reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Cieszę się, że program in vitro ma takie warunki i będzie refundacja całości- włącznie z badaniami. Na pewno będą duże kolejki, ja na pewno na początek i tak się nie zapiszę, bo rok udokumentowanych starań będziemy mieli dopiero we wrzesniu. Do tego czasu już będzie wiadomo, jak w praktyce ten program funkcjonuje, jak wygląda sytuacja z chętnymi i jak długo się czeka w kolejce. Naprawdę dobra wiadomość dla nas wszystkich :)
A jak ma wyglądać taka dokumentacja? Co się liczy, żeby zostało to udowodnione jako ten min. rok starań? W sumie pytanie do wszystkich 😄

reklama
A jak ma wyglądać taka dokumentacja? Co się liczy, żeby zostało to udowodnione jako ten min. rok starań? W sumie pytanie do wszystkich 😄
To już chyba zależy od tego kto będzie kwalifikował. To może być wynik AMH, badanie nasienia, notatka od ginekologa że byliście pod jego opieką od roku w sprawie starań, zdjecia monitoringów lub potwierdzenie z wizyt o stymulacji owulacji, wypis o drożności/iui/histeroskopii. Po prostu bierzesz ze sobą wszystko co masz co potwierdzi ze ivf to kolejny etap leczenia.

Dziękuję, też mam taką nadzieję 😊 Jednak doświadczona sytuacją z pierwszych starań, staram się podejść do tego wszystkiego na chłodno i na tak zwaną logikę, a jak będzie to wyjdzie w praniu 😅 Może na początku spytam jakie suplementy dla kobiet starających się bierzecie/polecacie?
Ja biorę:
* PrenaCare Start (przekonało mnie, bo nie ma w składzie ani żelaza, ani jodu, które większość tego typu supli ma, a ja nie mam wskazań do stosowania),
* kwasy omega-3 (obecnie 330mg EPA i 220mg DHA, ale zaraz zmieniam na 500+250),
* wit. D 2000IU (w sumie to 4000 obecnie, bo kończę jeszcze Ibuvit, a PrenaCare też ma 2000),
* kwas foliowy (przechodzę z syntetycznego 0,4mg na 0,8 metylowanego)

A od nowego cyklu wprowadzam olej z wiesiołka 1000mg i ekstrakt z moringi 20% (ten na wsparcie gospodarki lipidowej i cukrowej, które mam obecnie trochę zaburzone) 😁

Ostatnia edycja:
Ja biorę:
* PrenaCare Start (przekonało mnie, bo nie ma w składzie ani żelaza, ani jodu, które większość tego typu supli ma, a ja nie mam wskazań do stosowania),
* kwasy omega-3 (obecnie 330mg EPA i 220mg DHA, ale zaraz zmieniam na 500+250),
* wit. D 2000IU (w sumie to 4000 obecnie, bo kończę jeszcze Ibuvit, a PrenaCare też ma 2000),
* kwas foliowy (przechodzę z syntetycznego 0,4mg na 0,8 metylowanego)

A od nowego cyklu wprowadzam olej z wiesiołka 1000mg i ekstrakt z moringi 20% (ten na wsparcie gospodarki lipidowej i cukrowej, które mam obecnie trochę zaburzone) 😁
O to fajny zestaw masz :) pamiętam,że też wcześniej brałam olej z wiesiołka, muszę sobie zamówić!

reklama
Cześć dziewczyny !
Chciałabym do Was dołączyć, nie powiedziałabym, że jestem tu nowa, ponieważ moja przygoda z tym forum zaczęła się 4 lata temu, kiedy staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko :) Starania zajęły Nam dwa lata i niezliczone ilości badań, suplementów, zabiegów etc. Teraz moja córka ma prawie 2 lata a ja zaczynam myśleć nad rodzeństwem.

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za testujące!
Hejka! Rozgość się 🌸 na kiedy cię wpisać na testowanie?

Do góry