reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Hej!
Ja też się nad tym zastanawiałam i szukałam info w necie, no i trafiłam na to: Link do: FAQ: Temperatura w cyklu - nietypowe sytuacje - Ovufriend

I w sumie zrobiłam tak, jak tam napisali - przesunęłam trochę w sobotę, potem w niedzielę i wyszła mi podobna temperatura jak na te dni teraz 🙂 a jak jesteś jeszcze sporo przed owulacją, to ponoć taki jeden odbiegający pomiar nie będzie miał znaczenia 😉

Dzięki za informacje. Problem jest właśnie taki, że jestem już po owu..
nie wiem o co chodzi, ale widać gołym okiem jak temperatura skacze u mnie przez tą jedną godzinę :
6:30 (jakby była 5:30) : 35.31
7:30 : 36,61
Nie wiem już totalnie jak do tego podejść 😏

Teraz jeszcze jak tak patrzę na ten wykres, to widzę że w poprzednim cyklu temperatura była jakoś znacznie wyższa.

Załączniki

• IMG_1902.jpeg
    IMG_1902.jpeg
    132,9 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Hej dziewczyny 🙂 Ja już właściwie trochę pogodzona z losem tego cyklu. 12 DPO. Biel wizira. Niniejszym 2 IUI nieudana pomimo biopsji endometrium.
Może w tym miesiącu zrobimy ostatnie IUI, bo potem już badania trzeba powtarzać bo one pół roku ważne 😑 Ale pomyślę bo nie wiem czy to jest warte wydawania pieniędzy. Chociaż się mówi do 3 razy sztuka 🤔
Jakie miałaś badania robione przed IUI? Wymazy mucha i posiew? Czy coś jeszcze ?

Dzięki za informacje. Problem jest właśnie taki, że jestem już po owu..
nie wiem o co chodzi, ale widać gołym okiem jak temperatura skacze u mnie przez tą jedną godzinę :
6:30 (jakby była 5:30) : 35.31
7:30 : 36,61
Nie wiem już totalnie jak do tego podejść 😏

Teraz jeszcze jak tak patrzę na ten wykres, to widzę że w poprzednim cyklu temperatura była jakoś znacznie wyższa.
A ten spadek nie jest właśnie na owulację dopiero? Z wykresu jeszcze nie wynika że była owulacja :)

A ten spadek nie jest właśnie na owulację dopiero? Z wykresu jeszcze nie wynika że była owulacja :)

Właśnie ten cykl jest dla mnie tak szalony, że nie rozumiem nic :( niestety nie byłam na monitoringu, więc mogę jedynie wróżyć z fusów.
Według Premom peak był w 17dc, chociaż objawy owulki miałam w 14dc..
Załączam zdjęcia.

Załączniki

• IMG_1903.jpeg
    IMG_1903.jpeg
    502,9 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_1902.jpeg
    IMG_1902.jpeg
    212,6 KB · Wyświetleń: 51
Jakie miałaś badania robione przed IUI? Wymazy mucha i posiew? Czy coś jeszcze ?
Oj dużo było tych badań. Załączam screena ze strony kliniki 🙂 Wymazy z pochwy to Chlamydia ureoplasma i jeszcze cytologia musiała być, no i czystość pochwy. No i badania nasienia mojego w miarę aktualne.

Załączniki

• 2a921864-f84a-4d84-a3e0-69ab61f76bed.jpeg
    2a921864-f84a-4d84-a3e0-69ab61f76bed.jpeg
    34,5 KB · Wyświetleń: 69
Właśnie ten cykl jest dla mnie tak szalony, że nie rozumiem nic :( niestety nie byłam na monitoringu, więc mogę jedynie wróżyć z fusów.
Załączam zdjęcia.
Ja nie mogę skumać tych moich testów owu. W poprzednim cyklu ( nie miałam monitoringu) niby kreski ciemniały i pokazały nawet peak. W obecnym cyklu byłam na monitoringu w 8 DC i już były pęcherzyki 19mm. W 9 DC miałam podać sobie ovitrelle. Dodatkowo robiłam też testy owu żeby zobaczyć czy są zgodne z tym co jest a one wogole ciągle jasne na poziomie 0,21 - 0,30 nic nie ciemnieją. Nie wiem o co chodzi. W środę jadę na kontrolę zobaczyć czy pęcherzyki pękły. Nie mam doświadczenia z testami owu i nie mam pojęcia czemu tak się dzieje 🫣🫣

Załączam zdjęcia.
Objawy, objawami…. W teorii to owulację można potwierdzić jeśli po skoku owulacyjnym temperatura przez trzy dni jest w gorze. Plus patrząc na wysokości temperatur z poprzedniego cyklu, to ta temperatura Twoja dalej nie jest na poziomie drugo-fazowej. Jestem ciekawa jak ta temperatura jutro i pojutrze będzie u Ciebie wyglądać :) tylko dalej działajcie z partnerem koniecznie! :)

Objawy, objawami…. W teorii to owulację można potwierdzić jeśli po skoku owulacyjnym temperatura przez trzy dni jest w gorze. Plus patrząc na wysokości temperatur z poprzedniego cyklu, to ta temperatura Twoja dalej nie jest na poziomie drugo-fazowej. Jestem ciekawa jak ta temperatura jutro i pojutrze będzie u Ciebie wyglądać :) tylko dalej działajcie z partnerem koniecznie! :)

Bardzo dziękuję za informacje!
Jeśli dziewczyny nie będą miały za złe że tak spamuje moimi sprawami, to wrócę pojutrze z aktualizacją temperaturową 🤭

reklama
W lany poniedziałek zalała mnie🩸 od jutra zaczynam następną stymulację. Tym samym kalendarzyk miesiączkowy zsynchronizował się z normalnym, przynajmniej dni cyklu nie będą mi się myliły z datami😅
czy okresy po stymulacji bywają bardziej bolesne?
Przykro mi.

a czym jesteś stymulowana ?

Ja nie zauważyłam by były bardziej bolesne o ile u mnie w ogole sa bolesne,może bardziej obfite.
ale u mnie od jakiegoś czasu tzn od poronienia sprzed 10 lat to miesiaczki w ogóle nie są bolesne.

Do góry