reklama
Sharley
Fanka BB :)
Kurcze nie jestem ekspertem i sama raczej chodzę na monitoringi do gina ale właśnie jeśli chodzi o testy no to one są w stanie wyłapać nam mniej więcej pik i on zwykle oznacza, że w ciągu najbliższych 48 godzin będzie owulacja. Czyli ona może być za 6 godzin, za 24 czy za 47. Sama nie wiem, w sumie możesz dalej sprawdzać bo może akurat poziom LH u Ciebie spadnie i będzie wiadomo, że jesteś już po ale może niech jakaś bardziej doświadczona dziewczyna potwierdziKochane Zdrowych spokojnych Świąt Wielkanocnych niech każda z nas niedługo ujrzy wymarzone II kreski
Dziękuję, chciałam dziś sprawdzić czy test może być jeszcze bardziej pozytywny ? Jezeli nie to czy dziś mogę liczyć dzień owulacji a jutro już 1dpo i za tydzień pójść na badanie progesteronu?
amusedxxx
Ja tak czasem mam, że jednego dnia mam już niby peak, a potem kolejnego dnia kreska jest jeszcze ciemniejsza, jak na screenie. Wtedy wiem że 24h po tym drugim teście jest owu, potem mi to potwierdził okres po 11 dniach fazy lutealnej. Jeśli dopiero zaczynasz z testami to warto wg mnie zrobić też po peaku jeszcze, tylko trzeba pamiętać, że to nie jest w 100% niezawodny wyznacznik owulacjiKochane Zdrowych spokojnych Świąt Wielkanocnych niech każda z nas niedługo ujrzy wymarzone II kreski
Dziękuję, chciałam dziś sprawdzić czy test może być jeszcze bardziej pozytywny ? Jezeli nie to czy dziś mogę liczyć dzień owulacji a jutro już 1dpo i za tydzień pójść na badanie progesteronu?
Załączniki
anyżowa
Pamiętam, prowadziłam październik, strasznie mi przykro z powodu Twojej straty trzymaj się kochana...Hej dziewczyny, może niektóre mnie pamiętają z zeszłorocznych kresek. W październiku był mój szczęśliwy miesiąc jednak los chciał inaczej i w lutym wylądowałam z wielowodziem i obrzękiem płodu w szpitalu. Historia zawiła, skończyło się porodem w 25 tygodniu niestety synek nie przeżył. Jestem po CC więc rok muszę czekać z ewentualnym staraniem ale chciałabym jeżeli nie macie nic przeciwko przycupnąć ma ten długi czas na ławeczce i pobyć z Wami, podczytywałam Was i tak, a chciałabym czasem się do Was odezwać jeśli to nie kłopot.
nieznośne_poplątanie
U mnie np. owulacja jest w dniu piku, co jest potwierdzone monitoringiem usg, więc warto jednak porównać sobie testy z monitoringiem, żeby wiedzieć jak to u Ciebie wygląda.Jak myślicie kiedy może być owulacja ? I od kiedy liczyć 1 dpo ? Chciałabym pójść zbadać progesteron 7,8 dni po owulacji ale nie wiem kiedy zacząć liczyć te dni.
Dziewczyny jakie suplementy bierzecie? Bo ja pregna start i teraz czytam ze niby niedobrze bo powinna być tylko forma aktywna kwasu foliowego (a ten ma dwie) No i zaczynam już schizowac. Pomijam fakt, ze gin poleciła „dalej przyjmować kwas foliowy, folik bo tani” i nic więcej
Leanne
Mnie gin zalecił.TenFertil Ona AMH. Ponoć to coś nowego.Dziewczyny jakie suplementy bierzecie? Bo ja pregna start i teraz czytam ze niby niedobrze bo powinna być tylko forma aktywna kwasu foliowego (a ten ma dwie) No i zaczynam już schizowac. Pomijam fakt, ze gin poleciła „dalej przyjmować kwas foliowy, folik bo tani” i nic więcej
Kubiłam w klinice, ale generalnie z dodatkowych rzeczy to ma nac, kwas alfaliponowy l karnityne i resweratol.
Ja biorę TenFertil Ona _ ten zwykły
Plus
Ubichinol, Omega 3, resweratol, nac, selen
Dziękuję, tak właśnie zrobię. Mam apke premom wczorajszy test ocenił na peak (1,56) dziś powtórzę testy i jutro też, ale zaczęło boleć mnie podbrzusze więc może faktycznie to na owulacja.Ja tak czasem mam, że jednego dnia mam już niby peak, a potem kolejnego dnia kreska jest jeszcze ciemniejsza, jak na screenie. Wtedy wiem że 24h po tym drugim teście jest owu, potem mi to potwierdził okres po 11 dniach fazy lutealnej. Jeśli dopiero zaczynasz z testami to warto wg mnie zrobić też po peaku jeszcze, tylko trzeba pamiętać, że to nie jest w 100% niezawodny wyznacznik owulacji
reklama
Marzenaaa12
To dzialaj dziewczyno działaj i powodzeniaDziękuję, tak właśnie zrobię. Mam apke premom wczorajszy test ocenił na peak (1,56) dziś powtórzę testy i jutro też, ale zaczęło boleć mnie podbrzusze więc może faktycznie to na owulacja.