reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌞🌹 Kwietniowe kreski🐣🌹, pełne nadziei migają, dwie kreski radość nam długą zapowiadają.

Przykro mi.

a czym jesteś stymulowana ?

Ja nie zauważyłam by były bardziej bolesne o ile u mnie w ogole sa bolesne,może bardziej obfite.
ale u mnie od jakiegoś czasu tzn od poronienia sprzed 10 lat to miesiaczki w ogóle nie są bolesne.
Gonadotropinami (Gonal F 75 + Ovitrelle).

reklama
Przykro mi.

a czym jesteś stymulowana ?

Ja nie zauważyłam by były bardziej bolesne o ile u mnie w ogole sa bolesne,może bardziej obfite.
ale u mnie od jakiegoś czasu tzn od poronienia sprzed 10 lat to miesiaczki w ogóle nie są bolesne.
Nie wiem czego się spodziewać, ale plecy dołem i jajniki mocno bolą, pierwszy cykl po drożności też był bardzo bolesny i tak dumam od czego to może być , wcześniej moje okresy były o umiarkowanym bòlu, teraz gorzej znoszę.

Ja nie mogę skumać tych moich testów owu. W poprzednim cyklu ( nie miałam monitoringu) niby kreski ciemniały i pokazały nawet peak. W obecnym cyklu byłam na monitoringu w 8 DC i już były pęcherzyki 19mm. W 9 DC miałam podać sobie ovitrelle. Dodatkowo robiłam też testy owu żeby zobaczyć czy są zgodne z tym co jest a one wogole ciągle jasne na poziomie 0,21 - 0,30 nic nie ciemnieją. Nie wiem o co chodzi. W środę jadę na kontrolę zobaczyć czy pęcherzyki pękły. Nie mam doświadczenia z testami owu i nie mam pojęcia czemu tak się dzieje 🫣🫣
A które owulaki robisz, z jakiej firmy?

Hej dziewczyny, może niektóre mnie pamiętają z zeszłorocznych kresek. W październiku był mój szczęśliwy miesiąc jednak los chciał inaczej i w lutym wylądowałam z wielowodziem i obrzękiem płodu w szpitalu. Historia zawiła, skończyło się porodem w 25 tygodniu niestety synek nie przeżył. Jestem po CC więc rok muszę czekać z ewentualnym staraniem ale chciałabym jeżeli nie macie nic przeciwko przycupnąć ma ten długi czas na ławeczce i pobyć z Wami, podczytywałam Was i tak, a chciałabym czasem się do Was odezwać jeśli to nie kłopot.
Ja pamiętam. Przykro mi bardzo 😭😭😭😭 Dobrze, że chcesz u nas przycupnąć. Podziwiam Twoją siłę.
Ciekawe, że mi mój gin w Australii, ten który robił cc, pozwolił na starania od razu. Widziałam go 6 tygodni po operacji. Może wiedział, że w moim wieku to i tak nie zaskoczy. Ja i tak zaczęłam próbować dopiero po 13 miesiącach.

Ja pamiętam. Przykro mi bardzo 😭😭😭😭 Dobrze, że chcesz u nas przycupnąć. Podziwiam Twoją siłę.
Ciekawe, że mi mój gin w Australii, ten który robił cc, pozwolił na starania od razu. Widziałam go 6 tygodni po operacji. Może wiedział, że w moim wieku to i tak nie zaskoczy. Ja i tak zaczęłam próbować dopiero po 13 miesiącach.
Ja zamierzam skonsultować to z innym lekarzem (takim który prowadził mnie podczas miesięcznego pobytu w szpitalu) ale to dopiero po zakończeniu połogu i gdy będą wyniki sekcji małego bo chce wykluczyć w miarę możliwości że sytuacja się powtórzy, a badania wykonane w trakcie ciąży niczego nie wykazały

W lany poniedziałek zalała mnie🩸 od jutra zaczynam następną stymulację. Tym samym kalendarzyk miesiączkowy zsynchronizował się z normalnym, przynajmniej dni cyklu nie będą mi się myliły z datami😅
czy okresy po stymulacji bywają bardziej bolesne?
Ja jestem stymulowana clo+zivafert na pęknięcie i mam wrażenie, że wręcz przeciwnie - okres jakby mniej bolesny. Pytanie czy to przez stymulacje czy to zasługa ovarinu bo zaczęłam go brać jakoś w podobnym czasie

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, wyhaczyłam pinki po 2,99 na Allegro ;) TYLKO UPRZEDZAM - DATA DO LIPCA!!! Ale kto by tam je trzymał tyle czasu ;) Zostało tylko 80 sztuk więc szybciutko wrzucać w koszyki

Do góry