reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

reklama
sprawdź może czy jest ciąża.
Często brak progesteronu może objawiać się plamieniami. Przynajmniej ja tak miewałam w początkach.
Dlatego warto sprawdzić 🥰
A tak w teorii - pójdę sobie jutro na krew, wychodzi mi cionsz i niskawy progesteron. Lekarz mi może przez telefon dać tabsy czy raczej zawezwie przed swoje oblicze?

A tak w teorii - pójdę sobie jutro na krew, wychodzi mi cionsz i niskawy progesteron. Lekarz mi może przez telefon dać tabsy czy raczej zawezwie przed swoje oblicze?
Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie.
Większość: tak. Ale są przypadki gdzie lekarz wezwie przed oblicze przy becie w okolicach 1000 aby sprawdzić czy pęcherzyk jest zlokalizowany prawidłowo.
U Ciebie była jakaś niedomoga zdiagnozowana/podejrzewana, poronienia, plamienia w ciąży? Wybacz za pytania, ale nie pamiętam Twojej historii

Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie.
Większość: tak. Ale są przypadki gdzie lekarz wezwie przed oblicze przy becie w okolicach 1000 aby sprawdzić czy pęcherzyk jest zlokalizowany prawidłowo.
U Ciebie była jakaś niedomoga zdiagnozowana/podejrzewana, poronienia, plamienia w ciąży? Wybacz za pytania, ale nie pamiętam Twojej historii
Nie, żadnych takich, "po prostu" endomenda. To tak naprawdę pierwszy raz, że dzieje się COŚ, progesteron miałam robiony w pierwszej fazie cyklu kilka razy i grało.

reklama
Nie, żadnych takich, "po prostu" endomenda. To tak naprawdę pierwszy raz, że dzieje się COŚ, progesteron miałam robiony w pierwszej fazie cyklu kilka razy i grało.
lekarz prowadzący musi zadecydować. Jak będziesz miała wynik to najlepiej wysłać smsa z wynikiem.
Moja mi nie przepisuje progesteronu wraz z testem ciążowym/pozytywną beta, bo ja do momentu wcześnego uwidocznienia nie mam raczej problemu. W tej ciąży miałam progesteron 37,50 i 33,60 i z wyniku bym nie dostała, ale ze względu na wcześniejsze poronienia dostałam po uwidocznieniu pęcherzyka w macicy. Ale ja tu jestem takim 1/200 przypadków, raczej spotyka się podejście lekarzy „przepisuje na zaś”.

Do góry