AnitaaP.
Fanka BB :)
No właśnie, więc albo beta zwolniła albo nie wiem co jest grane. Najgorsze teraz to czekanie do wtorku.przy becie 1000 co najmniej widac pecherzyk spokojnie :*
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No właśnie, więc albo beta zwolniła albo nie wiem co jest grane. Najgorsze teraz to czekanie do wtorku.przy becie 1000 co najmniej widac pecherzyk spokojnie :*
Będzie dobrzeNo właśnie, więc albo beta zwolniła albo nie wiem co jest grane. Najgorsze teraz to czekanie do wtorku.
@Mademoiselle_Nika wiesz może coś?A jak to wygląda to badanie ?
Czyli jak staram się 2 lata bez rezultatu to się kwalfikuje do tego?
I czy ktoś wie ile to będzie trwało ten program?
Muszę zapytać narzeczonego co on na to.
Oczywiście nie musi być małżeństwo?
Byle do wtorku szybko zleciało...Jestem po wizycie i mam mieszane uczucia. Pęcherzyka nie widać, endometrium grube. Lekarz mówi że może za wcześnie, ale przy becie 356 w poniedziałek to przy dobrym wzroście powinien być już widoczny. Ehh.. mam przyjechać we wtorek na kolejne usg.
Pozostaje trzymać kciuki. Będziesz powtarzać betę?Tak lekarz z kliniki.. u nich jest dobry sprzęt i naprawdę długo robił badanie.
@Mademoiselle_Nika wiesz może coś?
Badanie polega na pobraniu krwi. Nie trzeba być na czczo. Z zebranych informacji ma być podana jakaś ankieta (na dzisiaj nie wiemy co w niej jest). Natomiast nikt nie wspomina o dokumentacji, udokumentowaniu tego w jakiś sposób. Jedynie ta ankieta "na słowo" (więc jeżeli ktoś jest po 1 poronieniu, po staraniach 10 msc to moim zdaniem spokojnie można naciągnąć rzeclzywsitość).A jak to wygląda to badanie ?
Czyli jak staram się 2 lata bez rezultatu to się kwalfikuje do tego?
I czy ktoś wie ile to będzie trwało ten program?
Muszę zapytać narzeczonego co on na to.
Oczywiście nie musi być małżeństwo?
Narazie sobie daruję betę. Dopiero bym mogła zrobić w poniedziałek bo w weekend nie mam otwartego laboratorium i czekać na wynik do wtorku. Zobaczę co będzie po usg we wtorek. Jak dalej nic to zrobię wtedy czy ona spada czy co jest grane.Pozostaje trzymać kciuki. Będziesz powtarzać betę?
Dziękuję za odpowiedźBadanie polega na pobraniu krwi. Nie trzeba być na czczo. Z zebranych informacji ma być podana jakaś ankieta (na dzisiaj nie wiemy co w niej jest). Natomiast nikt nie wspomina o dokumentacji, udokumentowaniu tego w jakiś sposób. Jedynie ta ankieta "na słowo" (więc jeżeli ktoś jest po 1 poronieniu, po staraniach 10 msc to moim zdaniem spokojnie można naciągnąć rzeclzywsitość).
Co do statusu cywilnego to brane są pod uwagę "pary". Nikt nie mówił, że wymagany jest status małżeństwa. Zresztą badania można wykonać indywidualnie np. Ja jadę sama, bo mój mąż się nie kwalifikuje na NFZ
Niestety nie mam informacji o tym jak długo będzie trwał program, ani jak długo już trwa. Można zadzwonić tam na infolinię lub infolinię Gyncentrum.
Narzeczony robił np badania nasienia? Bo tam są drogie i dobre badania, które sprawdzają czy oligospermia czy azoospermia jest genetyczna. Dla obojga ważne kariotypy. Czy KIRy odpowiedzialne za implantację u kobiet. Jeżeli rozważacie dalsze kroki w leczeniu np. inseminacja czy invitro to będziecie mieć te badania "za sobą", a na wyniki czeka się odpowiednio na kariotypy 3 tygodnie, a na resztę do 30 dni. Więc nie tylko finansowo, ale i czasowo jesteście do przodu. Ważne też, że te badania są na całe życie. Geny wam się nie zmienią.
Moze to kwestia dnia i sie pojawi . Trzymam mocno kciuki zeby bylo wszystko dobrze.Jestem po wizycie i mam mieszane uczucia. Pęcherzyka nie widać, endometrium grube. Lekarz mówi że może za wcześnie, ale przy becie 356 w poniedziałek to przy dobrym wzroście powinien być już widoczny. Ehh.. mam przyjechać we wtorek na kolejne usg.