reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Badania w kierunku trombofilii i zespół antyfosfolipidowy też robiłaś?

Tak, jak napisała @Motylkowa! - klinika poszerzy diagnostykę i wybierze odpowiednie leczenie. Ważne, żeby trafić na lekarza, którego obdarzy się zaufaniem

Właśnie tych badań nie robiłam, bo po konsultacji gin stwierdził, że bardziej jak było jakieś poronienie, a tak profilaktycznie nie zaleca.

reklama
ja w trakcie ciąż brałam, a już trochę mam doświadczenia z heparyną. Chyba nie miałam żadnych takich objawów. A prowadzi Cię gin, hematolog, immuno?
Prowadzi to dużo powiedziane. Gin mi przepisał na 3 cykle. Cykle ostatniej szansy😀potem muszę pogodzić się że "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...". Mam już swoje lata. Byłam u niego z czymś innym i po wywiadzie stwierdził właśnie że tu może być problem ale szanse są już nikłe bo lata robią swoje.
A dziś byłam pierwszy raz u hematologa to wyśmiała wyniki z testdna, stwierdziła że to naciąganie kasy, że heparyna i acard mi się nie należą. I że jak się kontrola dowie że gin dał mi receptę ze zniżką to będzie bulil kasę. Mam się niczym nie przejmować ( mam homo MTHFR i PAI-1), nie ma to wpływu na moje życie (poddała w wątpliwość decyzję gina), u dzieci też mam tego nie sprawdzać. Zostawiłam 200zl i wyszłam. Prdlę już tych wszystkich lekarzy😁

Prowadzi to dużo powiedziane. Gin mi przepisał na 3 cykle. Cykle ostatniej szansy😀potem muszę pogodzić się że "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...". Mam już swoje lata. Byłam u niego z czymś innym i po wywiadzie stwierdził właśnie że tu może być problem ale szanse są już nikłe bo lata robią swoje.
A dziś byłam pierwszy raz u hematologa to wyśmiała wyniki z testdna, stwierdziła że to naciąganie kasy, że heparyna i acard mi się nie należą. I że jak się kontrola dowie że gin dał mi receptę ze zniżką to będzie bulil kasę. Mam się niczym nie przejmować ( mam homo MTHFR i PAI-1), nie ma to wpływu na moje życie (poddała w wątpliwość decyzję gina), u dzieci też mam tego nie sprawdzać. Zostawiłam 200zl i wyszłam. Prdlę już tych wszystkich lekarzy😁
to moja kuzynka ma zakrzepice. Wielokrotnie w szpitalu.. na zastrzykach byla u wielu lekarzy. Dostala skierowanie do hematologa. A hematolog doslownie z ryjem brzydko mowiac, ze co ona chce od niej.. ona jej nic nie poradzi niech szuka gdzie indziej u naczyniowca .. po prostu szok a naczyniowiec powiedzial, ze musi do hematologa 😂

a odnosnie Twoich mutacji bo mam te same tylko hetero. Ja uslyszalam od gina, ze zastrzyki sa konieczne i w ciazy mialabym za darmo a druga sprawa, ze to jest bardzo istotny wynik bo jestesmy bardziej narazone na udary, zakrzepice i te historie wiec juz musimy byc pod opieka hematologa

Dziewczyny okolice Wrocławia - jest szansa na darmowe badanie drożności jajowodów. Może któraś z Was będzie chciała skorzystać :)
Ooo, jeśli ta Pani pozytywnie rozpatrzy mój przypadek, to będę miała u niej histeroskopię. Niestety pojawiły się problemy z załatwieniem tego, wizyta kwalifikacyjna osobista jest wymagana, ponieważ nigdy tam nie byłam, napisałam meila do nich z moją sytuacją i zdjęciami USG aktualnymi został przekazany do tej Pani dr, czekam na odpowiedź. Invimed mi odpadł, też lekarz wymaga wizyty przed no i tak czekam na informacje. Jak zwykle pod górkę. Ale to taki standard przecież, że nic nie może pójść po prostu gładko. Kosztuje mnie to wiele energii i nerwów i coraz bardziej mam dość tej wędrówki pod wiatr. Ale nic- zobaczymy co będzie.

Ooo, jeśli ta Pani pozytywnie rozpatrzy mój przypadek, to będę miała u niej histeroskopię. Niestety pojawiły się problemy z załatwieniem tego, wizyta kwalifikacyjna osobista jest wymagana, ponieważ nigdy tam nie byłam, napisałam meila do nich z moją sytuacją i zdjęciami USG aktualnymi został przekazany do tej Pani dr, czekam na odpowiedź. Invimed mi odpadł, też lekarz wymaga wizyty przed no i tak czekam na informacje. Jak zwykle pod górkę. Ale to taki standard przecież, że nic nie może pójść po prostu gładko. Kosztuje mnie to wiele energii i nerwów i coraz bardziej mam dość tej wędrówki pod wiatr. Ale nic- zobaczymy co będzie.
Trzymam kciuki ! <3

O wow…
Ja pierdziele, aż nie wiem co powiedzieć😔

reklama
Do góry