reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

A jeszcze taka ciekawostka. Poszłam we wtorek do Luxmedu pobrać wymazy na chlamydię mycoplasme i ureaplasme. Położna nie wiedziała jakich zestawów ma użyć, wydzwaniała do koleżanek, koleżanki do laboratorium. W końcu niby dostała potwierdzenie, to poszłam się rozebrać. Wychodzę z toalety a ta do mnie, że jeszcze poczekajmy na drugi telefon, to tak stałam z gołą dupa jak ona zabijała czas opowiadając o samobadaniu piersi. Dobra, ktoś oddzwonił, więc pobrała wymazy. Poszłam się ubrać i w momencie jak wyszłam ktoś puka do gabinetu, że dodzwonił się do laboratorium i że jednak chlamydię trzeba pobrać inaczej. No to znowu spodnie w dół i powtórka. Jeszcze się upewniały parę razy czy na pewno mam dobra skierowania i czy to mam w pakiecie 😅 następnego dnia patrzę na portalu pacjenta, a tu zonk - skierowanie na chlamydię wisi dalej a wymazy poszły tylko na urea i myco. Oczywiście numeru bezpośrednio do placówki brak, więc dzwonię na infolinię, gość w niczym nie był w stanie pomóc tylko przesłał zgłoszenie, żeby placówka się ze mną skontaktowała. Następnego dnia telefon, że jednak się okazało, że na chlamydię trzeba pobrać jeszcze na jakiś inny zestaw i laboratorium nie przyjęło tak jak położna zrobiła i muszę iść powtórzyć 🤡

reklama
Nikt Ci na 100 % nie powie czy to wystarczy. Zalezy od lekarza kwalifikującego… ale oczywiście trzymam kciuki oczywiście żeby się udało! Zastanawialiście się już do jakiej kliniki będziecie startować? Macie wybranego lekarza prowadzącego? Może warto się wybrać do nich przed czerwcem? :)
Tak.
Do Krakovi.
Tak mam wizytę w maju pierwszą konsultacyjna.
A wy?

No to na ten moment brak ciąży :( nie masz przypadkiem PCOS? A jeszcze bylas może po owu sprawdzić czy pęcherzyk na pewno pękł? Kojarzysz jakiej zazwyczaj wielkości pękały Ci pęcherzyki? Teraz widziałam że w tym cyklu miałaś już ten pęcherzyk dość spory bo 28 mm chyba?
Miałam takie zazwyczaj 25-28 mm jak pękały, ale wtedy był Aromek na stole, więc trudno stwierdzić, na ile moje spontaniczne mają podobną tendencję. Tym razem nie sprawdzałam po owulacji. Nie było podstaw do szukania PCOS, bo badania były w normach, podczas laparo mi też oglądał wszystko i obraz był w porządku.

Zadzwonię i umówię wizytę, bo coś u mnie nie tak z progesteronem albo jeszcze coś innego się uwidoczniło, czego pod uwagę nie braliśmy.

Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was 🌼 Mało się udzielam, ale nie mam za dużo w sumie co pisać o staraniach oprócz tego,że pilnie biorę swoje leki i suplementy 😁 Jedyne co się zaskoczyłam lekko, mój mąż na moją wzmiankę o suplementach dla niego stwierdził, że jeszcze mamy czas i on za 3 miesiące zacznie dopiero brać. No cóż to jest jego decyzja, nie nalegam, nie przypominam, o wiele bardziej jestem wyluzowana niż przy pierwszych staraniach. Na szczęście trafił mi się typ wysportowanego, nie palącego i nie pijącego (za dużo) mężczyzny 😁

Wiecie może czy jest jakiś sposób żeby zbadać czy w ogóle się organizm szykuje do owulki? :) nwm jakiś poziom estradiolu albo coś? Któraś ma doświadczenie? W pon idę na badani to może bym dorzuciła 🙈

reklama
Wiecie może czy jest jakiś sposób żeby zbadać czy w ogóle się organizm szykuje do owulki? :) nwm jakiś poziom estradiolu albo coś? Któraś ma doświadczenie? W pon idę na badani to może bym dorzuciła 🙈
Najlepiej monitoring, ale (poprawcie mnie, jeśli się mylę) LH, FSH, progesteron i estradiol.

Do góry