reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Badania w kierunku trombofilii i zespół antyfosfolipidowy też robiłaś?

Tak, jak napisała @Motylkowa! - klinika poszerzy diagnostykę i wybierze odpowiednie leczenie. Ważne, żeby trafić na lekarza, którego obdarzy się zaufaniem

Właśnie tych badań nie robiłam, bo po konsultacji gin stwierdził, że bardziej jak było jakieś poronienie, a tak profilaktycznie nie zaleca.

reklama
ja w trakcie ciąż brałam, a już trochę mam doświadczenia z heparyną. Chyba nie miałam żadnych takich objawów. A prowadzi Cię gin, hematolog, immuno?
Prowadzi to dużo powiedziane. Gin mi przepisał na 3 cykle. Cykle ostatniej szansy😀potem muszę pogodzić się że "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...". Mam już swoje lata. Byłam u niego z czymś innym i po wywiadzie stwierdził właśnie że tu może być problem ale szanse są już nikłe bo lata robią swoje.
A dziś byłam pierwszy raz u hematologa to wyśmiała wyniki z testdna, stwierdziła że to naciąganie kasy, że heparyna i acard mi się nie należą. I że jak się kontrola dowie że gin dał mi receptę ze zniżką to będzie bulil kasę. Mam się niczym nie przejmować ( mam homo MTHFR i PAI-1), nie ma to wpływu na moje życie (poddała w wątpliwość decyzję gina), u dzieci też mam tego nie sprawdzać. Zostawiłam 200zl i wyszłam. Prdlę już tych wszystkich lekarzy😁

Prowadzi to dużo powiedziane. Gin mi przepisał na 3 cykle. Cykle ostatniej szansy😀potem muszę pogodzić się że "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść...". Mam już swoje lata. Byłam u niego z czymś innym i po wywiadzie stwierdził właśnie że tu może być problem ale szanse są już nikłe bo lata robią swoje.
A dziś byłam pierwszy raz u hematologa to wyśmiała wyniki z testdna, stwierdziła że to naciąganie kasy, że heparyna i acard mi się nie należą. I że jak się kontrola dowie że gin dał mi receptę ze zniżką to będzie bulil kasę. Mam się niczym nie przejmować ( mam homo MTHFR i PAI-1), nie ma to wpływu na moje życie (poddała w wątpliwość decyzję gina), u dzieci też mam tego nie sprawdzać. Zostawiłam 200zl i wyszłam. Prdlę już tych wszystkich lekarzy😁
to moja kuzynka ma zakrzepice. Wielokrotnie w szpitalu.. na zastrzykach byla u wielu lekarzy. Dostala skierowanie do hematologa. A hematolog doslownie z ryjem brzydko mowiac, ze co ona chce od niej.. ona jej nic nie poradzi niech szuka gdzie indziej u naczyniowca .. po prostu szok a naczyniowiec powiedzial, ze musi do hematologa 😂

a odnosnie Twoich mutacji bo mam te same tylko hetero. Ja uslyszalam od gina, ze zastrzyki sa konieczne i w ciazy mialabym za darmo a druga sprawa, ze to jest bardzo istotny wynik bo jestesmy bardziej narazone na udary, zakrzepice i te historie wiec juz musimy byc pod opieka hematologa

Dziewczyny okolice Wrocławia - jest szansa na darmowe badanie drożności jajowodów. Może któraś z Was będzie chciała skorzystać :)
Ooo, jeśli ta Pani pozytywnie rozpatrzy mój przypadek, to będę miała u niej histeroskopię. Niestety pojawiły się problemy z załatwieniem tego, wizyta kwalifikacyjna osobista jest wymagana, ponieważ nigdy tam nie byłam, napisałam meila do nich z moją sytuacją i zdjęciami USG aktualnymi został przekazany do tej Pani dr, czekam na odpowiedź. Invimed mi odpadł, też lekarz wymaga wizyty przed no i tak czekam na informacje. Jak zwykle pod górkę. Ale to taki standard przecież, że nic nie może pójść po prostu gładko. Kosztuje mnie to wiele energii i nerwów i coraz bardziej mam dość tej wędrówki pod wiatr. Ale nic- zobaczymy co będzie.

Ooo, jeśli ta Pani pozytywnie rozpatrzy mój przypadek, to będę miała u niej histeroskopię. Niestety pojawiły się problemy z załatwieniem tego, wizyta kwalifikacyjna osobista jest wymagana, ponieważ nigdy tam nie byłam, napisałam meila do nich z moją sytuacją i zdjęciami USG aktualnymi został przekazany do tej Pani dr, czekam na odpowiedź. Invimed mi odpadł, też lekarz wymaga wizyty przed no i tak czekam na informacje. Jak zwykle pod górkę. Ale to taki standard przecież, że nic nie może pójść po prostu gładko. Kosztuje mnie to wiele energii i nerwów i coraz bardziej mam dość tej wędrówki pod wiatr. Ale nic- zobaczymy co będzie.
Trzymam kciuki ! <3

O wow…
Ja pierdziele, aż nie wiem co powiedzieć😔

reklama
Do góry