reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Hej!
Ja też się nad tym zastanawiałam i szukałam info w necie, no i trafiłam na to: Link do: FAQ: Temperatura w cyklu - nietypowe sytuacje - Ovufriend

I w sumie zrobiłam tak, jak tam napisali - przesunęłam trochę w sobotę, potem w niedzielę i wyszła mi podobna temperatura jak na te dni teraz 🙂 a jak jesteś jeszcze sporo przed owulacją, to ponoć taki jeden odbiegający pomiar nie będzie miał znaczenia 😉

Dzięki za informacje. Problem jest właśnie taki, że jestem już po owu..
nie wiem o co chodzi, ale widać gołym okiem jak temperatura skacze u mnie przez tą jedną godzinę :
6:30 (jakby była 5:30) : 35.31
7:30 : 36,61
Nie wiem już totalnie jak do tego podejść 😏

Teraz jeszcze jak tak patrzę na ten wykres, to widzę że w poprzednim cyklu temperatura była jakoś znacznie wyższa.

Załączniki

• IMG_1902.jpeg
    IMG_1902.jpeg
    132,9 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Hej dziewczyny 🙂 Ja już właściwie trochę pogodzona z losem tego cyklu. 12 DPO. Biel wizira. Niniejszym 2 IUI nieudana pomimo biopsji endometrium.
Może w tym miesiącu zrobimy ostatnie IUI, bo potem już badania trzeba powtarzać bo one pół roku ważne 😑 Ale pomyślę bo nie wiem czy to jest warte wydawania pieniędzy. Chociaż się mówi do 3 razy sztuka 🤔
Jakie miałaś badania robione przed IUI? Wymazy mucha i posiew? Czy coś jeszcze ?

Dzięki za informacje. Problem jest właśnie taki, że jestem już po owu..
nie wiem o co chodzi, ale widać gołym okiem jak temperatura skacze u mnie przez tą jedną godzinę :
6:30 (jakby była 5:30) : 35.31
7:30 : 36,61
Nie wiem już totalnie jak do tego podejść 😏

Teraz jeszcze jak tak patrzę na ten wykres, to widzę że w poprzednim cyklu temperatura była jakoś znacznie wyższa.
A ten spadek nie jest właśnie na owulację dopiero? Z wykresu jeszcze nie wynika że była owulacja :)

A ten spadek nie jest właśnie na owulację dopiero? Z wykresu jeszcze nie wynika że była owulacja :)

Właśnie ten cykl jest dla mnie tak szalony, że nie rozumiem nic :( niestety nie byłam na monitoringu, więc mogę jedynie wróżyć z fusów.
Według Premom peak był w 17dc, chociaż objawy owulki miałam w 14dc..
Załączam zdjęcia.

Załączniki

• IMG_1903.jpeg
    IMG_1903.jpeg
    502,9 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG_1902.jpeg
    IMG_1902.jpeg
    212,6 KB · Wyświetleń: 54
Jakie miałaś badania robione przed IUI? Wymazy mucha i posiew? Czy coś jeszcze ?
Oj dużo było tych badań. Załączam screena ze strony kliniki 🙂 Wymazy z pochwy to Chlamydia ureoplasma i jeszcze cytologia musiała być, no i czystość pochwy. No i badania nasienia mojego w miarę aktualne.

Załączniki

• 2a921864-f84a-4d84-a3e0-69ab61f76bed.jpeg
    2a921864-f84a-4d84-a3e0-69ab61f76bed.jpeg
    34,5 KB · Wyświetleń: 72
Właśnie ten cykl jest dla mnie tak szalony, że nie rozumiem nic :( niestety nie byłam na monitoringu, więc mogę jedynie wróżyć z fusów.
Załączam zdjęcia.
Ja nie mogę skumać tych moich testów owu. W poprzednim cyklu ( nie miałam monitoringu) niby kreski ciemniały i pokazały nawet peak. W obecnym cyklu byłam na monitoringu w 8 DC i już były pęcherzyki 19mm. W 9 DC miałam podać sobie ovitrelle. Dodatkowo robiłam też testy owu żeby zobaczyć czy są zgodne z tym co jest a one wogole ciągle jasne na poziomie 0,21 - 0,30 nic nie ciemnieją. Nie wiem o co chodzi. W środę jadę na kontrolę zobaczyć czy pęcherzyki pękły. Nie mam doświadczenia z testami owu i nie mam pojęcia czemu tak się dzieje 🫣🫣

Załączam zdjęcia.
Objawy, objawami…. W teorii to owulację można potwierdzić jeśli po skoku owulacyjnym temperatura przez trzy dni jest w gorze. Plus patrząc na wysokości temperatur z poprzedniego cyklu, to ta temperatura Twoja dalej nie jest na poziomie drugo-fazowej. Jestem ciekawa jak ta temperatura jutro i pojutrze będzie u Ciebie wyglądać :) tylko dalej działajcie z partnerem koniecznie! :)

Objawy, objawami…. W teorii to owulację można potwierdzić jeśli po skoku owulacyjnym temperatura przez trzy dni jest w gorze. Plus patrząc na wysokości temperatur z poprzedniego cyklu, to ta temperatura Twoja dalej nie jest na poziomie drugo-fazowej. Jestem ciekawa jak ta temperatura jutro i pojutrze będzie u Ciebie wyglądać :) tylko dalej działajcie z partnerem koniecznie! :)

Bardzo dziękuję za informacje!
Jeśli dziewczyny nie będą miały za złe że tak spamuje moimi sprawami, to wrócę pojutrze z aktualizacją temperaturową 🤭

reklama
W lany poniedziałek zalała mnie🩸 od jutra zaczynam następną stymulację. Tym samym kalendarzyk miesiączkowy zsynchronizował się z normalnym, przynajmniej dni cyklu nie będą mi się myliły z datami😅
czy okresy po stymulacji bywają bardziej bolesne?
Przykro mi.

a czym jesteś stymulowana ?

Ja nie zauważyłam by były bardziej bolesne o ile u mnie w ogole sa bolesne,może bardziej obfite.
ale u mnie od jakiegoś czasu tzn od poronienia sprzed 10 lat to miesiaczki w ogóle nie są bolesne.

Do góry