reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
Przesyłam podsumowanie tak na szybko:
1) program finansowania in vitro zaczyna się 1 czerwca i planowany jest na razie do 31 grudnia 2028.
2) Wysokość AMH nie jest już brane pod uwagę do kwalifikacji pary :) jedynie wiek (kobieta 42, mężczyzna 55) i udowodniona niepłodność
3) Całość świadczeń ma być finansowanaod początku do końca leczenia (z badaniami itp).
4) Finansowane będą nawet 6 procedur (w tym jeśli korzysta się ze swoich gamet to 4 pełne procedury - mam nadzieję że tutaj mają na myśli 4 podejścia do punkcji i ile z tego wyjdzie transferów).
5) Do kilku godzin powinny być opublikowane dokumenty i całe kryteria.
6) jeśli ktoś już korzystał z dofinansowań albo ma jakieś zamrożone blastki, to nie będzie zdyskwalifikowany i może podejść do programu
7) za niedługo wystartuje konkurs dla klinik, które będą chciały wziąć udział w programie
Dzięki, że zechciałaś to dla Nas wszystkich przygotować w tak czytelnej formie 😍😊

@amusedxxx zdrówka i spełnienia marzeń 😊
Żeby wszystko szło zgodnie z planem🙂
Udanych obydwu imprezek😍
Happy Birthday GIF by Gerbert!

Dziewczyny a badałyście sobie poziom kwasu foliowego/witaminy B12?
Tak, ja badałam tydzień temu i się okazało, że mam przekroczony poziom- mimo tego mam dalej brać kwas foliowy, tylko nie codziennie, a co 2 dni.
A jak ma wyglądać taka dokumentacja? Co się liczy, żeby zostało to udowodnione jako ten min. rok starań? W sumie pytanie do wszystkich 😄
Po prostu dokumentacja medyczna obojga partnerów, dotycząca niepłodności- oprócz wyników badań z krwi, nasienia, monitoringów my mamy jeszcze opis konsultacji z zaleceniami.

Po prostu dokumentacja medyczna obojga partnerów, dotycząca niepłodności- oprócz wyników badań z krwi, nasienia, monitoringów my mamy jeszcze opis konsultacji z zaleceniami.
A myślisz, że uznaliby USG, na którym mi rozpoznali a potem potwierdzali polipa i dalej, badania i dokumentację ze szpitala przed i po histeroskopii? De facto poszłam właśnie na jakieś kontrolne USG, żeby od czegoś zacząć, ale właśnie pod kątem tego, dlaczego się nam nadal nie udaje. Doktor prowadzący stwierdził, że ten polip mógł być przyczyną braku ciąży🤔
My w sumie w pierwszej kolejności byśmy celowali w IUI, no chyba że dalsze badania pokażą, że to bez sensu (ale oby nie!🤞🏻).

Dowiedziałam się, że znajoma która poroniła chwilę przede mną właśnie jest w 9tyg.
Jednocześnie jestem totalnie szczęśliwa z powodu jej 🤰 bo daje mi to nadzieję na happy end, ale z drugiej strony myślę sobie.. kiedy ja?
Jej udało się 3 cyklu po poronieniu, a u mnie właśnie trwa ten 3 cykl.

reklama
A myślisz, że uznaliby USG, na którym mi rozpoznali a potem potwierdzali polipa i dalej, badania i dokumentację ze szpitala przed i po histeroskopii? De facto poszłam właśnie na jakieś kontrolne USG, żeby od czegoś zacząć, ale właśnie pod kątem tego, dlaczego się nam nadal nie udaje. Doktor prowadzący stwierdził, że ten polip mógł być przyczyną braku ciąży🤔
My w sumie w pierwszej kolejności byśmy celowali w IUI, no chyba że dalsze badania pokażą, że to bez sensu (ale oby nie!🤞🏻).
Tego nie wiem, ale wydaje mi się, że każdy dokument jest ważny. My mamy dokumentację oboje, w zasadzie z tego samego czasu, więc sprawa jest jasna. A Twój mąż robił już badanie nasienia?

Do góry