reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Cieszę się, że program in vitro ma takie warunki i będzie refundacja całości- włącznie z badaniami. Na pewno będą duże kolejki, ja na pewno na początek i tak się nie zapiszę, bo rok udokumentowanych starań będziemy mieli dopiero we wrzesniu. Do tego czasu już będzie wiadomo, jak w praktyce ten program funkcjonuje, jak wygląda sytuacja z chętnymi i jak długo się czeka w kolejce. Naprawdę dobra wiadomość dla nas wszystkich :)
A jak ma wyglądać taka dokumentacja? Co się liczy, żeby zostało to udowodnione jako ten min. rok starań? W sumie pytanie do wszystkich 😄

reklama
A jak ma wyglądać taka dokumentacja? Co się liczy, żeby zostało to udowodnione jako ten min. rok starań? W sumie pytanie do wszystkich 😄
To już chyba zależy od tego kto będzie kwalifikował. To może być wynik AMH, badanie nasienia, notatka od ginekologa że byliście pod jego opieką od roku w sprawie starań, zdjecia monitoringów lub potwierdzenie z wizyt o stymulacji owulacji, wypis o drożności/iui/histeroskopii. Po prostu bierzesz ze sobą wszystko co masz co potwierdzi ze ivf to kolejny etap leczenia.

Dziękuję, też mam taką nadzieję 😊 Jednak doświadczona sytuacją z pierwszych starań, staram się podejść do tego wszystkiego na chłodno i na tak zwaną logikę, a jak będzie to wyjdzie w praniu 😅 Może na początku spytam jakie suplementy dla kobiet starających się bierzecie/polecacie?
Ja biorę:
* PrenaCare Start (przekonało mnie, bo nie ma w składzie ani żelaza, ani jodu, które większość tego typu supli ma, a ja nie mam wskazań do stosowania),
* kwasy omega-3 (obecnie 330mg EPA i 220mg DHA, ale zaraz zmieniam na 500+250),
* wit. D 2000IU (w sumie to 4000 obecnie, bo kończę jeszcze Ibuvit, a PrenaCare też ma 2000),
* kwas foliowy (przechodzę z syntetycznego 0,4mg na 0,8 metylowanego)

A od nowego cyklu wprowadzam olej z wiesiołka 1000mg i ekstrakt z moringi 20% (ten na wsparcie gospodarki lipidowej i cukrowej, które mam obecnie trochę zaburzone) 😁

Ostatnia edycja:
Ja biorę:
* PrenaCare Start (przekonało mnie, bo nie ma w składzie ani żelaza, ani jodu, które większość tego typu supli ma, a ja nie mam wskazań do stosowania),
* kwasy omega-3 (obecnie 330mg EPA i 220mg DHA, ale zaraz zmieniam na 500+250),
* wit. D 2000IU (w sumie to 4000 obecnie, bo kończę jeszcze Ibuvit, a PrenaCare też ma 2000),
* kwas foliowy (przechodzę z syntetycznego 0,4mg na 0,8 metylowanego)

A od nowego cyklu wprowadzam olej z wiesiołka 1000mg i ekstrakt z moringi 20% (ten na wsparcie gospodarki lipidowej i cukrowej, które mam obecnie trochę zaburzone) 😁
O to fajny zestaw masz :) pamiętam,że też wcześniej brałam olej z wiesiołka, muszę sobie zamówić!

reklama
Cześć dziewczyny !
Chciałabym do Was dołączyć, nie powiedziałabym, że jestem tu nowa, ponieważ moja przygoda z tym forum zaczęła się 4 lata temu, kiedy staraliśmy się z mężem o pierwsze dziecko :) Starania zajęły Nam dwa lata i niezliczone ilości badań, suplementów, zabiegów etc. Teraz moja córka ma prawie 2 lata a ja zaczynam myśleć nad rodzeństwem.

Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za testujące!
Hejka! Rozgość się 🌸 na kiedy cię wpisać na testowanie?

Do góry