Aksamitka28
Fanka BB :)
Jaki pięknyWitam sie w czwartek
Skusilam sie na test i ja 10dpo
Mam duszka na zywo i prze okienko w tescie widać
Na bete niestety dopiero w sobote moge isc.
Prosze ocenic
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jaki pięknyWitam sie w czwartek
Skusilam sie na test i ja 10dpo
Mam duszka na zywo i prze okienko w tescie widać
Na bete niestety dopiero w sobote moge isc.
Prosze ocenic
wiesz co ciezko mi zaufac bo przez jednego lekarza bylam w szpitalu z poronieniem bo uznal, ze nie ma przeciwskazan do ciazy i mam zachodzic a kolejny lekarz do ktorego poszlam z tymi samymi wynikami powiedzial, ze powinnam tego lekarza oskarzyc bo w zyciu nie powinnam zajsc i z gory skazane to jest na niepowodzenie i tak bylo.. 4 razy zmienialam lekarzy ..Przede wszystkim powinnaś mieć zaufanie do lekarza prowadzącego i postępować zgodnie z jego/ jej zaleceniami. Lekarz zna Twoją historię choroby i wyniki badań aby dobrać korzystną terapię dla Ciebie.
Bardzo prawdopodobne, że to Biochem.
we wtorek moge dopiero .. ale no dziwne . Jeszcze jakbym robila testy jednej firmy to ok.. no felerne oszukuja .. ale kilka nie sadze no trudno pech to pech trzeba walczyc dalejA kiedy masz możliwość zrobienia znowu bety? Jeśli implantacja była późno plus 2 dni na start produkcji bety, to teoretycznie może dopiero startować Ale ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc jeśli gadam głupoty, to niech mnie inne dziewczyny poprawią.
A z jakich okolic jesteś? Może któraś z dziewczyn będzie mogła polecić jakiegoś lekarza w pobliżu?wiesz co ciezko mi zaufac bo przez jednego lekarza bylam w szpitalu z poronieniem bo uznal, ze nie ma przeciwskazan do ciazy i mam zachodzic a kolejny lekarz do ktorego poszlam z tymi samymi wynikami powiedzial, ze powinnam tego lekarza oskarzyc bo w zyciu nie powinnam zajsc i z gory skazane to jest na niepowodzenie i tak bylo.. 4 razy zmienialam lekarzy ..
wlasnie zlapalam inna lekarke, ktora przyjmuje u mnie w Ciechocinku ale pracuje w szpitalu a gdansku i w klinice bocian .. moze cos kobita zaradzi bo jestem ciężki przypadek..A z jakich okolic jesteś? Może któraś z dziewczyn będzie mogła polecić jakiegoś lekarza w pobliżu?
Ja tak dostałam polecenie do doktor, do której jadę jutro
Jeśli chodzi o diagnostykę endometriozy to odchodzi się od laparoskopii zwiadowczej, więc jeśli masz lekarza który chce zrobić laparo żeby tylko się rozejrzeć co masz w środku to uciekaj!A ja mam jeszcze takie pytanie do Was, bo tak z tego co czytałam, to wszędzie pisze inaczej A może wiecie z doświadczenia (akurat tak mam, że jak już przyjdzie @ to szukam dalej co może być nie tak).
Kiedy się wykonuje laparoskopię? I czy wiecie może jak się diagnozuje endometriozę czy to jakoś lekarz może stwierdzić bez rezonansu?
Mi też lekarz tak zalecił i też tak właśnie tlumaczylja zrobilam testy roznych firm .. moze biochem .. cholera wie. Caly czas sie zastanawiam nad tymi zastrzykami czy nie powinnam ich brac od dwich kresek dopiero.. chociaz lekarka sie upierala ze powinnam brac od owulki zeby podczas zagniezdzania juz nie zrobil sie zakrzep .. nie wiem
Moja mama mi ciągle powtarza, że już starzej wyglądam niż ona. Używam w sezonie zimowym krem bambino. Najczęściej używam kremu do rąk bo często są przesuszone.Uff całe szczęście, że nie jestem w tym sama ;D
bardzo dobrze Cie rozumiem, bo sama miałam chwile zawahania zaufania do swojej lekarki po 2 poronieniu. Czy nie za wcześnie pozwoliła nam się starać itp. Byłam na konsultacji u innego lekarza. Polecanego. 300 za wizytę bez usg. Wyszłam z płaczem, uciekłam aż się kurzyło i nigdy nie wróciłam. Zostałam przy swojej lekarce, zaufałam jej, na to co teraz się wydarzyło ona nie miała wpływu. Ale to jak się zachowała i zachowuje obecnie to tylko moje zaufanie do niej wzrosło. Kierowanie na badania, kierowanie do specjalistów.wiesz co ciezko mi zaufac bo przez jednego lekarza bylam w szpitalu z poronieniem bo uznal, ze nie ma przeciwskazan do ciazy i mam zachodzic a kolejny lekarz do ktorego poszlam z tymi samymi wynikami powiedzial, ze powinnam tego lekarza oskarzyc bo w zyciu nie powinnam zajsc i z gory skazane to jest na niepowodzenie i tak bylo.. 4 razy zmienialam lekarzy ..
Potwierdzam miejsca z rezonansem. Warszawa 1200 2 lata temu. Ale lepiej we Wrocławiu w centrum endometriozy 1500/1700 zł (takie mam info). Jedna z guru w PL jest Ewa Nabdzyk. Oczywiście wizyta około 800/1000 zł i brak terminów. Ale na tej stronie co wrzucałam ostatnio masz zakładkę „endometrioza” i polecenia lekarzy w każdym województwieW celu zdiagnozowania polecane jest zrobienie rezonansu miednicy mniejszej z kontrastem (koszt około 1,8 tys) - z czego nie ma sensu robić go w pierwszej lepszej placówce tylko zrobić tam gdzie się znają na endometriozie - np Skanmex we Wrocławiu. Można też zrobić usg pod kątem endometriozy - ale tylko u specjalistów którzy się tym zajmują. Takie USG trwa z reguły około godziny, odbywa się po przygotowaniu jelita uprzednio i kosztuje z tego co widziałam około 700/800 zł.
Podejrzewasz u siebie endometriozę?