reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Jesteś niesamowita z przygotowywaniem tych wszystkich propłodnościowych smakołyków - podziwiam!

My nie mamy góry prasowania, bo prasujemy ubrania dopiero przed ich założeniem - mimo super żelazka, nienawidzę prasować! ;)

Rozumiem dlaczego to wszystko robisz, ale nie przemęczaj się proszę - jeszcze jest zbyt wcześnie na szarżowanie. Twój organizm musi spokojnie dojść do formy.

Mówiąc o laserze masz na myśli depilację laserową, czy inny zabieg?
No nie wiem czy taka niesamowita, ale jak tak dalej pójdzie to zrobię konkurencję Akademii Płodności 😂 najważniejsze, że mężowi smakuje. jutro mamy w menu zupę brokułowa z ciecierzycą, kasze z indykiem w sosie musztardowym i młoda kapustę ;) zostanie indyka to machnę pasztet na kanapki, a na jednym pieczeniu piekarnika wrzucę papryki do humusu paprykowego, bo z suszonymi pomidorami już kończymy :)
To planowanie i gotowanie pozwala mi odzyskać jakiś mini kawałek sprawczości nad życiem.

Laser robię ten depilacyjny. Mam philipsa Lumie. Na czas aktywnych starań (i ciąży) odstawiam. Ale teraz ban na 3 miesiące to dobre 3 sesję zdarzę zrobić. U mnie widać rewelacyjne efekty. Ale ja miałam turbo ciemne włoski, wrastające i szybko odrastające. Bałam się, że to objaw hiperandagonizmu czy PCOS, ale wszystkie hormony mam w normie :) tym razem to naprawdę genetycznie po tacie, ale za to brwi i włosy równie ciemne, mocne i dużo.

reklama
Hej dziewczyny! Mi też się udało zapisać do holsäMEDu na te badania genetyczne 😁 Informacyjnie, na maj nie ma już terminów - ja mam już wizytę na 3.06. Zapytałam czy jest coś, co od razu dyskwalifikuje i pani mi odpowiedziała w sumie tyle, że jeśli mamy jakieś dokumenty, które potwierdzają niepłodność czy problemy z utrzymaniem ciąży, to powinno wystarczyć. Ja powiedziałam, że mam skierowanie do poradni leczenia niepłodności i ona powiedziała, że już samo to jest ok. Ale żeby wziąć, co się ma 😉

No nie wiem czy taka niesamowita, ale jak tak dalej pójdzie to zrobię konkurencję Akademii Płodności 😂 najważniejsze, że mężowi smakuje. jutro mamy w menu zupę brokułowa z ciecierzycą, kasze z indykiem w sosie musztardowym i młoda kapustę ;) zostanie indyka to machnę pasztet na kanapki, a na jednym pieczeniu piekarnika wrzucę papryki do humusu paprykowego, bo z suszonymi pomidorami już kończymy :)
To planowanie i gotowanie pozwala mi odzyskać jakiś mini kawałek sprawczości nad życiem.

Laser robię ten depilacyjny. Mam philipsa Lumie. Na czas aktywnych starań (i ciąży) odstawiam. Ale teraz ban na 3 miesiące to dobre 3 sesję zdarzę zrobić. U mnie widać rewelacyjne efekty. Ale ja miałam turbo ciemne włoski, wrastające i szybko odrastające. Bałam się, że to objaw hiperandagonizmu czy PCOS, ale wszystkie hormony mam w normie :) tym razem to naprawdę genetycznie po tacie, ale za to brwi i włosy równie ciemne, mocne i dużo.
Absolutnie niesamowita! I nawet nie próbuj tego w jakikolwiek sposób podważać ;)

O widzisz, zastanawiałam się nad tą lumia - też mam ciemne, mocne włosy, które odrastają w ciągu kilku godzin od ich zgolenia 🤦‍♀️

Absolutnie niesamowita! I nawet nie próbuj tego w jakikolwiek sposób podważać ;)

O widzisz, zastanawiałam się nad tą lumia - też mam ciemne, mocne włosy, które odrastają w ciągu kilku godzin od ich zgolenia 🤦‍♀️
Ja już w sumie zdecydowana na zakup i będzie albo Lumia albo Remington iLight. Czekam tylko na jakiś zastrzyk gotówki 😉 u mnie problem rogowacenia okołomieszkowego, więc w sumie może najpierw zapytam o zdanie dermatologa 🤔

miałam tak samo, teraz przy nie regularnym stosowaniu mam spokój 2-3 dni, po tym czasie odrastają pojedyncze włoski. Taki akceptowalny stan to tydzień dla mnie kiedy nie muszę się widzieć z maszynką. Zniknął problem wrastających włosków i truskawkowych nóg. Laser i aparat ortodontyczny dał mi +100 do pewności siebie i samopoczucia

Ja dziś już w 4dc, torbiele się wchłonęły, więc zaczynam z czystą kartą i liczę na cykl bez torbieli. :D Najbliższe 5 dni z Lamettą.
Ale się cieszę! 😊Teraz już nie ma przebacz w tym cyklu marsz na mamy! Tam wewnątrz Ciebie jest pięknie uporządkowane mieszkanko teraz w sam raz dla maluszka😃I jeszcze stymulacja dodatkowo, więc maj musi być Twój😌😏 i prosze się seksować ile fabryka dała😄

reklama
Ale się cieszę! 😊Teraz już nie ma przebacz w tym cyklu marsz na mamy! Tam wewnątrz Ciebie jest pięknie uporządkowane mieszkanko teraz w sam raz dla maluszka😃I jeszcze stymulacja dodatkowo, więc maj musi być Twój😌😏 i prosze się seksować ile fabryka dała😄
Każdy miesiąc miał być mój... 😂 Ale mam nadzieję, że rzeczywiście wszystko jest już tam tak, jak powinno być. Będziemy, będziemy, ale już powoli uszami mi to wychodzi... 😅 To teraz jeszcze Ty ogarniasz histero i jedziemy na mamuśki. :D

Do góry