć do siebie pretensji bo gdybyś wiedziała, że Dawidek nie przybiera prawidłowo to byś tak nie robiła. Teraz już wiesz, że widocznie On potrzebuje więcej mleczka i na pewno już będzie dobrze przybierał. Antoś też był tylko raz ważony

Kitki nie obwiniaj sie. Wg mnie Twoj synek wcale tak malo nie przybral. My mamy przyrost w tydzien zaledwie 50g, polozna srodowiskowa byla wystraszona, ja tez sie przerazilam, a teraz jestem w szpitalu i zgłosiłam problem z przybieraniem a neonatolog kazala sie nie stresowac tylko karmic na żądanie i bedziemy spokojnie monitorowac... i nie mowila nic o koniecznosci dokarmiania mm. Co lekarz to skrajne opinie.

Z tymi lekarzami to nie wiadomo juz komu wierzyć. Raz pępek mówią pielęgnować na sucho, a potem żeby psikaj Octaniseptem. Jedni mówią kp na żądanie, inni co 3h. Oszalec mozna. A tu młoda mama, hormony szaleja, rana boli i bądź mądry.

Ratunku jak lezaczek dla księżniczki bo mi już ręce i cycki opadają .. Cały czas na recach i przy cycu .... Adas chory - angina .. więc jest jazda bez trzymanki . Jeszcze Kasia od czasu swoje dołoży ( B. często ) . Serduszko nam się unormowalo we wtorek mamy patologię i zobaczymy ( nie wiem co zrobić przełożyć wizytę .. iść z Adasiem chorym i Madzia ) dylemat mam ogromny .

U mnie pediatra nie mówi, że mały się przejada. Każde dziecko ma indywidualne tempo jak nabiera masy. Zresztą u mnie wszystkie dzieci dopóki były na piersi to takie pyzate a teraz same szczypiorki z tych moich starszaków. Słucham lekarzy ale bazuję też na własnym doświadczeniu, bo nikt tak nie zna moich dzieci jak ja.

reklama
Macie rację każdy lekarz co innego mówi trzeba robić tak jak się czuje my mamy wiemy co jest najlepsze dla naszych dzieci :-)
Mikulinka zdrówka dla dzieci i sił dla ciebie :-*
U nas noc średnia,wieczorem atak kolki :-( biedulka moja.
Teraz szykujemy się na komunie zobaczymy jak malutka się będzie czuć w takim tłumie, zawsze można wrócić szybciej do domu.

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry