amusedxxx
Moderator
A jeszcze taka ciekawostka. Poszłam we wtorek do Luxmedu pobrać wymazy na chlamydię mycoplasme i ureaplasme. Położna nie wiedziała jakich zestawów ma użyć, wydzwaniała do koleżanek, koleżanki do laboratorium. W końcu niby dostała potwierdzenie, to poszłam się rozebrać. Wychodzę z toalety a ta do mnie, że jeszcze poczekajmy na drugi telefon, to tak stałam z gołą dupa jak ona zabijała czas opowiadając o samobadaniu piersi. Dobra, ktoś oddzwonił, więc pobrała wymazy. Poszłam się ubrać i w momencie jak wyszłam ktoś puka do gabinetu, że dodzwonił się do laboratorium i że jednak chlamydię trzeba pobrać inaczej. No to znowu spodnie w dół i powtórka. Jeszcze się upewniały parę razy czy na pewno mam dobra skierowania i czy to mam w pakiecie następnego dnia patrzę na portalu pacjenta, a tu zonk - skierowanie na chlamydię wisi dalej a wymazy poszły tylko na urea i myco. Oczywiście numeru bezpośrednio do placówki brak, więc dzwonię na infolinię, gość w niczym nie był w stanie pomóc tylko przesłał zgłoszenie, żeby placówka się ze mną skontaktowała. Następnego dnia telefon, że jednak się okazało, że na chlamydię trzeba pobrać jeszcze na jakiś inny zestaw i laboratorium nie przyjęło tak jak położna zrobiła i muszę iść powtórzyć