reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Dziewczyny, ja już nic nie rozumiem z tych moich wykresów 🙈😂 Poprzedni „peak” z 15dc apka oznaczyła mi już jako high, bo dzisiaj wyszedł mi jeszcze wyższy 🤪 Ale wydaje mi się, że jestem już po owulce, bo wczoraj miałam pierwszy skok temperatury o 0,2 (na kilku stronach znalazłam info, że to wystarczy żeby uznać za skok, niekoniecznie te 0,5), a dzisiaj o kolejne 0,2. I to by bardziej miało sens, bo ja mam cykle 32-35 dniowe i owulka już 16dc byłaby trochę za wcześnie 🤔 I mam jakoś takie dziwne wrażenie, że prawdziwy peak był 17dc, czyli tego dnia kiedy odpuściłam robienie testów. I mam już nauczkę na kolejny cykl, żeby robić je przynajmniej do skoku temperatury 🤪

Co o tym myślicie? Bo ja się pogubiłam, serio 😂 Bardziej wierzyć temperaturze czy testom?
Wydaje mi się, że dzisiaj jestem jakoś 2/3dpo.

Załączniki

• IMG_1904.jpeg
    IMG_1904.jpeg
    104,4 KB · Wyświetleń: 52
  • IMG_1905.jpeg
    IMG_1905.jpeg
    50,6 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Dziewczyny, ja już nic nie rozumiem z tych moich wykresów 🙈😂 Poprzedni „peak” z 15dc apka oznaczyła mi już jako high, bo dzisiaj wyszedł mi jeszcze wyższy 🤪 Ale wydaje mi się, że jestem już po owulce, bo wczoraj miałam pierwszy skok temperatury o 0,2 (na kilku stronach znalazłam info, że to wystarczy żeby uznać za skok, niekoniecznie te 0,5), a dzisiaj o kolejne 0,2. I to by bardziej miało sens, bo ja mam cykle 32-35 dniowe i owulka już 16dc byłaby trochę za wcześnie 🤔 I mam jakoś takie dziwne wrażenie, że prawdziwy peak był 17dc, czyli tego dnia kiedy odpuściłam robienie testów. I mam już nauczkę na kolejny cykl, żeby robić je przynajmniej do skoku temperatury 🤪

Co o tym myślicie? Bo ja się pogubiłam, serio 😂 Bardziej wierzyć temperaturze czy testom?

Nie napisze Ci w tym temacie nic mądrego bo się nie znam, ale mam dosłownie prawie identyczna sytuacja co Ty 🤪🤯 więc łączę się w „bólu”

Nie napisze Ci w tym temacie nic mądrego bo się nie znam, ale mam dosłownie prawie identyczna sytuacja co Ty 🤪🤯 więc łączę się w „bólu”
To mam nadzieję, że może któraś z dziewczyn rzuci nam na to trochę światła i pomoże zrozumieć 🤪
Zamierzam i tak zrobić badania (przed wizytą 19.04), głównie chodzi o AMH i SHBG, ale jest korzystny pakiet, w którym jest też prog, więc próbuję wyznaczyć najodpowiedniejszy dzień. Ale cóż, te wykresy tego nie ułatwiają 😂

Jeśli mierzysz temperaturę z zachowaniem wszystkich zasad, to ja bym bardziej wierzyła temperaturze właśnie :) jak dla mnie też możesz być 2 dpo :)

To ja jeszcze wrzucę moje wykresy, może któraś z Was coś mi powie na ich temat (znooowu).
Dziękuję z góry i przepraszam za kolejny spam moimi wykresikami 😏

Załączniki

• IMG_1974.jpeg
    IMG_1974.jpeg
    137,5 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_1976.jpeg
    IMG_1976.jpeg
    64,7 KB · Wyświetleń: 55
Proszę mnie zapisać na testowanie 24.04 @KaMaLi

Jestem po jednej ciąży. Starania zakończyły się sukcesem po przeszło 1.5 roku. Wylądowaliśmy po drodze w klinice. Badania nie wykazały żadnych odchyleń (nie robiłam drożności). Czułam się jak jedna z wielu, lekarz bez podejścia do pacjenta - jak można usłyszeć od lekarza, że jest się zbyt młodym aby tutaj być?

Zdecydowaliśmy się na drugie. Co może pójść nie tak jak jedno udało się- nic bardziej mylnego. Kolejny rok starań. W lutym zdecydowaliśmy się na klinikę (inna, mniejsza). Pani doktor z podejściem do pacjenta :) Jednak znów ściana - badania bardzo dobre, jest drożność, są pecherzyki (+ zastrzyki z Ovittele).

10.04 mam monitoring :) 05.04 wykazał dwa pecherzyki (co wcześniej się nie zdarzyło) 10 mm i 12 mm.

Walczę i trzymajcie kciuki :)

Ja zazwyczaj mam okres 5 dniowy, a 6 plamienie i 7 już nic, z tym że okres który dostaje rano, a nie wieczorem.
Ale weekendu nie mieli, więc został mi albo piątek albo poniedziałek - umówiłam się na poniedziałek, nawet udało się poza godzinami pracy. Ale cena to mnie trochę (negatywnie) zaskoczyła. 😅😩🫠

Muszę sobie zacząć robić excela z listą wydatków. 😅

@KaMaLi to można mi 15.04 dopisać drożność w procedurach :)
A ile Ci powiedzieli za drożność?

reklama
Proszę mnie zapisać na testowanie 24.04 @KaMaLi

Jestem po jednej ciąży. Starania zakończyły się sukcesem po przeszło 1.5 roku. Wylądowaliśmy po drodze w klinice. Badania nie wykazały żadnych odchyleń (nie robiłam drożności). Czułam się jak jedna z wielu, lekarz bez podejścia do pacjenta - jak można usłyszeć od lekarza, że jest się zbyt młodym aby tutaj być?

Zdecydowaliśmy się na drugie. Co może pójść nie tak jak jedno udało się- nic bardziej mylnego. Kolejny rok starań. W lutym zdecydowaliśmy się na klinikę (inna, mniejsza). Pani doktor z podejściem do pacjenta :) Jednak znów ściana - badania bardzo dobre, jest drożność, są pecherzyki (+ zastrzyki z Ovittele).

10.04 mam monitoring :) 05.04 wykazał dwa pecherzyki (co wcześniej się nie zdarzyło) 10 mm i 12 mm.

Walczę i trzymajcie kciuki :)
Trzymamy, a jak!!! 😊

Do góry